wadim Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 (edytowane) a moze moj asrock z podpisu ma zintegrowana grafe :) i mozesz podczepic co sie podoba na PCI-E :) jak cie naleci na granei oczywiscie. Stabliniutki komputerek polecam. cena nowki ok. 190 zł Edytowane 8 Lutego 2006 przez wadim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Mam do was pytanko chciałem zawalczyć na swoim Athlonie NewCastle 2800 o 2,7 Ghz. Na 2600 pracuje stabilnie na V 1,6. Kiedy daje FSB 300 i podnosze napięcie w czasie botowania robi sie niebieski ekran. Nie jest to blue screena z jakimś błędem. Tylko poprostu cały niebieski ekran jest. Dzielnik pamięci daje na 100 więc jak myślicie co nie daje rady ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 :] Niezle jak na 754 i 1.5v na chipsetcie...Gigabyte moze sie schować :D (no chyba ze da rade więcej :>) HTT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobekkk Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Mam do was pytanko chciałem zawalczyć na swoim Athlonie NewCastle 2800 o 2,7 Ghz. Na 2600 pracuje stabilnie na V 1,6. Kiedy daje FSB 300 i podnosze napięcie w czasie botowania robi sie niebieski ekran. Nie jest to blue screena z jakimś błędem. Tylko poprostu cały niebieski ekran jest. Dzielnik pamięci daje na 100 więc jak myślicie co nie daje rady ? mam odnosnie tego pytanie: jest to ATHLON 2800+ - tak sie nazywa i parcuje z czestotliwoscia 1,8GHz Na 2600 pracuje stabilnieczyli pracuje jako 2600+ czy z czesotliwoscia 2,6GHz ? [dwukrotnie podniesiona predkosc :blink: ?] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 mam odnosnie tego pytanie: jest to ATHLON 2800+ - tak sie nazywa i parcuje z czestotliwoscia 1,8GHz czyli pracuje jako 2600+ czy z czesotliwoscia 2,6GHz ? [dwukrotnie podniesiona predkosc :blink: ?] Jest to Athlon 2800 który ma taktowanie 1800 podniesioną na 2600 na której pracuje stabilnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 parcuje z czestotliwoscia 1,8GHz czyli pracuje jako 2600+ czy z czesotliwoscia 2,6GHz ? [dwukrotnie podniesiona predkosc :blink: ?]jak to policzyles? 2x1,8=2,6? :P na moje oko to 3,6 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobekkk Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 jak to policzyles? 2x1,8=2,6? na moje oko to 3,6aj drobna pomylka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Posiadacze gigabyte'ów ;p rzuciłem wyzwanie kilka postów wyzej :> może ktos zarzuci wyzszym wynikiem, zebym miał motywacje walczyć dalej :D czekam :) aha, chciałbym dodać ze te HTT375 bez problemów ustawiam w biosie, i nie musze się bawić clockgenem, także płyta jest dobra, szkoda ze ogranicza mnie vcore... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunio2003 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) Ja z kolei jestem zawiedziony trochę. Może znajdzie się ktoś kto też walczył na MSI Neo3 i Sempronie 3000+? Dziś testowałem 2400Mhz (267x9) i niestety poległem. Co z tego że Prime2004 przechodzi ponad godzinę i nic. Włączyłem 3DMark2001 i zwisy. Nawet po podniesieniu na proca napięcia do 1,45 kicha. Pamięć mnie trochę na pewno ogranicza, bo mam jedną kość Hynixa D43 ale druga to jakiś NoName. W Memtest co prawda poszły na 222MHz, ale jedyna konfiguracja na jakiej idą to w biosie 133MHz a biorąc pod uwagę mnożnik proca x9 końcową częstotliwość proca muszę dzielić przez 14 (!!!). Ale i tak nawet tak kiepawo ustawione pamięci (timingi na min.) + zwiększenie napięcia na proc nie pozwalają na osiągnięcie 2400MHz (3DMark2001 zawisa). Kicha i koniec. Jakiś wafel lewy czy co? Pamięci wtedy idą na 171MHz - więc to chyba już nie problem. No chyba zostanie mi walka o 2300MHz - ale lipa. Temperatury OK - mam parę wiatraków, więc w mocnym stresie proc ma 46 stopni, chipset i mosfety ledwo ciepłe... Aha - i standardowo mój zestaw z biosa nie wstaje na HTT powyżej 230MHz - to tak ku przestrodze innych - taki trick MSI i Semprona :P Edytowane 12 Lutego 2006 przez kunio2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 a moze mnoznik HT za wysoko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) @Grzesiu Zmotywowałbym Cie, gdybym miał procesor z regulacją mnożnika w dół (proc kończy się na 2850 1,75V), gdzieś widziałem na K8NS HTT 380, ale nie pamietam, u kogo to było. A tak w ogóle, to widzę, że ten Epox jednak potrafi co trzeba, na gigabajtach z poziomu biosu nigdy nie będzie powyżej 327, taką blokadę nałożyli. W ogóle to producenta płyt głównych o nazwie Gigabyte nie rozumiem. Do płyt udostępniają soft do podkręcania, w biosie regulacja do 400, a mimo to dają blokadę na 327. Jeszcze co kolejna rewizja, to bardziej obcinają, K8NE rev. 2.0 nawet nie ma zmiany Vcore i Chipset Core. Niech się oni zdecydują, jakie płyty chcą produkować /dla majsterkowiczów, czy dla ludu/, bo chyba sami nie wiedzą. Edytowane 13 Lutego 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunio2003 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 a moze mnoznik HT za wysoko? No nie - mam x3 co z HTT 267 daje 801MHz (mam nForce 4-4x) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 mam problem- dorzuciłem do swojego dwustronnego kingmaxa 2 twinmoski na winbondać 2x256... i jest problem- na 1t nie startuje winda :/ kurde twinmosy są jednostronen to jeszcze powinno teoretycznie działać na 1t...tak mi sie przynajmniej zdawało :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) Ja mam 1x samsung uccc 2 stronny + 1x Kingmax HC 2 stronny, razem 4 rzędy i juz 1T nie działa, ale leję na to, tylko w superpi jest różnica. Edytowane 13 Lutego 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 kurde ale wieliu osobom jednak na 2 kos,ciach 2 stronntych 1 t działa...co za loteria... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 ja w biosie mam jakies HTT to PCI i mam tam auto, subtractive i positive. Czy ktos mi wyjasni co to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo23 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) mam pytanie co do tego asrocka Asrock K8nf4g ze zintergowana grafa . czy po podkrecaniu tej mobo z procesorem sempron 2800+ wydajnosc karty graficcznej wzrasta i czy przy po podkreceniu grafa dalej bedzie dzialac stabilnie ... i mam drugie pytanko... czy lepiej wlozyc do tej mobo jedna kosc gigowa czy dwie polgigowe i jakie byscie polecali do 400 zlotych...( mozliwosci oc tez sa wskazane) pozdrawiam Edytowane 19 Lutego 2006 przez olo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 jakie mobo polecacie do podkrecania A64? Myslalem o kupnie Abita NF8-V, co Wy na to? Wiecie moze jeszcze, jakie najwyzsze temp. potrafi wytrzymac moj procek? czekam na odpowiedzi. pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 i mam drugie pytanko... czy lepiej wlozyc do tej mobo jedna kosc gigowa czy dwie polgigowe i jakie byscie polecali do 400 zlotych...( mozliwosci oc tez sa wskazane) pozdrawiam Nie wiem jak sie zachowuja asrocki, ale moj abit mial problemy z o/c przy 2x512 (sprawdzane byly mushkin'y i corsair'y). Po zakupie 1GB w jednej kosci mozliwosci o/c plyty znacznie wzrosly. Wybralem goodram - chodzi stabilnie na 217MHz przy 2,5-3-3-7 1T (Trc 10) bez zmiany napiecia. Wiekszej czestotliwosci nie sprawdzalem, bo nie mialem takiej potrzeby, jednak przy cenie tych kosci to mysle przyzwoity wynik na 'dzien dobry'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Dzięki Patrol za info o tych kostkach 2X512.Miałem właśnie powoli zbierać kase na kostki,najpierw jedna a potem druga(brak kasy)a tu taki cyrk.Będe misiał zacząć odkładać na 1X1Gb.Może mi się jakoś uda.Aha Patrol czy u Ciebie jak włączasz kompa to też piszczy Ci najpierw "TiTu" a dopiero w poscie pika normalnie,bo mnie teń dźwięk troche irytuje. :? Edytowane 23 Lutego 2006 przez ZielonyTBG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Nie wiem jak sie zachowuja asrocki, ale moj abit mial problemy z o/c przy 2x512 (sprawdzane byly mushkin'y i corsair'y). Po zakupie 1GB w jednej kosci mozliwosci o/c plyty znacznie wzrosly. Wybralem goodram - chodzi stabilnie na 217MHz przy 2,5-3-3-7 1T (Trc 10) bez zmiany napiecia. Wiekszej czestotliwosci nie sprawdzalem, bo nie mialem takiej potrzeby, jednak przy cenie tych kosci to mysle przyzwoity wynik na 'dzien dobry'.u mnie takich problemów nie stwierdziłem. testowałem 2x512 twinmos CADT i 1xTwinmos CADT + 1xhynix 256mb. u mnie też tak piszczy 2x najpierw troche nizszy dźwiek potem wyższy. nie wiem czym to jest spowodowane...bez oc nie piszczy 2x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 ad piszczenie - nie slysze u siebie nic takiego. a skad wogole dzwiek sie wydobywa? speaker'ka mam w kazdym razie odlaczonego... ad ram - moze zalezy to od typu kosci, ale juz w to nie wnikam - problem istnieje i to nie tylko na abitach... ja w kazdym mialem dualpacki corsair i mushkin - przy 2 kosciach ciezko bylo uzyskac stabilne htt > 270, przy zapodaniu htt 300 plyta czasami nie wstawala, czasami po drugim restarcie. jak przekroczylem 310 to tylko ccmos mogl pomoc (szybciej bylo wyciagnac jedna kosc i zmniejszyc htt niz ustawiac na nowo bios). aktualnie z poziomu biosu spokojnie moge dawac 330 i wyzej zatem roznica jest znaczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Witam! Na wymiane mobo nadszedł czas.. Mam do kupienia: GIGABYTE K8NS niewiem jaki rev, prawdopodobnie 2,0 210zł Epox 8KDA3I za 230zł Którą wybrać? zalezy mi na overclockingu.. nie ma z kad załatwic K8NS 1,1 wiec jestem zdany na jedna z tych dwoch, no chyba ze podsuniecie inna propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btn Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 mimo że dużo psioczy na rev2 to jest ona nadal dość atrakcyjna pod względem OC. Sam użwam i wiem co piszę, zobacz mój konfig na ile wykręciłem - wyżej się da, ale dla mnie starczy tyle ile jest. Bierz - cena dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 z 1600mhz na 2,26GHZ to nie wiele.. Ja ze swojego 3000+ chce FSB~300mhz co mi da 2700mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 ja bym jednak wzial epoxa, w tym gb okrojona sekcja zasilania cpu moze nie podolac przy twoich wymaganiach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Witam! Na wymiane mobo nadszedł czas.. Mam do kupienia: GIGABYTE K8NS niewiem jaki rev, prawdopodobnie 2,0 210zł Epox 8KDA3I za 230zł Którą wybrać? zalezy mi na overclockingu.. nie ma z kad załatwic K8NS 1,1 wiec jestem zdany na jedna z tych dwoch, no chyba ze podsuniecie inna propozycje. A moge zapytac gdzie kupisz tego Epoxa? Ja tez bym go z checia lyknal, ale nigdzie nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 ad piszczenie - nie slysze u siebie nic takiego. a skad wogole dzwiek sie wydobywa? speaker'ka mam w kazdym razie odlaczonego...no wlasnie z pc speakera :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 no wlasnie z pc speakera :]Najlepiej odlaczyc speakera i nic nie bedzie irytowalo :wink: Tak powaznie moze te dzwieki maja cos wspolnego z funkcjami Abit EQ, bo np. w AN8 jest w biosie zakladka Beep Control dla temp., napiec, predkosci wentyli. NV8 mimo okrojenia z tych funkcji moze ma zaimplementowane na stale jakies ustawienia. Z drugiej strony inne modele Abita maja zmiany w biosach typu: 'Added a boot beep sound after VGA initialization' czy 'Add beeping sound after a successful boot'. 100% pewnosci moze dac chyba jedynie support Abita... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 płytke ja kupuje w gdyni, w sklepie www.net-s.pl sprzedają tez wysyłkowo, cena to 228zł. ale lepiej sie z nimi skontaktuj zanim zamowisz, bo w tym cenniku jest narombane, K8U sprzedają jako K8NS i wogle.... nie rozruzniają chipsetow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...