Brush Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 mam pytanko jaka plyte dobrac do Semprona 2800 zeby fajnie sie krecil ograniczenie to taki ze musi miec agp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Zależy jaką kwotą dysponujesz...Najfaniej kreci sie na DFI...z tańszych to gigabyte,epox... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brush Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 dfi wlasnie bylo by fajnie (kasy = max 400 ale najlepiej mniej niz 350) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 dfi wlasnie bylo by fajnie (kasy = max 400 ale najlepiej mniej niz 350)za 400zl to masz kazda plyte na 754. dfi lanparty nf3 jakis czas temu widzialem gdzies za 335zl, teraz najtaniej widze za 359zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brush Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 to jaka bedzei najlepsza bo kazda to niestety dla mnie nie odpowiedz chodzi mi o dokladny model i wazne zeby agp bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 ta bedzie najlepsza :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xingu Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 (edytowane) Czesc, mam pytanie : Przy skromnym budżecie 1400 złotych chcialbym kupic kompa. Nie zalezy mi na tym, zeby smigaly na nim nowe gry, chce miec stabilna platforme do pracy i grania niekoniecznie na maximum :D Wybralem sprzet ( najwazniejsze czesci) : AMD Sempron 2800+ Watpliwosc mam tyz co do HDD... one sa chyba identyczne ?? Seagate Barracuda sATA II i Tyz Barracuda..... ale nie sATA II, cokolwiek to znaczy :D Ktory wybrac ? I mam tyz problem co do plyty glownej... chodze teraz z tym dlugo, bo w poprzendim kompie uwazalem, ze plyta glowna to niepotrzebny smiec :mur: Strasznie potem za to placilem, bo mialem syf Via sprzed 3 lat <_< Wiec teraz patrze na 2 plyty glowne : płyta glowna Gigabyte'a i Asusa. Ktora polecacie ?? Ja z tego co czytalem mysle, ze Asus, ale ponoc Gigabyte dobry jest.... Z tego co sie lapie, jednak wolalbym Asusa, patrzac na dane techniczne. Co wy o tym sadzicie ?? Mysle, ze dobrze trafilem z tematem. Jak zle to prosze przeniesc :D Edytowane 25 Marca 2006 przez Xingu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 JEst chyba dział na tym foróm co kupic :mur: a tak zeby juz nie pisac tylk otego co wyzej to poczytaj sobie TO !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xingu Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 (edytowane) Bardzo przepraszam, ale osoba wyzej tyz pytala sie o plyte glowna..... Ja daje tylko mniejszy wyobor, a HDD przy okazji :D Thx za link, niezlyt artykul :) Edytowane 25 Marca 2006 przez Xingu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 płyte chyba bym brał epoxa na nf3 a dysk samsunga na sata2. pamietaj tez o przyzwoitym zasilaczu np. fortron 350w styknie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) Coś się popsuło ostro w relacji płyta-ramy u mnie i już opisuję, o co chodzi: Miałem cały czas Samsung 1GB + Kingmax 512MB obie 2 str. działało to sobie, ale jeśli odłączałem listwę/ zasilanie/ zmieniałem jakąś część w kompie, to zdażało się czasem, że przy starcie płyta sygnalizowała błąd pamięci, należało wóczas wyciągać i wkładać pamięci aż do skutku. Wystarczyło później, że nie wyłączałem listwy na noc i wszystko hulało. Do czasu... Parę dni temu zmieniałem chłodzenie w procesorze (przy okazji wyciągania box radiatora procesor poszedł z nim mimo blokady w sockecie). Po złożeniu spowrotem już z fryzjerem niemogłem dojść do ładu z pamięciami. na jednum module działało, na dwóch błąd pamięci. W końcu jak wstało na 2 modułach, to nie mogłem wejść do biosu, bo się wieszało (clear cmos oczywiście był kilka razy nawet). Zrezygnowany włączyłem kompa na samym samsungu 1GB i tak chodził. Po godzinie pracy kompa włożyłem drugi moduł kingmax i o dziwo wstał i tak chodził bez błędów kilka dni. Wczoraj odłączyłem tylko zasilacz i po włożeniu go spowrotem płyta jak to zwykle od razu nie wstała. tyle że tym razem to już w ogóle nie chce współpracować z Kingmaxem Hardcore. nawet na samym tylko kingmaxie nie wstawała albo wieszała się w biosie. W najlepszym wypadku komp resetował się przy uruchamianiu windowsa. pomyślałem sobie, że ten kingmax uwalony i go do reklamacji, ale dzissiaj sprawdzam na innym kompie i działa tam ten kingmax bez błędów. Przy okazji z tamtego kompa wziąłem goodrama żeby u mnie zobaczyć. Tym razem komp wstaje owszem także z goodramem 1 stronnym, ale już razem z samsungiem nie. Teraz jest tak, że działa z samym tylko samsungiem (na szczęście to moduł 1GB) lub samym goodramem, ale z obiema już nie wstaje (pikanie, nie zwisy). Z kingmaxem to już płyta w ogóle odmówiła współpracy. Niech mi ktoś powie, czy coś z płytą jest nie tak, czy to raczej kontroler w procesorze zaświrował. Najgorzej, że nie mam nikogo pod ręką z s. 754 żeby sprawdzić mój procesor. A może wszystko rozkręcić na części pierwsze i spowrotem złóżyć do kupy? Może to obudowa powoduje jakieś zwarcia od spodu płyty (bylejaka obudowa tracer)? Dodam jeszcze, że kiedyś działało nawet na 3 modułach. Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Hmm... wyglada to na to jakby kontroler pamieci sie uwalil... sproboj na innym procku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 A ja ci powiem WDK ze mam to samo z ta plyta. wystarczy ze dłuższy czas plyta pobedzie bez zasilania z sieci i lipa, juz mi nie wstaje ale zawsze pomaga clear cmos. powiem tyle ze GA-K8NE to jakis jeden wielki KAPRYS. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) Tylko ciekawe jest to, że kiedyś współpracowała poprawnie z tym kingmaxem, a teraz nawet nie wstanie. jutro wszystko rozkładam na części pierwsze, jak to nie pomoże, to szukam kogoś w akademiku z procem s. 754. Że płyta to jeden wielki kaprys, to już sie nie raz przekonałem, jak tak dalej będzie, to trzeba będzie to zmienić, 1 moduł 1GB mi jednak nie wystarcza, musi być 1,5. EDIT: Znalazłem przyczynę tego zjawiska. Po wyjęciu płyty z obudowy zauważyłem, że ona jest skrzywiona w okolicach banków pamięci!!! Obudowa jej nie skrzywiła, wszystkie kołki w jednej płaszczyźnie. Powciskałem pamięci mocno na chama trzymając płytę od spodu i teraz one dopiero siedzą i wszystko działa i te pamięci teraz prostują płytę... Tylko jeszcze nie wiem, jak mam wkładać te pamięci, gdy płyta będzie w obudowie, bo wtedy też wciskałem je ile się da trzymając z drugiej strony, ale widocznie skrzywienie płyty było silniejsze (traz ją trochę naprostowałem, ale niewiele). Brawo dla Gigabyte za staranną produkcję płyt, toż ta firma robi wybrakowany towar, który trzeba poprawiać. Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALternativv Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Z braku profesjonalnego podejscia , powodowany zbyt duzym przyplywem ednomorfin kupilem Semprona 2600 + oraz plyte Msi K8T NEO-F Po zlozeniu sprzetu okazlo sie ze ma 2 wady . SPORE . CPU ma zablokowany mnozik , a plyta nie posiada blokady PCI AGP . W praktyce uniemozliwia to OC . Aczkolwiek po kilku dnaich zalamanie i prob doszedlem do 280 FSB ( programowo dochodze do 299 i w pelni STABLE a na 300 zawsze reset PC lecz nie wymaga czyszczenia biosu ) . Htt oscylowlo okolo 2150 Mhz , a pamieci 450 mhz . Teoria jaka przecztytalem o moim sprzecie mowi jasno : przy wysokim fsb spali sie albo karta graficzna albo HDD . Oczywiscie nie chcemy tego wiec przypomnialem sobie pewien bios w ktorym mhz na agp i pci rosly wraz z FSH aczkolwiek przy pelnych licznach co 33 wracaly do wartosci nominalnych . Np 200 FSB , 233 , 266 , 300 FSB . CZy kazdy bios w tym moj jest tak skonstruowany iz przy takich czestotliwosciach jestem w 100 %" bezpieczny" ?? To chyba moja jedyna droga oc zanim nie zamienie 2600 na 3100 i mobo na cos z blokada . Co sadzicie ?? Co doradzacie ? Czy isteniej jakikolwiek sposob na wzrost wydajnosci na moim pC ?? Zmiana mnoznika ?? O ile wiem to nie ma sciezek dp olowkowania pod metalowa oslona semprona 64 . I taki experyment :) Moj chipset to K8T800 , i NIE POSIADA BLOKADY , natomiast K8T800 PRo ja posiada :) Co byloby gdym sflashowal bios z mobo PRo na NON-PRO ? Jaka szansa ze plyta wstanie ?? Podejmowac sie wogule takiej proby ?? "Pomozecie" ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 nie probuj bo bedziesz latał do sklepu zeby Ci nowy bios wgrali a jak bedziesz mial pecha to zwalisz MB. Odlbokowany mnoznik mają tylko sempy od 3000+ ale tylko w dół możesz nimi zjezdzac. W góre to tylko w Erze...tzn na Athlonie FX ;) Ogólnie kupiłeś padake a nie płyte (tzn nie jest zła ale jak nie kręcisz). Więc porzuć myśl o kręceniu bo cos popsujesz. Ja bym ją sprzedał i kupił co kolwiek na nf3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALternativv Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Ale czy na FSB 233 , 266 mam grozbe spalenia hardwaru ?? W chwili obecnej narazie karte planuje kupic wiec funduszy ZERO . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 jezeli nie resetuje sie magistrala PCI/AGP to tak. a jak wraca na swoje 33/66mhz to chyba nie. ale niech sie ktos wypowie kto mial doczynienia z tym ustrojstwem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dealer23 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 witam kumpel ma procka A64 3000+ na sockaet 754....bez zmiany napiecia chodzi stabilnie na 2200 Mhz Pytanie mam o ile mozna bezpiecznie zwiększyc napiecie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Jezeli jest na rdzeniu Venice to do 1.55v, jezeli Newcastle to 1.65v - 1.7v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Posiadam płytę Epox 8kda3i rev 3.3 i mam kilka pytań 1. Czy jest na niej zmiana mnożnika bo nie znalazłem jej w biosie 2. Przy podkręcaniu Semprona 2800+ procesor pracuje stabilnie od 200MHz do 250MHz potem jest niestabilny lub nie wstaje i o dziwo na 280 do 300 pracuje stabilnie może jakieś ustawienia przeoczyłem ale zaskoczony byłem że nie poszedł wyżej niż 250MHz ale spod windowsa programem clockgen dałem 300 APPLY i poszedł :] 3. Jakie pamięci polecacie interesuje mnie 1Gb tylko nie wiem czy lepiej będzie jedna kość czy 2, czytałem że jednogigowe kości się słabo kręcą. Cena to ok 350e to już tak max 400zł i najlepiej sklep bo ostatnio na allegro mam nieprzyjemności z zakupami 4. Zrobiłem update biosu na najnowszy i podkręcając pamięć komputer juz nie wstał tylko piszczał dałem kasowanie zworką bios i po wejściu do setupu zdziwił mnie stary bios z przed update'u myślałem że jak zrobie update to juz na zawsze a tak po każdym resecie musze robić update i sie modlić żeby prądu nie brakło :] Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Posiadam płytę Epox 8kda3i rev 3.3 i mam kilka pytań 1. Czy jest na niej zmiana mnożnika bo nie znalazłem jej w biosie 2. Przy podkręcaniu Semprona 2800+ procesor pracuje stabilnie od 200MHz do 250MHz potem jest niestabilny lub nie wstaje i o dziwo na 280 do 300 pracuje stabilnie może jakieś ustawienia przeoczyłem ale zaskoczony byłem że nie poszedł wyżej niż 250MHz ale spod windowsa programem clockgen dałem 300 APPLY i poszedł :] 3. Jakie pamięci polecacie interesuje mnie 1Gb tylko nie wiem czy lepiej będzie jedna kość czy 2, czytałem że jednogigowe kości się słabo kręcą. Cena to ok 350e to już tak max 400zł i najlepiej sklep bo ostatnio na allegro mam nieprzyjemności z zakupami ad1 o jaki mnożnik ci chodzi procesora ?? jesli tak to sempy 2800+ nie maja opcji zmiany mnoznika i nie jest to zalezne od płyty dopiero sempy od 3000+ pozwalaja zmiejnic mnoznik ad2 Podniesc lekko napiecie w góre ustaw mnoznik szyny HT x3 poamnieci na div 100 i wtedy krec zobaczysz na ile ci twój procek pozwala (jeśli masz box chłodzenie to to napiecia sie staraj 1.55 nie przekraczac ) ad3 poczytaj sobie TO W DZIALE PAMIECI SA JESZCZE INNE TESTY ZESTAWÓW 2X512 I 2X256 Pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radon Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Wczoraj przejechal moj nowy 90nm Sempron 3100+ ktory wymieni stary 130nm A64 2800+@ 2.34GHz. Od razu mam 46% overclock na DFI nF3 250GB z kiepskimi pamieciami D43 @ 200MHz i HSF z pudelka! Buzia mnie boli od usmiechania sie caly czas! :lol: A ludzie nazywaja mnie fanbojem AMD... Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Radon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 http://sklep.telewolt.pl/index.php?product...uct&prod_id=858 znalazłem taką mobo, ma ktos, wie jak sie na tym kręci/? Ma SLI, chyba jeddyna z tym na s754, podoba mi sie ;d Kolejny udany produkt w stylu dual939sataII?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 to jest chyba to samo co na socketa 939 tylko ze na 754. jest o tej płycie temat (tzn z tym ULI 1697) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 http://sklep.telewolt.pl/index.php?product...uct&prod_id=858 znalazłem taką mobo, ma ktos, wie jak sie na tym kręci/? Ma SLI, chyba jeddyna z tym na s754, podoba mi sie ;d Kolejny udany produkt w stylu dual939sataII?? Nie jedyna SLI na s754 obsluguje takze Epox 8NPA-sli, a na tym asrocku jak wiadomo nvidia zablokowala mozliwosc sli w uli w nowszych sterach :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Nie jedyna SLI na s754 obsluguje takze Epox 8NPA-sli, a na tym asrocku jak wiadomo nvidia zablokowala mozliwosc sli w uli w nowszych sterach :Esciagasz modyfikowane stery i zapominasz co zrobila nVidia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 pochwale sie, ze niedawno kupiłem MSI K8N za 100zl i Semprona 2600+ za 150zł 250 za taką platforme- dla mnie miodzio :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 To jak wie ktoś coś o tej płytce z SLI ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 powiedzcie mi co to jest warte -> http://allegro.pl/item109520502_super_amd_...ena_do_ss_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...