simonoj Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Mam dość dziwny problem z Gigabyte 7VAXP (KT400) ... Gdy działa mi zintegrowana karta muzyczna (Realtek AC650), to przestaje mi działać zintegrowana sieciówka (Realtek 8139)... Na pewno nie jest to wina sterowników, gdyż przeinstalowywałem Windowsa XP i instalowałem tylko SP2 + sterowniki od k.muz. i sieciówki (sprawdzałem 4 wersje sterowników, za każdym razem stawiając XPeka z obrazu tylko z SP2)... Co ciekawe po odinstalowaniu sterowników od karty dzwiękowej zaczyna działać sieć... Podobnie mam w Linuksie: sieć działa, ale nie słychać dzwięku. Podejrzewam, że winna jest karta dzwiękowa... Wszystko zaczęło się od tego, że słuchałem muzyki z CD i w pewnym momencie dzwięk się urwał... Nie pomógł restart kompa, przeinstalowanie sterowników ani wspomniana reinstalacja WinXP... Z góry thx za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmon Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Bycmoze siec i dzwiek maja to samo przerwanie IRQ, sprawdz to w winshicie i sproboj przestawic w biosie jezeli masz taka opcje. Mozesz probowac przestawic w windowsie ale pamietaj ze i tak bios jest najwazniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Bycmoze siec i dzwiek maja to samo przerwanie IRQ, sprawdz to w winshicie i sproboj przestawic w biosie jezeli masz taka opcje. Mozesz probowac przestawic w windowsie ale pamietaj ze i tak bios jest najwazniejszy. 1361575[/snapback] to po pierwsze a może byc że masz zwalona płytę - ale ja jestem "czarnowidzem ;)" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonoj Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Próbowałem rozwiązać moj problem z GA 7VAXP następująco: wyłączyłem sieciówke zintegrowaną i wstawiłem karte sieciową na PCIu...Zaczął działać dźwięk zintegrowany i sieciówka z PCI... Wstawiłem następnie tuner TV i co ? I nie mam dźwięku, ale działa mi tuner i sieć :) Gdy z poziomu windy wyłącze tuner TV (wyłącze w Menedżerze Urządzeń) to zaczyna działać dźwięk.... Kolejna sprawa, jak włączę wbudowany IDE 3 i IDE 4 (RAID) to również nie chce on działać (chyba, że wyłącze zintegrowany dźwięk).... Ma ktoś jakis pomysł o co chodzi ? Czy mogł paść kontroler przerwań ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...