LEON2000 Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Kumpel kupił tego samsunga i ma cholernie duze zniekształcenia (jak na moje oko) . Mój LG 775FT w porównaniu z tamtym wypada rewelacyjnie i przy zakupie był o 300 zyli tańszy.A odświeżanie 85Hz w zupełności wystarcza (Można siedzieć cały dzień i się w oczach nie pier....)Trzeba pochodzić po sklepach i poszukać odpowiedniego modelu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zarambisty monitor... Powtarzam to po raz ktorys... Kupilem chyba w sierpniu i nie zaluje. Obraz super ostry, kolory też dobre, odswiezania wysokie. Polecam!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 za 850 zl , to moze LG Flatrona 775 FT ??? (3 latka gwary i real plaskacz) a jaki on ma kinieskop że jest real płaskacz ? i jakie ma osiągi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Samsung ? Tani shit dla mało wymagajacych osób ... Nienaturalne - przekłamane kolory , słaba geometria , pompowanie. Pozatym firma z lekka oszukuje. Podaje wielkosc plamki całkowicie odmiennie od innych , specjalnie wprowadzając ludzi w błąd... Niestety duża ilośc osób patrzy głownie na wielkośc plamki i zachwycona tym że Samsung ma plamke 0,2 kupuje ten monitor. Bo monitory konkurencji sa do kitu bo mają większą plamkę ... A to zwykłe oszustwo ! Podawana plamka Samsunga 0,20 to w rzeczywistości 0,24 ... Poporstu Samsung jako chyba jedyny producent podaje odmiennie wielkosć plamki ... Pozatym kineskopy Dynaflat wcale nie są płaskie.Dynaflat to zwykły kineskop (bańka) tyle że od strony zewnętrznej jest zalany dodatkową ilością szkła aby od strony użytkownika kineskop wyglądał na idealnie płaski ... lepiej zainteresuj się w najgorszym wypadku LG a najlepiej nad Neckiem ... Lub kup używanego EiZO ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Samsung ? Tani shit dla mało wymagajacych osób ... Nienaturalne - przekłamane kolory , słaba geometria , pompowanie. Pozatym firma z lekka oszukuje. Podaje wielkosc plamki całkowicie odmiennie od innych , specjalnie wprowadzając ludzi w błąd... Niestety duża ilośc osób patrzy głownie na wielkośc plamki i zachwycona tym że Samsung ma plamke 0,2 kupuje ten monitor. Bo monitory konkurencji sa do kitu bo mają większą plamkę ... A to zwykłe oszustwo ! Podawana plamka Samsunga 0,20 to w rzeczywistości 0,24 ... Poporstu Samsung jako chyba jedyny producent podaje odmiennie wielkosć plamki ... Pozatym kineskopy Dynaflat wcale nie są płaskie.Dynaflat to zwykły kineskop (bańka) tyle że od strony zewnętrznej jest zalany dodatkową ilością szkła aby od strony użytkownika kineskop wyglądał na idealnie płaski ... lepiej zainteresuj się w najgorszym wypadku LG a najlepiej nad Neckiem ... Lub kup używanego EiZO ... no, w końcu ktoś...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 poleciłbym jeszcze obejżeć sobie jakiegoś NECa - też dobre Tu się zgodzę. Widziałem FE771 SB - obraz ostry, kolory piekne, czarnych pasków praktycznie nie widać, ekran nie jest wklęsły, tylko po prostu płaski, geometria dobra. Niestety za słabe parametry - 70kHz, szukam FE791 SB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 święte słowa - Samsungi są kiepskie a geometria ich obrazu woła o pomstę do nieba. poza tym są "płaskie inaczej" jak zauważyło wielu przedmówców. miałem dwa Samsungi - najpierw 755 DF ale zmusiłem ich serwis po prawie 1,5 roku ;) do wymiany ze względu na tą cholerną geometrię i dziwne rysy na powłoce antyrefleksyjnej. dali mi 755 DFX i powłoka była owszem OK ale geometria nadal była do bani. więc go szybko opyliłem i mam teraz ViewSonica 19" P90f - to jest dopiero super maszynka. nigdy więcej koreańskiego <span style="color:red;">[ciach!]</span>a !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 za 850 zl , to moze LG Flatrona 775 FT ??? (3 latka gwary i real plaskacz) a jaki on ma kinieskop że jest real płaskacz ? i jakie ma osiągi ? Please : Kineskop 17" (16,01" V.I.S.) FLATRON Obszar aktywny 325,4 x 244,1 mm Powłoki W-ARAS Plamka 0,24 mm (prostkątna) Maksymalna rozdzielczość 1280 x 1024 / 60 Hz Odświeżanie poziome 30 - 70 KHz Odświeżanie pionowe 50 - 160 Hz Tryby pamięci 11 ustawień fabrycznych, 25 ustawień użytkownika Sygnał wejścia Video RGB Analog / 0.7Vp-p. / 75 ohms Sync Separate / Composite / Sync of Green Pixel frequency 110 MHz Strona www http://www.lge.pl/products.asp?groupid=9&c...12&productid=33 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 poleciłbym jeszcze obejżeć sobie jakiegoś NECa - też dobre Tu się zgodzę. Widziałem FE771 SB - obraz ostry, kolory piekne, czarnych pasków praktycznie nie widać, ekran nie jest wklęsły, tylko po prostu płaski, geometria dobra. Niestety za słabe parametry - 70kHz, szukam FE791 SB. gapie się w takie coś jak NEC FE791 SB i wiem że można długo przed tym wysiedzieć ( nawt gdy jest włączony :wink: ) polecam. żałuję że nie kupiłem 19' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 To ja was zabije--mam 15'' LG Studioworks 55i --maxxymalne starocie (ponad 5 lat) obraz b.dobry 1024x768 ok.80 Hz Jak na staruszka to się trzyma :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 za 850 zl , to moze LG Flatrona 775 FT ??? (3 latka gwary i real plaskacz) a jaki on ma kinieskop że jest real płaskacz ? i jakie ma osiągi ? Please : Kineskop 17" (16,01" V.I.S.) FLATRON Obszar aktywny 325,4 x 244,1 mm Powłoki W-ARAS Plamka 0,24 mm (prostkątna) Maksymalna rozdzielczość 1280 x 1024 / 60 Hz Odświeżanie poziome 30 - 70 KHz Odświeżanie pionowe 50 - 160 Hz Tryby pamięci 11 ustawień fabrycznych, 25 ustawień użytkownika Sygnał wejścia Video RGB Analog / 0.7Vp-p. / 75 ohms Sync Separate / Composite / Sync of Green Pixel frequency 110 MHz Strona www http://www.lge.pl/products.asp?groupid=9&c...12&productid=33 troche za słabe osiagi, ale moze byc, z tym ze za 850 zeta znalazlbym na gieldzie 17" calowego uzywanego eizo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...