Skocz do zawartości
komarekpl

Pomocy Bios !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam problem :

Po zmianiach FSB i itp. (Oc) , wszedłem do biosu i ustawiłem "LOAD OPTIMILIZE DEFAULT", URUCHOMIŁEM ponownie a ona nie wstaje monitor mruga. A sprzęt hula.Mam zapasową płytę wlożyłem i ok.

Niechce oddawać do serwisu bo trwa to 3 tyg.

Wiem że było trochę o tym na forum , ale niemoge doszukać się strzegółów.

Chodzi o Hot flash, flashowanie , podmiana biosu - wszystko co mogło by ruszyc moją płytkę.Jestem w tej dziedzinie Laikiem zupełnym i niemam pojęcia za co sie zabrac !

Proszę o konkretne rady ! :mur:

Edytowane przez komarekpl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy komputer z ta plyta w ogole nie startuje czy wszystko startuje (wiatraki itd) tylko nie ma obrazu?

Co do hotflash'u to przy wlaczonym komputerze wyciagasz z niego kosc biosu i montujesz ta, ktora chcesz zaprogramowac i wgrywasz do niej odpowiedni bios.Obie plyty musza byc pod takie same biosu (takie same napiecie programowania), bios wgrywasz np. tym:

http://www.uniflash.org/download/uf140.zip

I tyle :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

podepnę się pod ten wątek z takim pytaniem/prośbą

czy ktoś wie czy w okolicach katowich ktoś zrobi hotflasha biosu ponieważ mój nowy nf7-sl po upgradzie i dwóch restartach odpowiada tylko black screenem, czy wyjęcie bateri/ustawienie zworki clear cmos na czas pare sekund/minut nie wystarczy? ktoś napisał że 20minut to zamało nierozumiem dlaczego po takim czasie akurat miałoby zatrybić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi