komarekpl Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam ! Mam problem : Po zmianiach FSB i itp. (Oc) , wszedłem do biosu i ustawiłem "LOAD OPTIMILIZE DEFAULT", URUCHOMIŁEM ponownie a ona nie wstaje monitor mruga. A sprzęt hula.Mam zapasową płytę wlożyłem i ok. Niechce oddawać do serwisu bo trwa to 3 tyg. Wiem że było trochę o tym na forum , ale niemoge doszukać się strzegółów. Chodzi o Hot flash, flashowanie , podmiana biosu - wszystko co mogło by ruszyc moją płytkę.Jestem w tej dziedzinie Laikiem zupełnym i niemam pojęcia za co sie zabrac ! Proszę o konkretne rady ! :mur: Edytowane 1 Kwietnia 2005 przez komarekpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Moze to glupie pytanie ale czy resetowales CMOS zworka lub wyciagajac na troche baterie ? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komarekpl Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Tak , resetowałem , a baterię wyciągałem na 20min. Może dłużej trzeba ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Czy komputer z ta plyta w ogole nie startuje czy wszystko startuje (wiatraki itd) tylko nie ma obrazu? Co do hotflash'u to przy wlaczonym komputerze wyciagasz z niego kosc biosu i montujesz ta, ktora chcesz zaprogramowac i wgrywasz do niej odpowiedni bios.Obie plyty musza byc pod takie same biosu (takie same napiecie programowania), bios wgrywasz np. tym: http://www.uniflash.org/download/uf140.zip I tyle :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komarekpl Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Wszystko startuje , tylko nie ma obrazu . Teraz szukam kogoś z taką samą płytką ;) , THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 To nie musi byc taka sama plyta, wystarczy zeby miala takie same napiecie programowania biosu.Czyli zwykly eprom zaprogramujesz na wiekszosci plyt pod zwykle epromy, tak samo fwh/lpc zaprogramujesz na plycie pod fwh/lpc :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pRoMiL14 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 a ajk sie flasciach!e uniflashem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Tak samo jak kazdym innym programem, jest do niego dolaczona instrukcja i opis opcji z tego co pamietam i wszystko jest napisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pRoMiL14 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 tylko ze tam w instrukcji nic nie pisze jak flashowac i opis opcji w uniflash zawartych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TratoX Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 umnie trzeba bylo baterie wyjac na cala noc zeby plyta ruszyla 20min nic niedało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 U mnie przy resetowaniu zworka trzeba ODLACZYC WTYCZKE ZASILANIA.. Mozna tez jednoczesnie wyciagnac baterie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snail Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 witam podepnę się pod ten wątek z takim pytaniem/prośbą czy ktoś wie czy w okolicach katowich ktoś zrobi hotflasha biosu ponieważ mój nowy nf7-sl po upgradzie i dwóch restartach odpowiada tylko black screenem, czy wyjęcie bateri/ustawienie zworki clear cmos na czas pare sekund/minut nie wystarczy? ktoś napisał że 20minut to zamało nierozumiem dlaczego po takim czasie akurat miałoby zatrybić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...