Tomeczek6656 Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Witam wszsytkich. Mam problem z programem AbitEQ. Mam plytke Abit IS7-E i nie moge uruchomic tego programu wogole bo wyskakuje mi komunikat "AbitEQ initial fail" :(((Jestem w trakcie modernizacji kompa i dysk i grafe mam jeszcze ze starego zabytku (Dysk 2,1gb i grafa matrox 4mb) czy to moze byc tego wina? Procek to cele 2,8@3,9ghz a ram 256 kingstone. Ale nawet jak wszystkie ustawienia standardowe sa to i tak caly czas ten sam blad..probilwame pobawic zie z biosem troche ale nadal ten sam problem..czy ktos moze mi pomow?:prosze!!:))Bo wlasnie po to kupilem ta plytke zeby sie bawic;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 sciagnij nowsza wersje, pewnie masz win 98?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeczek6656 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 sciagnij nowsza wersje, pewnie masz win 98?? 1362672[/snapback] no tak mam win 98 ale wczoraj sciagnalem najnowsza wersja abitEQ i pojawia sie podobny komunikat i do tego jeszcze milutkie standardowe "Program wykonal nieprawidlowa operacje...itd.." wiec to nie pomoglo..a moze ten caly abitEQ wymaga XP albo cos z rodziny Win 2000?Kurcze denerwuje mnie to bo komp mi szumi:((i nie moge go uciszyc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 no tak mam win 98 ale wczoraj sciagnalem najnowsza wersja abitEQ i pojawia sie podobny komunikat i do tego jeszcze milutkie standardowe "Program wykonal nieprawidlowa operacje...itd.." wiec to nie pomoglo..a moze ten caly abitEQ wymaga XP albo cos z rodziny Win 2000?Kurcze denerwuje mnie to bo komp mi szumi:((i nie moge go uciszyc:) 1364306[/snapback] no mi nie dziala pod 2003. tez initial fail error czy cos takiego. po prostu nie dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeczek6656 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 A masz moze jakis inny podobny progamik to sterowania predkoscia wentyli?Bardzo mi na tym zalezy bo mnie ten szum do szalu doprowadzi!!!A na wymiane wentyli za 150 zl i wiecej to nie mam siana bo najpierw musze do kompa reszte rzeczy kupic...jak ktos ma taki programik to prosilbym o link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sportmaus Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 tez mi czasem wyskakuje ten blad - ale tylko przy starcie systemu - potem klikam (recznie) z listy programow i odpala - tj normalnie dziala. PS. co do dzialania wiatrakow - to abit EQ spowolni ( bedzie regulowal) tylko prace wentylka na NB I OTES - przynajmniej mi na 3 plytach nie udalo sie go inaczej wykozystac. A zastepczy program to chyba - SpedFan poszukaj w necie. PS. a czy przed instalacja abit EQ odinstalowales wszystkie programy od Winbond-a ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeczek6656 Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 tez mi czasem wyskakuje ten blad - ale tylko przy starcie systemu - potem klikam (recznie) z listy programow i odpala - tj normalnie dziala. PS. co do dzialania wiatrakow - to abit EQ spowolni ( bedzie regulowal) tylko prace wentylka na NB I OTES - przynajmniej mi na 3 plytach nie udalo sie go inaczej wykozystac. A zastepczy program to chyba - SpedFan poszukaj w necie. PS. a czy przed instalacja abit EQ odinstalowales wszystkie programy od Winbond-a ? Pozdrawiam 1368314[/snapback] A co to jest WinBond i jak takie cos odinstalowac?Bo ja pierwszy raz slysze o czyms takim. A co do kontroli wentyli wiem ze tylko te mozna regulowac ale to zawsze cos, prawda?:)Poszukam tego programiku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sportmaus Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Winbond sluzy do monitorowania temperatur i napiec sa rozne wersje winbonda - by sprawdzic jaka masz wersje winbonda odpal CPU-Z Winbondy sa w roznych wersjach - dlatego by zainstalowac jakis program do monitoringu plyty( np. Sped Fan ) nalezy sie upewnic czy program obsluguje dany typ winbonda - kazdy producent plyt dolacza swoje wlasne oprogramowanie do winbonda w przypadku abita jest to Abit EQ Winbonda mozna "podgladac " z poziomu windowsa za pomoca roznych programow NP. SpedFan , Motherboard Monitor 5.3.7.0 http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=273&t=47 Teraz - by zainstalowac Abit EQ ( nalezy do tej grupy co spedFan " do komunikacji z winbondem " ) musisz najpierw odinstalowac wszystkie wczesniejsze programy od Winbonda ( czyli spedfan lub starszy abit EQ ) - nie nalezy uzywac kilku programow jednoczesnie - lub tez instalowac Nowej Wersji Abit EQ na Starsza Sumujac - zanim zainstalujesz nowego Abit EQ odinstaluj wszystkie programy ktorych uzywales wczesniej ( programy do kontrolowania temp. napiec. obrotow ) czyba mi sie udalo :mur: :D :wink: Dopiero dzis przeczytalem meila - sory wczesniej nie moglem odpisac luknij jeszcze tu http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...bit/abit_1.html jak widzisz plyty maja rozne winbondy i tez jest do nich dolaczony inny soft do winbonda niz Abit EQ dobra spadam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...