Trendzik Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Witam, dopiero co zakupiłem nowe ramy A-Data 2x512 400Mhz , ale są one bez radiatorów. Myślicie że warto zakładać radiatory na te pamięci ?? Mam zamiar FSB ustawić na 200 i mi styka... mnożnik 9,5. Myślałem nad czymś takim : http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=46475743 lub http://www.4max.pl/default.asp?g=25&gg=19&produkt=59 Warto wogóle wyrzucać kase na coś takiego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Opłaca sie jesli myslisz o max fsb i max napieciach zedu 3.3 i w gure. T twoim przypadku jest to nie opłacalne i nic nieda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 podkręć na tyle na ile chcesz i po kilku godzinach sprawdź paluchem czy są ciepłe, jeśli letnie, albo ledwo ciepłe to olej, jeśli będą się zajeb... grzać a w memteście bedzie po nagrzaniu sypać błędami to wtedy należy się nad tym zastanowić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antychryst Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Mój kumpel sobie założył chłodzenie na RAM twierdzi, że dużo mu to dało, zwłaszcza jeżeli podkręcasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 chodzenie na ramy bardzo malo daje przy normalnym podkrecaniu FSB. zabezpiecza je jezeli dajesz wieksze napiecie zeby wiecej podkrecic. Grzeja sie wtedy bardziej i radiatory pomagaja ustrzec je w pewnym stopniu przed uszkodzeniem. od kazdej reguly sa wyjatki. dlatego stosuj tez zalecenia sailence. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 radiatory na ram to przyrost OC rzedu 30MHz.... i to nie zawsze... zbedny wydatek chyba ze chodzi o wyglad... no i oczywiscie ma to sens przy ~3V na ram i dobrych pamieciach...bh5-6 bo TCCD nie potrzebuja (nic nie daje podnoszenie napiecia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 radiatory na ram to przyrost OC rzedu 30MHz.... i to nie zawsze... zbedny wydatek chyba ze chodzi o wyglad... no i oczywiscie ma to sens przy ~3V na ram i dobrych pamieciach...bh5-6 bo TCCD nie potrzebuja (nic nie daje podnoszenie napiecia) 1375738[/snapback] same ciekawe tezy :P 30mhz dzięki radiatorom ?? gdzie? kiedy? bh-x nic nie daj podnoszenie napięcia ?? no wlasnie skąd się wziąłeś ?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 ehhh statystyka co do czytania ze zrozumieniem choc smutna nie klamie... @forest 1) a jaki przyrost OC masz przy TCCD powyzej 2.9V ??? 2) co do radiatorow to nie wiem o co ci chodzi czy sie zgadzasz czy nie ? ale co do swojej "ciekawej tezy" to radiator jaki by nie byl pomaga tylko w przypadkach pamieci mocno grzejacych sie a takie za zwyczaj sprzedawane sa z radiatorami .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 jeszcze nie slyszalem zeby radiatory daly przyrost w oc o 30MHz,,, to dużo na wyrost,, czasem moze pomogą ustabilizować ale... poza tym sam taki radiator bez nawiewu to bardziej dekoracja ;) trochę źle przeczytałem o pamięciach,,, rzeczywiście tccd nie potrzebują dużo, ale do ~3-3,1 jeszcze się rozpędzają, przynajmniej jeśli chodzi o timingi,,,, moje khx3200ulk2/1g 2-2-2-5 owszem przt ~222mhz latają ale tylko na 2,9, real ponoć ~3v, monimalnie w dół v i już trzeba luzować timingi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zaraz zaraz. Lol jak zwylke. Pozostaje zapytac czy 30MHz czy 30DDR?? Jedna z moich kostek nie ma zadnego radiatorka czyli jak zaloze bede smigal 263 + 15/30MHz wiecej?? lol Pozatym lepszy jest puszczony na 7v wentyl. Cichy, wydajny, tanszy, wieje na chipset i takie takie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zaraz zaraz. Lol jak zwylke. Pozostaje zapytac czy 30MHz czy 30DDR?? Jedna z moich kostek nie ma zadnego radiatorka czyli jak zaloze bede smigal 263 + 15/30MHz wiecej?? lol Pozatym lepszy jest puszczony na 7v wentyl. Cichy, wydajny, tanszy, wieje na chipset i takie takie :) 1377734[/snapback] a gdzie polozyc ten 7V? na pamieci czy jakos inaczej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Oprzec o karte graficzna a dysk lub cd rom. Nie tylko ja tak mam. Nie trzeba zbytnio sie starac. Chyba ze macie okno i lubicie ogladac bebechy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 ja bym predzej zamontowal go wlasnie w bocznej sciance obudowy... a jezeli ktos ma okno to np jakas akaske ladna albo cosik w podobie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...