yogi186 Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Byłem właśnie u qmpla.... i nastąpiłą taka jazda, że słuchamy muzy z płytki - na nagrywarce (LITEON) - wszycho ok....aż nagle nagrywara wysuwa kieszeń i zwiesza sytem :? . Resecik - nagrywary nie wykrywa w windzie, w menedzerze urządzeń jest z wykrzyknikiem - we własciwościach że urządzenie nie jest podłączone :? (w biosie wykrywa !! ). Jak wrzuci sie płytke to nagrywara chwile nieą pokręci i STOP ! No to otwieram kompa poprawiam kable, właczam kompa....i nic nadal to samo, odinstalowuje ja, restart , instaluje stery i nic nadal to samo. Nie mam jush żadnego pomysłu....wszystko chodziło, a nagle zonki przestało :? Pomożcie plizzz.....musze dziś coś koniecznie przegrać , a ta nagrywara nie smiga.....a wkońcu nie będę od nowa instalował całego windowsa XP, bo to i tak może nie pomodz :-( Z góry dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Kurcze bardzo was prosze, dajcie sikaieś pomysły co to - jak to rozwiązać, musze to mieć na wczoraj ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Trywialna to rada, ale jesli mozesz, to sprawdz nagrywajke w innym komputerze. Poza tym mozesz odlaczyc naped CDROM jesli jest w systemie i sprobowac jakas plytke bootowalna zapodac i obadac, czy komputer wystartuje z niej. Nagrywarka ATAPI chyba moze tak samo jak CDROM ATAPI zabootowac komputer. Mozesz tez dyskietke ratunkowa w W98 zrobic i zbootowac komputer z obsluga CDROM i sprawdzic czy w ogole jakies plytki da sie odczytac na nagrywarce. Te sposoby pozwola stwierdzic, czy w ogole dziala sam sprzet. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 he he tydzien temu mialem podobnie instalowalem pannie win xp i wszystko spoczko poszlo, zabralem sie za instalowanie strow do plyty i do karty i spoczko potem kolej przyszla na karte tv i niby spoczko a tu nagle pod win commanderem widze ze nie ma napedu to se mysle co jest 8O , probowalem roznych rzeczy ale nic nie pomoglo, to od razu walnalem formata (system dopiero swiezy wiec niewielka strata chyba ze tylko czasu) i juz jest spoczko od tego czasu jest ok, ale co to bylo do tej pory nie wiem 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Nie chcę cię straszyć, ale mój CDRW+DVD Samsung zrobił kiedyś to samo i poszedł sobie do serwisu. Ale najpierw zrób, to co ci poradzili. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 a ja ostatnio mialem tez taka jazde. Winda nie widziala wogole napedow CD kombinowalem jak moglem az w koncu pomogl format c: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Heh, mi pomogło przywracanie sytemu - akurat o jeden dzień stykło :-). Tera czekam dzisiaj do 22:30, czy znowu nie padnie - a jeśli tak, to FORMAT C: :?. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 kolega mial bardzo podobie bez powodu popznikaly mu napedy w windowsie Xp. Po raz n-ty pisze juz ze win Xp jest gowno warty Win 2000 sp3 najleprzy . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Hehe, takie gadanie to miedzy bajki mozna wlozyc, konfiguracja sprzetu, sterowniki, administracja systemem odpowiednia - to decyduje o sprawnosci systemu a nie gadanie, ze ten lepszy a tamten gorszy. Troche wiedzy i poczytania Technetu Microsoftowego czasem potrzeba, zeby co nieco wiedziec. Nawet w Windowsie trzeba czasem troche glowa popracowac, nie tylko myszka ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Hmm sprawdz czy aby przypadkiem nie jest ustawiony wyzszy tryb niz nagrywara obsluguje np dma zamiast PIO 4 to moze powdowac ze mimo ze bios widzi ja to system nie, tak wiec wejdz do biosu ustaw na sztywno pio mode 4 i sprawdz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 U mnie siadła wypalarka Plextora i poszła na śmietnik :):):) Dokładnie tak samo słuchałem sobie musy i nagle jebud nie ma nagrywarki w Windozie, restart - to samo Więc wziąłem i ją <span style="color:red;">[ciach!]</span>łem za Okno :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...