Skocz do zawartości
yogi186

!!!! HELP ME PLIZZZZ :-) !!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem właśnie u qmpla.... i nastąpiłą taka jazda, że słuchamy muzy z płytki - na nagrywarce (LITEON) - wszycho ok....aż nagle nagrywara wysuwa kieszeń i zwiesza sytem :? . Resecik - nagrywary nie wykrywa w windzie, w menedzerze urządzeń jest z wykrzyknikiem - we własciwościach że urządzenie nie jest podłączone :? (w biosie wykrywa !! ). Jak wrzuci sie płytke to nagrywara chwile nieą pokręci i STOP !

No to otwieram kompa poprawiam kable, właczam kompa....i nic nadal to samo, odinstalowuje ja, restart , instaluje stery i nic nadal to samo.

Nie mam jush żadnego pomysłu....wszystko chodziło, a nagle zonki przestało :?

Pomożcie plizzz.....musze dziś coś koniecznie przegrać , a ta nagrywara nie smiga.....a wkońcu nie będę od nowa instalował całego windowsa XP, bo to i tak może nie pomodz :-(

Z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trywialna to rada, ale jesli mozesz, to sprawdz nagrywajke w innym komputerze. Poza tym mozesz odlaczyc naped CDROM jesli jest w systemie i sprobowac jakas plytke bootowalna zapodac i obadac, czy komputer wystartuje z niej. Nagrywarka ATAPI chyba moze tak samo jak CDROM ATAPI zabootowac komputer. Mozesz tez dyskietke ratunkowa w W98 zrobic i zbootowac komputer z obsluga CDROM i sprawdzic czy w ogole jakies plytki da sie odczytac na nagrywarce. Te sposoby pozwola stwierdzic, czy w ogole dziala sam sprzet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he he tydzien temu mialem podobnie

instalowalem pannie win xp i wszystko spoczko poszlo, zabralem sie za instalowanie strow do plyty i do karty i spoczko potem kolej przyszla na karte tv i niby spoczko a tu nagle pod win commanderem widze ze nie ma napedu to se mysle co jest 8O , probowalem roznych rzeczy ale nic nie pomoglo, to od razu walnalem formata (system dopiero swiezy wiec niewielka strata chyba ze tylko czasu) i juz jest spoczko od tego czasu jest ok, ale co to bylo do tej pory nie wiem 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, takie gadanie to miedzy bajki mozna wlozyc, konfiguracja sprzetu, sterowniki, administracja systemem odpowiednia - to decyduje o sprawnosci systemu a nie gadanie, ze ten lepszy a tamten gorszy. Troche wiedzy i poczytania Technetu Microsoftowego czasem potrzeba, zeby co nieco wiedziec. Nawet w Windowsie trzeba czasem troche glowa popracowac, nie tylko myszka ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie siadła wypalarka Plextora i poszła na śmietnik :):):)

Dokładnie tak samo słuchałem sobie musy i nagle jebud nie ma nagrywarki w Windozie, restart - to samo

Więc wziąłem i ją <span style="color:red;">[ciach!]</span>łem za Okno :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...