Skocz do zawartości
IMMek

Secure Digital - High Speed

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam aparat cyfrowy HP 945 oraz kartę pamięci SD 128MB. Chciałbym zakupić kartę o wiekszej pojemności jednak mam pewien problem. Nie wiem którą kartę powinienem wybrać:

Secure Digital 512MB Kingston SD/512

czy może

Secure Digital 512MB Kingston High-Speed SD/512-S

Ktoś może mi wyjaśnić, czy w moim aparacie bez problemu będzie działała karta High Speed? Rozmiary i złącza są niby te same....A jeśli w ogóle będzie działać, to czy z prędkością karty HighSpeed czy nie-HighSpeed :oops: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponad 40 odsłon i nikt, kurcze, nie wie? Czy to może ja zadaję banalne pytanie? Ja nie wiem - teoretycznie czytając "specyfikację" poszczególnych modeli pamięci nie zauważyłem nigdzie żadnych rozróżnień, podziałów i uwag co do stosowalności w urządzeniach. Jak by nie było, prosiłbym o uświadomienie.

[bing]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sa te same karty tylko ta HighSpeed po prostu ma szybszy zapis i odczyt, a czy bedzie dzialac z twoim aparatem to tego ci nikt nie zagwarantuje, bo to HP a z HP to rozne historie sa, wiec idz do sklepu i sprawdz czy ta szybsza bedzie ci dzialac w aparacie ok i ja kup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi