Skocz do zawartości
wersus

400mhz Na Płycie 266 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam narazie płytke ECS K7S5A i obsługuje ona max 266ddr..czy jeśli kupie Geil'e 512mb 400mhz cl2,5 to czy będą dobrze współpracowały??? nie wiem poprostu czy taka daremna płyta z tak dobrymi pamieciami 400mhz bedzie dzialala ok....niedługo zmieniam na NF7:-)

>pozdrawiam<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy pamięci 400 pójdą na każdej płycie która obsługuje 266 ?

1364552[/snapback]

Oczywiscie ( zawsze sie można pobawić w @ jesli chce sie więcej mhz :) )

DDR 400 MHz są przystosowane do pracy z częstotliwosciami 266, 333 i 400 mhz.

Również jeśli mobo może obsłużyć 400 mhz RAM, to bez problemu bedą chodzić DDRy 266 MHz.

Edytowane przez Przemq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem tego pewien czy pójdą...

Kupiłem przed 2 tygodniami KVR400X64C3A/512 w sklepie bit KRK na Św Krzyża pamiątki miały być 333 (tu moje zdziwienie po powrocie do domu gdy widze KVR400...) i oczywiście miały się "dostosować" do taktowania 133. No więc po powrocie do domu i wstawieniu tego modułu do płyty MSI MS-6507 z zadowoleniem włączam kompa i... NIC - tylko sygnalizacja jakiegoś błędu z diagnostyki BIOSA.

No i co? Może ktoś ma pomysł? Pamięci chyba dobre bo ze sklepu, zapakowane były w oryginalne pudełeczko, co prawda widać było na nich że już gdzieś kiedyś pracowały, ale to nic przecież to KINGSTON z wieczystą gwarancją ?!! heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi