Skocz do zawartości
Lanc

Jan Paweł Ii Umiera..... :(

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozmawiajmy o religijnosci, to indywidualna sprawa. Tutaj chodzi o Papieża, kogoś kto stoi ponad wszystkim.

Jest godzina 00:11 kiedy pisze ten post. Brak jakichkolwiek wiadomości, stanęlo na tym, że Papież jednak żyje, ale stan zły. Idę spać i w sumie nie wiem jaką wiadomość chcę uslyszeć jak się obudzę ? Co się stanie to się stanie.

Pozdrawiam wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo ubolewam nad śmiercią Papieża, powiedzmy sobie to prosto w oczy - on już nie żyje, a kwestia oficjalnego potwierdzenia to kwestia parunastu minut...

denerwuje mnie natomiast show jaki telewizja robi sobie z tego nieszczęścia, nie podoba mi się to :-|

:sad:

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dali by mu umrzec w spokoju a nie robili z tego takiego show w TV, na kazdym kanale przez caly dzien.

1363144[/snapback]

dokładnie w tym samym momencie to napisałem, wkurza mnie to, jedna stacja z drugą prześciguje się w nowych wiadomościach na temat jego zdrowia, gdzie 50% informacji to wiadomości wyssane z palca, które potem nie mają potwierdzenia w rzeczywistości... :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dali by mu umrzec w spokoju a nie robili z tego takiego show w TV, na kazdym kanale przez caly dzien.

1363144[/snapback]

a internauci daliby spokoj ze "swieczkami" nie wiem czemu , ale mnie wydaje sie to maks niesmaczne. "INTERNETOWE SWIECZKI"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zwróciliście uwagę, że większość stacji trąbiła o papieżu, a jakoś do 15 na TV Trwam nie było NIC o całej sytuacji? jedyne co tam widziałem to obrady komisji śledczej oraz przewijane napisy na jakie konto wpłacać pieniążki... Wydaje mi się, że powinno być odwrotnie. Co wy na to?

I jeszcze jedna istotna kwestia. Nie piszcie "papież BYŁ", nie stawiajcie świeczek. Strasznie mnie to wkurza, cały czas w takiej formie są wypowiedzi w TV i tu również. JP II jeszcze żyje, nie było oficjalnej informacji o śmierci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1363144[/snapback]

Chcialem zauwazyc ze Papierz sam prosil zeby ratowali go do samego konca. Zeby lekarze zrobili wszystko co sie da. Co do Show w TV to sie zgadzam przesadzaja.

Wiem ze juz jest pewne ze to jego koniec na tym swiecie ale mam jeszcze nadzieje. Szkoda tak Wielkiego czlowieka.

Edytowane przez baca_18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do medialnego szumu wokol calej sprawy - jak sie walilo WTC to tez wszyscy tylko o tym bez przerwy trabili...

Nie ma co sie temu IMHO dziwic, taki juz jest charakter dziennikarstwa. Cieszy mnie, ze Watykan nie przylaczyl sie do tej pogoni za newsami i zachowuje wstrzemiezliwosc w komentarzach i oswiadczeniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o WTC to glownie non stop bylo w wiadomosciach, a nonstop tylko na TVN24, wiec dalo sie obejrzec film wieczorem na normalnym kanale, a dzis sie nie da.

Dzis wieczorkiem chcialem odpoczac po calym dniu w spokoju cos obejrzec ale na kazym z kanalow byl Papiez.

Ja jestem naprawde bardzo ciekaw co bedzie pozniej PO...

z tym polskim "katolicyzmem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o WTC to glownie non stop bylo w wiadomosciach, a nonstop tylko na TVN24, wiec dalo sie obejrzec film wieczorem na normalnym kanale, a dzis sie nie da.

Dzis wieczorkiem chcialem odpoczac po calym dniu w spokoju cos obejrzec ale na kazym z kanalow byl Papiez.

Ja jestem naprawde bardzo ciekaw co bedzie pozniej PO...

z tym polskim "katolicyzmem"

1363194[/snapback]

ja poodpoczywałem, poszedłem z panną do kina :D tam nic nie mówili <_<

co do katolicyzmu po, to ktoś dał fajny komentarz na onecie;

Kler dostanie po [gluteus maximus], a naród wyjdzie z ciemnoty :D :? :-| <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko napisze ze łacze sie z całym światem z powodu Jana Pawła II , modlmy sie za niego ...

Wielki człowiek , spełnił swoją misje w stosunku do ludzkości z całego świata ( jak Chrystus). Tak wszystko miało być , to było "odgórnie zaplanowane". Sam Papierz potwierdził to swoim zachowaniem - On wiedział. Nie zastanawia wasz czas w ktorym "to" się dzieje ...

ps. on nadal żyje więc darujcie sobie coponiektórzy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja poodpoczywałem, poszedłem z panną do kina  :D  tam nic nie mówili  <_<

co do katolicyzmu po, to ktoś dał fajny komentarz na onecie;

Kler dostanie po [gluteus maximus], a naród wyjdzie z ciemnoty  :D  :?  :-|  <_<

1363199[/snapback]

Żenada kompletna żenada

:sad: :sad: :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tego co robia media nie nazwal bym 'showem' czy jak to niektorzy okreslili. Badz co badz te media staraja sie na bierzaco mowic i sprawdzac to co sie faktycznie dzieje. Materialy, ktore pokazuje w przerwach majace na celu przypomnienie jego zycia uwazam za interesujace i potrzebne. Fakt, moze niektore rozmowy sa nieco naciagane i sztucznie przeciagane (mam tutaj na mysli Tvn 24), ale jakos musza wypelnic czas, nie uwazam tego jednak za zle.

Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Papież Jan Paweł II, Karol Wojtyła jest/był wspaniałym człowiekiem. Co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości.

Co do jego choroby. Panowie, smutna prawda, ale On odchodzi od nas. Jego życie ziemskie się kończy... Stan Papieża jest na tyle krytyczny, że koniec już jest bliski. Nerki nie funkcjonują, posocznica - zapalenie krwi, układ moczowy też szwankuje...Jedynie cud mógłby Go uratować (Bóg) ale to się nie stanie....

Być może Papież już nie żyje, a informacja o jego śmierci może być podana do wiadomości dzień po, dwa dni po... Nie wiemy dokładnie co tam się dzieje i nie dowiemy się.

Co do wypowiedzi: kler dostanie w du..., dostanie. Tylko że trzeba jeszcze przygotować miejsce w Polsce dla kilku kardynałów z Polski, bo oni po śmierci Papieża będą musieli wrócić. Obawiam się, że po śmierci zaczną wytykać Papieżowi że nie zrobił nic, aby wyjaśnić śmierć poprzedniego papieża. Ali Agca (czy jak to się pisze) nie strzeliłby do Papieża, gdyby nie miał kontaktów w Watykanie (ostatnio była taka informacja). Ale to już inna sprawa...

Wolałbym, aby dali Papieżowi spokojnie odejść niż robić taką relację. Na każdego przychodzi w końcu ten czas, to jest nieuniknione.

BTW: jeszcze raz ktoś napisze "papierz", "papierza" to będę karał srogo. Popatrzcie sobie w słowniku jak sie pisze słowo "papież" :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...no bo nie umarl, ale tak jak mowi kucyk, on i tak umrze, zmiany w jego organizmie sa tak diametralne ze nie ma on szans na normalne egzystowanie. dla mnie najwazniejsze jest to ze CALY SWIAT potafi sie zjednoczyc i "byc" przy Papiezu. osobiscie jest mi przykro ze odchodzi z tego swiata jedna z najwazniejszych osob obecnego swiata, czlowiek wielki i.... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...