Kaeres Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) Bede Bogu dziekowal cale zycie, ze dostapilem zaszczytu zyc w jego czasach oraz widziec go i zostac przez niego poblogoslawionym. Media mediami, polowa narwancow ale to dzieki nim wiemy tak wiele. Kiedys bylo to nie do pomyslenia. Smierc papieza byla niemal tajemnica, a co dopiero bierzace informacje. Caly wieczor do 0:00 sledzilem zmagania Ojca Swietego. Kilka razy sciskalo mnie w gardle, a na policzkach pojawialy sie lzy. Jednak w takiej chwili docieraja dopiero do mnie slowa tego czlowieka, ktore wypowiadal wiele razy. A dochodza one do mnie poniewaz mam malenkiego synka i porownuje nowe zycie z gasnacym. "Jest starosc ale w obliczu Boga pojawia sie mlodosc" Czyli to zycie, ktore mamy na ziemii jest tylko przejsciem w nowe zycie. Jedno zycie wygasa inne powstaje. Jeszcze tylko dodam sarkastycznie i zeby nie bylo najsmutniej. Bog musi miec niezly balagan w niebie skoro wola Lolka na pomoc. Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez Kaeres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) Jezeli kochasz Papieża tak jak my i pragniesz zeby zyl jak najdluzej to... wyslij kazdemy na swojej liscie kontaktów ta wiadomosc dodajac jedna swieczke dla niego to znak ze o nim pamietamy....*]- Nie mam słow jak mi takie cos przesyłaja ludzie <_< A co do Tv Show tez mi to sie nie podoba robia z tego jakby transmisje z meczu <_< <_< (Moze to i dobze w koncu to tak Wielki Człowiek) Ale powinien odejsc w spokoju == Jan Paweł II napisał na karteczce, którą podał swoim współpracownikom: "Jestem zadowolony, wy teź bądźcie. Módlmy się razem z radością. Dziewicy Maryi powierzam wszystko radośnie" - podają włoskie media. Jak się podkreśla, karteczkę tę, swoje ostatnie przesłanie umierający Papież napisał z wielkim wysiłkiem, a pomógł mu w tym arcybiskup Stanisław Dziwisz. Liścik ten Jan Paweł II skierował do swoich polskich współpracowników, księży i opiekujących się nim sióstr. Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez RogerWhite Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) Do 00:20 oglądałem wiadomosci na TVNie... Dzisiaj, jak tylko otworzylem oczy (btw. niedawno) to od razu kompa wlaczylem, puscilem stream RadioZET, gazeta.pl i wiadomosci.wp.pl i dalej sledze Jego zmagania z chorobą... Lecz niech żywi nie tracą nadziei... Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez Sid Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 ... z czasem kazdy zapomni.... :mur: ... 1363052[/snapback] zawsze beda ludzie ktorzy zachowaja jego postac w sercu i umysle a do kolesi ktorzy mowia "pozwolcie ...." i to ma byc wyraz powazania Papieza ? przez cale swoje zycie bronil go najwiekszy dar od Boga spedzil tysiace godzin mowiac i czyniac w obronie tego cudu moze zamiast przejsci obok trzeba na chwile przykleknac i w chwili skupienia pomodlic sie za Niego to jest Straszy Czlowiek ktory jak napisali poprzednicy wiele uczynil dla Polakow a przeciez ja Ty i inny uzytkownicy forum nie jacys kosmici moze czas sobie zdac z tego sprawe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Coz konczy sie pewna epoka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typo666 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Największy z Polaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Tak jak juz wspomniał Roger - Jan Paweł II: "Jestem zadowolony, wy też bądźcie" To dowodzi o sile Tego człowieka. Nie wiem czy to cud, że jeszcze żyje, czy poprostu każdy z nas by jeszcze żył ... Rano obdziłem się z nastawieniem na najgorsze....wsłuciach!e sie w odgłosy rodziny (matka bardzo przezywa) i ....... nic ! Normalne rozmowy, uffff. Jancuszków dostaje miliony, blokuje osoby wysyłające je...Jeden idiot wysłał całą modlitwe "Ojcze Nasz" ..... brak słów, niech odejdzie od komputera i szczerze ją odmówi. Sam nie wiem co lepsze, aby przeżył taką mękę, czy zeby już odszedł, ale widać ze ma wole walki, np, pisząc te słowa. Jeżeli ma odejść, niech odejdzie w spokoju Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 w przepowiedni byla mowa o tym ze umrze w tym roku... po nim czarnoskory zostanie papiezem, jak on umrze ma byc koniec swiata ; ( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 w przepowiedni byla mowa o tym ze umrze w tym roku... po nim czarnoskory zostanie papiezem, jak on umrze ma byc koniec swiata ; ( 1363403[/snapback] grrrrrrrr już nie jeden koniec świata miał być ..... Teraz już pisałem Papież żegna się z nami...... nie pora w tym momencie na jakieś "przepowiednie".Wszystkie regligie się modlą za Papieżem to chyba coś mówi ?? Kaeres zmień ten błąd "Papierz" już ktoś wspominał w tym topicu jak pisać ....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemq Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Włoska telewizja RAI podaje, że stan papieża jeszcze sie pogorszył :cry: :cry: :cry: A w innych mediach piszą, że Jan Paweł II napisał na kartce list: "Jestem zadowolony, wy też bądźcie. Módlmy się razem z radością. Dziewicy Maryi powierzam wszystko radośnie". Jak bym to musiał powiedzieć, to bym nie dał rady :cry: :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro200 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Właśnie publikowana jest konferencja o stanie zdrowia Papieża... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Stan umysłowy pogorszył się - Navarro - Valls Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemq Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Słuchałem teraz w Zetce że stan świadomości Jana Pawła II sie pogorszył, ale stan ogólny zdrowia sie nie pogorszył od wczoraj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 nie moge tego sluchac, wszyscy mowia ze sie modla, ze wierza, a tak naprawde gdy papiez byl wczesnij chory to moze z 10 % z tych "katolików" pomodliło sie za Jego zdrowie. Ja sie nie modle, wiem ze to nic nie da ale jest mi go bardzo szkoda i caly czas mysle co bedzie jesli On umrze ? Mam nadzieje ze wyjdzie z tego i pozyje jeszcze troche. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) nie moge tego sluchac, wszyscy mowia ze sie modla, ze wierza, a tak naprawde gdy papiez byl wczesnij chory to moze z 10 % z tych "katolików" pomodliło sie za Jego zdrowie. Ja sie nie modle, wiem ze to nic nie da ale jest mi go bardzo szkoda i caly czas mysle co bedzie jesli On umrze ? Mam nadzieje ze wyjdzie z tego i pozyje jeszcze troche. 1363590[/snapback] Nie rozumiem dlaczego Ci jest Jego szkoda. Mnie nie jest szkoda. Taki czlowiek jak on wstepuje na niebiosa. Cale zycie na to czekal. Jedynie zal, ze nie bedziemy Papieza JPII juz sluchac i ogladac. Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez Kaeres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemq Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) Nie rozumiem dlaczego Ci jest Jego szkoda. Mnie nie jest szkoda. Taki czlowiek jak on wstepuje na niebiosa. Cale zycie na to czekal. Jedynie zal, ze nie bedziemy Papierza JPII juz sluchac i ogladac. 1363594[/snapback] Zgadam sie, Jan Paweł II wkracza na nową ścieżke życia, życie duchowe. Zawsze wsród ludzi żyjących pozostaje smutek i rozpacz po stracie kogoś bliskiego, w tym wypadku jest to osoba wyjatkowa, która całym swoim życiem daje przykład do nasladowania. Mam jeszcze nadzieje, żę jeszcze usłysze Jego głos i zobacze usmiech na Jego twarzy........... . Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez przemek_18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) statystycznie co kilka sekund ginei czlowiek rocznie wielkei rzesze ludzi umieraja z glodu/pragnienia/w yniku wojen domowych itp a tutaj umiera jeden czlowiek i od razu czuwania, modlitwy itp nieznosze takich zabobonow...... i tak co mnei bardziej wku**** wczoraj jedynce co alo sie w tv ogladac, to tvn 7 i discovery... w radiu....z tych staci, ktore slucham....wawa i program 1 (Czasami) gdzie indziej wiciaz programy, jaki to wspanialy czlowiek (chociaz tak go gloryfikuja, ze chyba pol bog...), zdjecia, modly....dzizas...... ale losem umierajacyhc w afryce nikt sien ie przejmuje.....bo i po co? oni przeciez nie plawia sie w luksusach, nie maja wladzy nad motlochem (ktory wykonalby kazdy rozkaz siwego pana w bialej sukience) dajcie sobie na luz.....dajcie mu odejsc..... zacytowalbym tutaj pamietny artykul Urbana, ale nie mam go pod reka.... i jescze jak pokazywali w tv archiwalne ujecia, jakto papiez pojawia sie w oknie, a z placu sw. piotra dobiegaja piski, jakby cosnajmniej britney spears wyszla na scene :/ zadl dupsko sciska.... EDIT: baidolicie jakies komentarze typu ..."najwiekszy z polakow" "czlowiek,ktory niewaidomo co zrobil" a gowno.....dla mnei owiele wiekszym polakiem byli slowacki, chopin, tuwim, mościcki moglbym ich od cholery wymienic..... bozka sobie znalezli...... toz to kult jednostki jest do cholery!! Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez bruce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sLiM JiM Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) Urabana i jego [ciach!]ieane nie możesz sobie w dupe wsadzic :mad: nieinteresuje cie papież to po H.. sie tu wypowiadasz spier.... stąd Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez sLiM JiM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 statystycznie co kilka sekund ginei czlowiek rocznie wielkei rzesze ludzi umieraja z glodu/pragnienia/w yniku wojen domowych itp a tutaj umiera jeden czlowiek i od razu czuwania, modlitwy itp nieznosze takich zabobonow...... i tak co mnei bardziej wku**** wczoraj jedynce co alo sie w tv ogladac, to tvn 7 i discovery... w radiu....z tych staci, ktore slucham....wawa i program 1 (Czasami) gdzie indziej wiciaz programy, jaki to wspanialy czlowiek (chociaz tak go gloryfikuja, ze chyba pol bog...), zdjecia, modly....dzizas...... ale losem umierajacyhc w afryce nikt sien ie przejmuje.....bo i po co? oni przeciez nie plawia sie w luksusach, nie maja wladzy nad motlochem (ktory wykonalby kazdy rozkaz siwego pana w bialej sukience) dajcie sobie na luz.....dajcie mu odejsc..... zacytowalbym tutaj pamietny artykul Urbana, ale nie mam go pod reka.... i jescze jak pokazywali w tv archiwalne ujecia, jakto papiez pojawia sie w oknie, a z placu sw. piotra dobiegaja piski, jakby cosnajmniej britney spears wyszla na scene :/ zadl dupsko sciska.... EDIT: baidolicie jakies komentarze typu ..."najwiekszy z polakow" "czlowiek,ktory niewaidomo co zrobil" a gowno.....dla mnei owiele wiekszym polakiem byli slowacki, chopin, tuwim, mościcki moglbym ich od cholery wymienic..... bozka sobie znalezli...... toz to kult jednostki jest do cholery!! 1363619[/snapback] wez Ty sie czlowieku lepiej zastanow co piszesz....bo widac ze nie masz bladego pojecia o swiecie...dobrze ze nie wszyscy maja podobne poglady :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 no tak....jestem atista, nie slucham papieza, jestem za aborcja/eutanazja (znaczy jestem liberalem) to juz nie mam pojecia o swiecie.....niezle podejscie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sLiM JiM Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Papież jest wielkim człowiekiem i należy mu sie szacunek. ehh co ja ci bede mowił jak ty chcesz Urbana cytowac :-| żałosne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trucker Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) statystycznie co kilka sekund ginei czlowiek rocznie wielkei rzesze ludzi umieraja z glodu/pragnienia/w yniku wojen domowych itp a tutaj umiera jeden czlowiek i od razu czuwania, modlitwy itp nieznosze takich zabobonow...... i tak co mnei bardziej wku**** wczoraj jedynce co alo sie w tv ogladac, to tvn 7 i discovery... w radiu....z tych staci, ktore slucham....wawa i program 1 (Czasami) gdzie indziej wiciaz programy, jaki to wspanialy czlowiek (chociaz tak go gloryfikuja, ze chyba pol bog...), zdjecia, modly....dzizas...... ale losem umierajacyhc w afryce nikt sien ie przejmuje.....bo i po co? oni przeciez nie plawia sie w luksusach, nie maja wladzy nad motlochem (ktory wykonalby kazdy rozkaz siwego pana w bialej sukience) dajcie sobie na luz.....dajcie mu odejsc..... zacytowalbym tutaj pamietny artykul Urbana, ale nie mam go pod reka.... i jescze jak pokazywali w tv archiwalne ujecia, jakto papiez pojawia sie w oknie, a z placu sw. piotra dobiegaja piski, jakby cosnajmniej britney spears wyszla na scene :/ zadl dupsko sciska.... EDIT: baidolicie jakies komentarze typu ..."najwiekszy z polakow" "czlowiek,ktory niewaidomo co zrobil" a gowno.....dla mnei owiele wiekszym polakiem byli slowacki, chopin, tuwim, mościcki moglbym ich od cholery wymienic..... bozka sobie znalezli...... toz to kult jednostki jest do cholery!! 1363619[/snapback] jak masz takie rzeczy pisac to lepiej sie nie wypowiadaj szkoda mi Ciebie Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez trucker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) bruce z tego co powiedzial to ma duzo racji, a zamiast mu normalnie powiedziec to przeklenstwa rzucacie - ot standardowy katolik. Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez SKRYTOBOJCA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Bruce nic nie wiesz o Papieżu, idź na wino. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 bruce, chcialbym zeby to co napisales bylo tylko marna prowokacja... Niestety juz kilkanascie razy dawales wyraz swoim pogladom i dlatego sadze, ze ty to pisales szczerze, "na powaznie". Zal mi ciebie- jestes samotnym czlowiekiem bez oparcia w wierze, nadzieja tez jest tobie obca... Przemysl raz jeszcze to co napisales i moze wyedytuj go. Jako ateista (ktorym absolutnie masz prawo byc!) nie powinienes sie wypowiadac w takim temacie wszczynajac zupelnie nie na miejscu pyskowki :/ PS. Dla mnie odchodzi Wielki Czlowiek, autorytet, Czlowiek czysty jak lza... i to moj dramat :( Z drugiej storny podzielam zdanie Kaeres'a- Jemu tam bedzie DOBRZE i wiara w to choc troche dodaje mi otuchy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 hmmmm neon...... jakis czas temu na polski przygotowywalem prace wlasnie o....papiezu..... i co nieco o nim wiem..... ba....nawet kiedys byla u mnie w lo wystawa o papiezu....i tez bylem jedna z osob ja przygotowujacych...... no ale chyab trafilem w czuly punkt-temat tabu to cos jak z partia za prl-u albo chwalimy, albo milczymy...... uhhhh no odbra...powodzenia zycze.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 no tak....jestem atista, nie slucham papieza, jestem za aborcja/eutanazja (znaczy jestem liberalem) to juz nie mam pojecia o swiecie.....niezle podejscie ;) 1363647[/snapback] tez masz niezle podejscie i jakos malo wiesz o nim i o tym co zrobil dla naszego kraju i dla Ciebie tez! gdyby nie on to pewnie teraz zamiast pisac tu bzdety stal bys w kolejce po mieso....n/c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Powycinales zdjecia i powiesiles na korkowej tablicy ? Czy moze napisales w tej swojej pracy ze Papież lubi na nartach jeździć ? Nie chce sie klocic, to nie miejsce ani pora. EOT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) Nie rozumię jak możecie tak mówić: np. "był dobrym człowiekiem, to kwestia czasu, nie zyje, itp. " przecież Papież żyje i nie wiem czy wiecie ale cuda sie zdażają nie chodzi mi o to że będezie gonił jeździł na nartach ale chciaż będzie żył nie można mówić o człowieku jak on jeszcze żyje że "to tylko kwestia czasu" :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez Rocky998 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ath Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) Widac chcesz zwrocic na siebie uwage tymi zalosnymi textami to lepiej STFU , bo chyba nikt nie chce tego czytac. Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez ath Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...