Skocz do zawartości
Klimer

Sledzenie Via Gps

Rekomendowane odpowiedzi

Siema

Chciałbym mieć możliwosc stworzenia czegos na wzór sledzenia mojego samochodu. tzn chodzi mi o to zebym np. ktos z rodziny jedzie samochodem z GPSem w srodku (np. via palmtop) a ja w domu na swoim palmtopie na automapie czy jakims innym sofcie mógł zobaczyc gdzie obecnie samochod sie znajduje. chodzi mi o rozwiazanie dla jednego samochodu a nie dla firm gdzie wiem ze cos takiego stosuja tylko profesjonalnie. mozna cos takiego wykombinować?

pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy potrzebujesz stalego sledzenia czy tylko chcesz miec mozliwosc zlokalizoania samochodu w danej chwili. jesli to drugie to najtaniej wyjdzie kupic jakikolwiek telefon i wrzucic go do samochodu. z drugiego wysylasz sms z pytaniem o lokalizacje i dostajesz odpowiedz

taka usluga na pewno jest w plusie, prawdopodobnie rowniez w idei.

koszt nieporownywalnie mniejszy niz systemu gps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W erze też jest takie cuś.

Dobry pomysł z tą koomórką ale tylko na krótką metę, ponieważ trzeba płacić kasę co miesiąć operatorowi (jesli na abonament) albo kupować pre-paidy. Wiem, że kiedyś miał powstać system monitoringu aut. Czyli kupujesz sprzęt i instalujesz go w wozie (oczywiście tak żeby nie było widać), i jeśli podprowadzą takie auto, zgłasza się to na policje i dodaje się że samochód ma nadajnik. Policja sprawdza gdzie auto jest i robią nalot. Nie było żadnej informacji jednak żeby właściciel auta mógł sprawdzać położenie auta. No i oczywiście jak znam policję, to ten pomyśł pozostał w fazie projektu i nie został on zrealizowany...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zalezy mi na tym by GPS był gdzies ukryty... wazne zeby był. własciwie to byłby podłaczony do palmtopa którego uzywał by kierowca jako mapy. czyli powiedzmy ze brat wyrusza na mazury a ja w domu na swoim palmie który tez odpowiednio byłby wyposazony widziałbym nie swoje połozenie, ale jego.

pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi