tukuest Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Dzis w sieci firmowej mojego starego padl WDC 80GB z 8mb kasza...to juz kolejny WDC z kasza, ktory padl, w jednym z serwerow jest jeszcze 120GB ciekawe czy tez padnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Nie ma dysków które nie padają, zawsze padają nawet najlepsze a to że trafiło na firme twojego starszego to juz niefart :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 A ja kupiłem wczoraj tego WD 120 Gb Z 8 mb cachem. i Super działa. Tylko niewiem jakim benchmarkiem go sprawdzić i jakiego wyniku powinieniem sie spodziewać??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 A ja kupiłem wczoraj tego WD 120 Gb Z 8 mb cachem. i Super działa. Tylko niewiem jakim benchmarkiem go sprawdzić i jakiego wyniku powinieniem sie spodziewać??? np hdtach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 A ja kupiłem wczoraj tego WD 120 Gb Z 8 mb cachem. i Super działa. Tylko niewiem jakim benchmarkiem go sprawdzić i jakiego wyniku powinieniem sie spodziewać??? Najlepszy wynik bedzie zaraz po formacie, tylko z zainstalowanym win 98se(chodzi o pojemnosc) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Moze kolejna pechowa seria dyskow, moze problemy ze sprzetem, zasilaniem, przeciazenie dyskow. Kto tam wie. Tak czy siak, do powazniejszych zastosowan predestynowane sa dyski SCSI. IDE to kiepskie rozwiazanie raczej, choc tansze niezaprzeczalnie. Problem jeszcze w tym, ze taki duzy cache wymaga UPS dla komputera, szczegolnie dla zastosowan serwerowych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukuest Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 UPS jest, seria byla na pewno do [gluteus maximus] bo oba dyski byly kupowane razem. 120 juz na szczescie nie... Natomiast podobno barracudy sie grzeja a moja IV ma 30 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Alez Wy macie Koledzy, krotka pamiec.. Wspominki o XT pisac potraficie, a o tym, co ce<span style="color:red;">[ciach!]</span>e marke WD juz zapomnieliscie? Przeszukajcie archiwa sprzed dwoch-trzech lat. Ze "slawnej" serii Caviar (ostro promowanej m.in. przez Chipa) o pojemnosciach: 1-6GB ostalo sie do dzis tylko kilka sztuk. Padalo toto jak muchy, seriami, ba milionami. Na domiar zlego, WD zablokowal swoj support, przerazony rozmiarami kataklizmu, ktory doprowadzil go niemal do bankructwa. Niektore polskie sklepy wymienialy buble na dyski innych marek, ale tylko z dobrej woli.. Dla mnie starego, slowo "Caviar" ma nadal bardzo negatywne konotacje.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Świat sie zmienia Pitur ,dyski WD z kolei przed ta seria o ktorej mowiles byly niezniszczalne ,nadal mam dwa dyski WD 850 i ani pol BADa... IBM byl kiedys synonimem jakosci a co ostatnio bylo kazdy chyba wie.. A z opinii znajomych o tych nowych dyskach WD wysnuwam wniosek ze b.szybkie i dobrej jakosci (aczkolwiek nie "najwyzszej" taka strefa srednia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 "]Świat sie zmienia Pitur ,dyski WD z kolei przed ta seria o ktorej mowiles byly niezniszczalne ,nadal mam dwa dyski WD 850 i ani pol BADa... IBM byl kiedys synonimem jakosci a co ostatnio bylo kazdy chyba wie.. A z opinii znajomych o tych nowych dyskach WD wysnuwam wniosek ze b.szybkie i dobrej jakosci (aczkolwiek nie "najwyzszej" taka strefa srednia) Fakt! Ja mam w domu sprawnego Caviara 850 MB (jasia podroznika ;))) i 1,6 GB, oba w doskonalej formie! A obecnie jade na WD 800JB - dokladnie tym, ktory rzekomo komus padl. Jak narazie nie zaobserwowalem zadnych problemow :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Ostatnio robiłem mały rekonesans po sklepach bo potrzebowałem akurat twardziela. Wachałem się pomiędzy Seabate Barracuda IV 80 a Caviarem 8MB 80 GB. W połowie sklepów stwierdzono że Cavarów już nie sprowadzają bo nie opłaca im się wymieniać padniętych . Zgadnijcie co wybrałem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Caviara :wink: ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 "]Caviara :wink: ? :D Szajsunga :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 "]Caviara :wink: ? :D Szajsunga :lol: Ty moderator co masz od samsungow ? :P :lol: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 [OT] Phil z czego jest ten obrazek który masz pod nickiem? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 twarz reprezentujaca kyro2 herculesa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Ostatnio robiłem mały rekonesans po sklepach bo potrzebowałem akurat twardziela. Wachałem się pomiędzy Seabate Barracuda IV 80 a Caviarem 8MB 80 GB. W połowie sklepów stwierdzono że Cavarów już nie sprowadzają bo nie opłaca im się wymieniać padniętych . Zgadnijcie co wybrałem :) Ciekawe, bo mnie jakos ten dysk nie padl :D Moze do warszawy poszla jakas lewa seria :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Dzis w sieci firmowej mojego starego padl WDC 80GB z 8mb kasza...to juz kolejny WDC z kasza, ktory padl, w jednym z serwerow jest jeszcze 120GB ciekawe czy tez padnie... Dyski sa niezle , ale tez padaja , najciekawsze jest to ze duzo osob gadalo o awaryjnosci BIV ,nie wiedzac jak duzo ich sie sprzedaje w porownaniu z innymi firmami , teraz WD idzie coraz wiecej i zobaczymy jak sie beda spisywaly ( ja znam osobiscie juz jedna cala trefna serie , tyle ze juz powtarzam poraz 100 do POlski rozne dziwne rzeczy trafiaja ;) ) . Aha te WD tez sie lubia nagrzewac , wiec moze to z tego powodu padly . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...