Skocz do zawartości
Aross

Tym Razem Problem Z Dźwiękiem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z integrowanym dźwiekiem na mobo takim jak w opisie, tzn wgrany jest ten sound max wszystko spoko, slucham winampa ok ale ciagle co jakis czas (30 sekund?) cos mi strzela w glosnikach, niby blachy problem ale zaczyna mnie to w[ciach!]**ac, przed zmiana plyty nie mialem takiego problmu, sprawdzalem rowniez na glosnikach i wiezy to samo. Prosze o porade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, dziwne, moze sprobuj podociskac kable. sprobuj tez sprawdzic, czy nie masz przebicia na obudowie, w tym celu:) dotknij obudowy zasilacza i jednoczesnie np. kaloryfera, jesli Cie kopnie w momencie, kiedy wystapi trzask lub w ogole Cie walnie, to znaczy, ze musisz uziemic obudowe. Jesli nie lubisz byc traktowany pradem:), to zaopatrz sie w probowke. Jesli sie okaze, ze jednak masz przebicie, to bedziesz musial np. zaczepic drut od obudowy do kloryfera lub uziemic w jakis inny sposob, to powinno pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi sie ze nie w tym tkwi problem, ale w sterownikach (sa datowane na maj 2003) wprawdzie mam najnowsze(2004 kwiecien) ale zawsze jak wgrywam je to nigdy sie nie moga uaktualnic i wciaz pisze ze sa z maja 2003...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mojego qmpla był identiko problem na gigabajcie tylko, ze u niego problemy robila radiowa karta sieciowa. Wymienilem mu na inna i dziala...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam A7V8X-X i zainstalowalem najnowsze stery Sound Maxa i wraz mam trzeski, tak wiec to raczej nie stery, ale za to wlasnie mam przebicie na zasilaczu i to powoduje zaklucenia w dzialaniu karty dzwiekowej, wiec moze jesnak sprobuj pociagnac jakis kabelek z zasilacza do kloryfera, nic nie tracisz, a mozesz zyskac:). Ewentualnie zrob tak jak mowi Bart17, wyjmij wszystkie karty z PCI, moze ktoras z nich powoduje zaklucenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...