Skocz do zawartości
marcellus

Jakim programem "sciagnac" zdjecia z aparatu cyfro

Rekomendowane odpowiedzi

A moze bys sie pochwsalil jaki masz aparat... ?

Po zainstalowaniu sterownikow powinienes widziec aparat jako kolejny dsyk, a w windowsie xp jako aparat w Moj Komputer.

Ja uzywam Downloader 1.5 do Caona A40 - nie wiem czy dziala z innymi formami, ale mozesz sprobowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak w innych windozach, ale jak masz XP to nie musisz mieć żadnego dodatkowego softu. Wystarczy że podłączysz aparat, winda go wykryje jako "urządzenie z wymiennym nośnikiem pamięci". Wtedy możesz "ściągnąć" zdjęcia jak z dyskietki (tylko ze szybciej :P).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze bys sie pochwsalil jaki masz aparat... ?

Po zainstalowaniu sterownikow powinienes widziec aparat jako kolejny dsyk, a w windowsie xp jako aparat w Moj Komputer.

Ja uzywam Downloader 1.5 do Caona A40 - nie wiem czy dziala z innymi formami, ale mozesz sprobowac.

do Agfy uzywam sterow (AGFA Cam.) zassanych od producenta.

Wystarczy ze podlacze kabelek USB do aparatu i juz sie otwiera okno z zawartoscia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec...

Sprawa wyglada tak, ze ten aparat ja tylko pozyczylem.

Jest to robiacy bardzo kiepskiej jakosci zdjecia

Largan Chameleon Mega z zaledwie 1.3 MPixels

Po zainstalowaniu oprogramowania na plycie... coz - nie dziala ;)

Wyskakuje blad, ze mam za malo miejsca na dysku (mam jeszcze jakies 40GB). Na stronie podaja, ze nalezy zmienic wtedy rozmiar pliku stronnicowania - powiem jedno - nic to nie dalo :(

Tak tez nie jestem w stanie w ten sposob 'sciagnac' tych zdjec :/

Testowalem ACDSee5 ale ten program jest... jakby nakladka na software dostarczony przez producenta - wiec de facto - pokazuje mi sie ten sam blad.

Kompletnie nie wiem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety - moim zdaniem stery musza byc... tak jak wiekszosc mowi - system wykryw aparaty ale dopiero jak sie ma stery i mozna wtedy kopiowac, ja uzywam downloadrea ale tez musze zainstalowac wczesniej stery... a uzywam dlatego ze to wygodniejsze niz kopiowanie, klikam tylko na guzik i mi wrzuca do folderu ladnie :)

A sproboj u jakiegos kumpla, moze to tylko u Ciebie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi