banhoo Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 nie wiem czy to się tu nadaje, ale kiedyś miałem gf2mx400 ... http://service.futuremark.com/compare?2k1=7364148 ja jak wykręcona karta była ... nie pamiętam, ale wiem że mocno ... spalone wyjście tv Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Araki0 Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Dobra teraz ja standardowe chłodznie na gpu (wentyl i mały raditor) i mem bez niczego gpu 200@240 mem 166@180 i teraz mam problem bo nawet nie sa gorące sa tylko letnie wiec wydaje mi sie ze sa niedowoltowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 zmodowałem zasilanie na memki :) jescze w kompie nie testowałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 już widze że zle zrobiłeś lepiej tego nie podłaczaj bo szlak trafi wszystko nie wiem nie potrafisz liczyć nóżek na układzie po podłaczałeś wszystko żle i stablizator wstawiłeś lm317 który w młgnieniu oka szlak trafi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Troszeczke Ci ten vmod nie poszedł mam na dzieje ze nie podłączałes na razie? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 (edytowane) już widze że zle zrobiłeś lepiej tego nie podłaczaj bo szlak trafi wszystko nie wiem nie potrafisz liczyć nóżek na układzie po podłaczałeś wszystko żle i stablizator wstawiłeś lm317 który w młgnieniu oka szlak trafi 1433184[/snapback] czemu źle?ja nie podłaczam tego do nózek us1150 tylko do punktu połaczonego z vcc memek, wiec co jest źle?co do lm317t to myslisz ze ile amperów potrzebuje 32mb ramu na sdr?źle nózki licze?,tak? te kabelki od US1150 to vcore mod i pomier napiecia Edytowane 8 Maja 2005 przez Kepons Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 ale stabilizator us 1150 też jest zasilany z 3.3v a ten z kolei układ zasila gpu wiec przez lm317 popłynie całkowity prąd jaki pobiera karta i widze z twoich wypowiedzi że nie za bardzo znasz się na elektronice więc i tak ci nie wytłumacze w czym rzecz , a tu masz aplikacje US1150 w poprzednich postach podałem opis moda i należy postepować według wskazówek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 ale stabilizator us 1150 też jest zasilany z 3.3v a ten z kolei układ zasila gpu wiec przez lm317 popłynie całkowity prąd jaki pobiera karta i widze z twoich wypowiedzi że nie za bardzo znasz się na elektronice więc i tak ci nie wytłumacze w czym rzecz , a 1433415[/snapback]juz wiem o co ci chodziło;] podniose nóżke 5 US1150 i dam 3,3v, a na elektronice nie bardoz sie znam;d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 no właśnie musisz odlutować 5 nóżkie US1150 i dać na nią 3.3v a w ten punkt gdzie była nóżka dać wyjście z lm 317 ale i tak nie wiem czy wytrzyma ten stabilizator a wogóle odciołeś te piny z agp które podawałem żeby odciać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 no właśnie musisz odlutować 5 nóżkie US1150 i dać na nią 3.3v a w ten punkt gdzie była nóżka dać wyjście z lm 317 ale i tak nie wiem czy wytrzyma ten stabilizator a wogóle odciołeś te piny z agp które podawałem żeby odciać 1433608[/snapback] tak zrobie;]co do lm to sie sprawdzi czy wytrzyma. a wyjście z lm pozostanie chyba tam gdzie jest, piny obciąłem, ale co dziwne na pinach 2 i 3(chyba;)) kiedy zapodaje karcie napiecie przez lm(bez kompa) jest napiecie ok1,6-2v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 nie wiem co ty kombinujesz bo zabardzo nie moge sie z tobą dogadać ale jak obetniesz piny to nie ma możliwości żeby jakieś napiecie na nich panowało chyba że żle obciołeś i nadal piny są podłączone przecież dawałem opis jak sprawdzić czy piny zostały dobrze odciete Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 nie wiem co ty kombinujesz bo zabardzo nie moge sie z tobą dogadać ale jak obetniesz piny to nie ma możliwości żeby jakieś napiecie na nich panowało chyba że żle obciołeś i nadal piny są podłączone przecież dawałem opis jak sprawdzić czy piny zostały dobrze odciete 1433636[/snapback] mówie ci:piny obciąłem te co mówiłeś,a multimtrem to ja sie umię posługiwać :) mi chodzi o to że jak podłączam zasilanie do karty z zasilacza(karty nie wkłądam do kompa) to na pinach 2 lub 3 mam napięcie ok 1,6v na innych nie. rozumiesz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wikol Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) To i ja sie pochwale, bo dorwalem GeForca MX200 od kumpla. Wynik zaden rewelacyjnym ale niestety nie moge zmienic na karcie chlodzenia, ani zrobic vmoda bo musze oddac :] Wynik na taktowaniach: 175/167@200/200 Karta ma 32 MB SDRAM 64bit http://service.futuremark.com/compare?2k1=8568694 Edytowane 11 Maja 2005 przez Wikol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janca Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 No więc i ja sie pochwale :D Co prawda w OC bawie sie od niedawna i kartę którą teraz mam używam caly czas więc nie mogę za bardzo szaleć ;-) Co do samej karty: jest to Gf 2 MX 100/200 32mb 63 bit noname :D a poszła mi z 175/166 @ 235/200 odpowiednio gpu/mem myśle że to w miare a w 3dmarku mam 2630 ;) wiec nie jest tak zle http://service.futuremark.com/compare?2k1=8569610 Chyba zaczne zbierac na nową karte i jak sobie ją sprawie to wtedy wycisne z mojego GF ile sie da B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wikol Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 No dobra janca, ale ty robiles testy w 800x600. Zrob przy ustawieniach default i dopiero sie chwal... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Co do samej karty: jest to Gf 2 MX 100/200 32mb 63 bit noname chyba 64bit :D i cos taki duzy wynik to na 640*480 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Mam pare pytan: 1) na jakich sterach jedziecie? Ja mam detonatory 44.03 bo slyszalem ze sa dobre do tej karty 2) czy zalman ten niebieski radiator bedzie pasowac na gpu i czy bedzie lepiej odprowadzal cieplo niz standardowy cienki radiator okolo 0.5cm wysokosci i wentyl 40x40? 3) czy mozna w jakis sposob zmierzyc temp. gpu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 1)dna na 71.coś tam 2)gorzej 3)palcem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 A co w miare taniego możnaby zapodać na GPU byle by było cicho najlepiej jaki radiator :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) stary radiator od proca??? Edytowane 14 Maja 2005 przez bjabrzyk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 No ok ale jak go zamontować ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serek_s91 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 przerobić?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 OMG rzucacie samymi ogólnikami prosze o jakies konkrety przykłady :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janca Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) No dobra janca, ale ty robiles testy w 800x600. Zrob przy ustawieniach default i dopiero sie chwal... 1439995[/snapback] Dobra zrobie i niedlugo dam linka do ORBa :P Robilem przedtem na deafult, ale zrobilem tesh na 800x600 potem i zostal ten wynik. Z tego co pamiteam to na deafult mialem ponad 2k ;) Pozdro! QUOTE chyba 64bit i cos taki duzy wynik to na 640*480 Oczywisie ze 64 bit ;) błąd "w druku" ;) i to bylo na 800x600 Byłbym zapomniał pod karta leży sobie wentyl 80x80 ;) Edytowane 16 Maja 2005 przez janca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 ale roznica w markach przy rozdziałce 1024x768 a 800x600 nie jest tak znacznie zauważalna bynajmniej w moim przypadku, ale ja raczej nie mam co porownywac do was. CHoć w sumie szyna 64 bitowa zapewne jest to waskie pasmo dla wyzszych rozdzielczosci. Duzo osob sie tutaj nie wypowiedziało co krecili gf2 bo chyba niemal kazdy mial taka karte:D Naprawde fajna karta tania, podatna na mody, zajebista do eksperymentow i co bede wiecej psial cool Oki nie bede wam wiecej zasmiecal tego watpku trzymajcie sie i wysokich czestotliwosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 pcmax moja ma 128bit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brutuseq Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Witam. Jaka proponujecie platforme testowa do extremalnego o/c gf2 mx pelterierem z wc? chodzi mi tylko o to, zeby bylo w miare stabilne, i zeby bylo... jak najtańsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scipek Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 jak temat dalej otwarty to 2mx400 poszczona jako quadro http://members.lycos.co.uk/komar20/gf2mx400.JPG na standardowym chlodzeniu ostatnio rdzen poszedl na 260 ale wyskakiwaly artefakty wiec zostawilem jak jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Witam. Jaka proponujecie platforme testowa do extremalnego o/c gf2 mx pelterierem z wc? chodzi mi tylko o to, zeby bylo w miare stabilne, i zeby bylo... jak najtańsze. 1450674[/snapback] ekhhmmm.... amd :D s939 (agp)venice 2gb ram moze xms i jazda :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 powiem ze konfiguracja sprzetowa duzo zapewne nie doda w tej klasie karty ale za to chlodzenie , mody i czestotliwosci wyzylowane moga dac niesamowity efekt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...