Skocz do zawartości
Slayer

Rozpieprzyli czeczeńców!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

cooz media to portafia odpowiednio to rozglosci..

ale o tym ze jednym z motywow tych Czeczencow jest wojna - agresja W STRONE Czeczenii - panstwa z wlasnym prawem itp. to nie powiedzieli...

a o tym ze zolnierze rosyjscy dokonuja ludobujstwa od 2 lat na terenie Czeczeni to juz chyba tak przypadkiem ...

to o tym ludobujstwie to slyszalem w radiu jakies 20 min temu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

agresja W STRONE Czeczenii - panstwa z wlasnym prawem itp. to nie powiedzieli...

a o tym ze zolnierze rosyjscy dokonuja ludobujstwa od 2 lat na terenie Czeczeni to juz chyba tak przypadkiem ...

To jest zwykla propaganda!!!!!

tak tak rosjanie sa niewinni, nie morduja w Czeczeni i chca im tylko pomoc?

no pewnie - a swistak siedzi i pali ze sreberka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zginelo 67 zakladnikow nie widomo czy wszyscy zgineli z rak terrorystow,

jacys tam terrorysci uciekli ale sprawa jest inna, po kiego grzyba ruscy tak zaciekle bronia swoich wplywow w czeczenii ?

co tam qwa jest ropa naftowa czy co?

nie dziwie sie czeczencom ze atakuja ruskich na ich terenie, rosjanie zabili o wiele wiecej czeczencow wiec moim zdaniem rosjanie won z czeczeni i bedzie lepij

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

agresja W STRONE Czeczenii - panstwa z wlasnym prawem itp. to nie powiedzieli...

To jest zwykla propaganda!!!!!
tak tak rosjanie sa niewinni, nie morduja w Czeczeni i chca im tylko pomoc?

no pewnie - a swistak siedzi i pali ze sreberka...

propaganda jest to ze biedny narod czeczenski walczy o swoje panstwo

po 1 - walcza ale nie tylko swoimi rekoma - troszke za duzo tam najemnikow z panstw arabskich - (m.in. Chattab - jordanczyk ktoremu nudzilo sie w domciu i przyjechal pomagac - LOL)

po 2 - skoro jest tam wielu najemnikow to skad "biedny" narod czeczenski bierze na to pienazki

po 3 - o wojnie o panstwowosc mozna bylo mowic w przypadku 1 wojny czeczenskiej - kiedy jescze zyl Dzochar Dudajew - po tem mozemy mowic juz o wojnie z terrorystami - bo za duzo bylo tam najemnikow z obcych panstw walczacych za $ a nie tubylcow walczacych o wlasna panstwowosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego że Czeczeńcy są beeeee bo pomagają im obywatele innych narodów to hmmmmmmm... A taka chociażby Wiosna Ludów w Europie nic Ci nie mówi? "Za wolność naszą i waszą" (czy tam odwrotnie :P). Polacy walczyli na większości frontów świata o taką czy inną sprawę. I niech mi nikt nie mówi, że nie byliśmy najemnikami bo wielu Polaków jeździło chociażby do Węgier w 1848 żeby się dorobić. Pozatym nie mam wątpliwości co do tego, że Ruscy w Czeczeni robią co chcą w tym mordują ludzi. I popieram Czeczenów (chociaż ich metody mi się nie podobają, ale widać nie mają większego wyboru). Jeszcze 100 lat temu nienawidziliśmy Rosji jako zaborcy, a dziś potępiamy państwo które chce odzyskać niepodległość. Ładnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie co cos wam powiem (do tych ktuzy mysla ze putin mugl wycofac sie z czeczenii) Putin mugl owszem ale to by pociagnelo za soba konsekwecje jak by to zobaczyli ludzie z tych innych krajow w teretorium rosji to terz by chcieli sie odlonczyc od Rosji (zaczely by sie ataki i takie tam) i Putin zostal by najwyzej z Moskwa a tak jak on pokaze ze nieda sie zastraszyc przez jakistam debili kturzy pozakladaja kubraczki z plastiku i mysla ze sa silni i nikt wiecej niebedzie (najwyzej czeczency) prubowal wysadzac w powietrze teatry. jesli dalej was nie przekonuje to zrubmy tak Zamknijcie oczy i wyobrzcie sobie ze jestescie takim sobie putinem i zaluzmy ze polska ma w zadach cala euroazje (no moze troche mniej :wink: ) jakies stado debili z plastikiem pod ubraniem wlazi wam do teatru pierze 1000 zakladnikow i muwi ze chce wolnosci dla powiedzmy Pcimia dolnego a wy od lat trzymacie tam czolgi bo cojakis czas znajduje sie mondry z kalaszem i zaczyna strzelac do naszych a w tym czasie wydobywacie sobie powiedzmy miedz w tym pcimiu o czym nikt niewie (wie ktos ze w takim Norylsku wykopuja ruzne metale w tym rude miedzi i gdy ruda ma mniej jak 20% zawartosci miedzi wywalaja to na chlde!! (dla poruwnania na chlade w plosce wywala sie rude z zawartoscia miedzi ponizej 1% a jak jest 6% zloze to jest super dobrze )) co byscie wtedy zrobili skad wiecie co ruskie robia w czeczeni?? moze byscie jeszcze oddali im ten pcim dolny razem z kopalniami niesadze nawet za zycie tych 1000 zakladnikow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego że Czeczeńcy są beeeee bo pomagają im obywatele innych narodów to hmmmmmmm... Polacy walczyli na większości frontów świata o taką czy inną sprawę. I niech mi nikt nie mówi, że nie byliśmy najemnikami bo wielu Polaków jeździło chociażby do Węgier w 1848 żeby się dorobić...

w kazdym narodzie zdarzaja sie osoby zadne slawy, przygody i pieniedzy :!:

a co do sposobu prowadzenia wojen to chyba nie myslisz ze tylko Rosjanie sa be - tak sie sklada ze kazda wojna jest "brudna" ginie wiele niewinnych osob (cywilow) - tak bylo, jest i bedzie - nikt w czasie wojny nie bedzie przeciez glaskal po glowce rzeczywistych i potencjanych wrogow

...Jeszcze 100 lat temu nienawidziliśmy Rosji jako zaborcy, a dziś potępiamy państwo które chce odzyskać niepodległość. Ładnie...

LOL ciekawe czy tak samo mowilbys gdyby to "narod" Kaszubow, Slazakow lub Mazurow (Prusy Wschodnie) chcial odlaczyc swoj kraj od Polski argumentujac ze w zasadzie to od niedawna te terytoria naleza do Polski i na dodatek bezprawnie bo tak zarzadzil Stalin ktory to w sumie nie mial prawa decydowac o losach roznych narodow

albo inny przyklad - Gdansk oglasza secesje i co tez bys tak gadal - jezeli tak to BIG LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w kazdym narodzie zdarzaja sie osoby zadne slawy, przygody i pieniedzy :!:

a co do sposobu prowadzenia wojen to chyba nie myslisz ze tylko Rosjanie sa be - tak sie sklada ze kazda wojna jest "brudna" ginie wiele niewinnych osob (cywilow) - tak bylo, jest i bedzie - nikt w czasie wojny nie bedzie przeciez glaskal po glowce rzeczywistych i potencjanych wrogow

Dokładnie. Skoro sam tak twierdzisz to czemu potępiasz w swoich wypowiedziach tylko Czeczeńców?? 8O

LOL ciekawe czy tak samo mowilbys gdyby to "narod" Kaszubow, Slazakow lub Mazurow (Prusy Wschodnie) chcial odlaczyc swoj kraj od Polski argumentujac ze w zasadzie to od niedawna te terytoria naleza do Polski i na dodatek bezprawnie bo tak zarzadzil Stalin ktory to w sumie nie mial prawa decydowac o losach roznych narodow

albo inny przyklad - Gdansk oglasza secesje i co tez bys tak gadal - jezeli tak to BIG LOL

Różnica polega na tym, że my nie stoimy w Gdańsku z czołgami na ulicach. Pozatym wynienione przez Ciebie grupy społeczne (czy jak ich tam zwać) czują się Polakami i są zbyt nieliczne by miały jakikolwiek interes oddzielać się od Polski. Do podziału dzielnicowego raczej nikt nie chciałby wracać :wink: Gdyby jedak tych Twoich Gdańszczan czy Ślązaków nie czujących się Polakami było kilka czy kilkanaście milionów (nie mam pojęcia ilu jest Czeczeńców, ale pewnie coś koło tego) to owszem, moim zdaniem mieliby prawo do swojego państwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Skoro sam tak twierdzisz to czemu potępiasz w swoich wypowiedziach tylko Czeczeńców??  8O 

...

Różnica polega na tym, że my nie stoimy w Gdańsku z czołgami na ulicach. Pozatym wynienione przez Ciebie grupy społeczne (czy jak ich tam zwać) czują się Polakami i są zbyt nieliczne by miały jakikolwiek interes oddzielać się od Polski. Do podziału dzielnicowego raczej nikt nie chciałby wracać  :wink: Gdyby jedak tych Twoich Gdańszczan czy Ślązaków nie czujących się Polakami było kilka czy kilkanaście milionów (nie mam pojęcia ilu jest Czeczeńców, ale pewnie coś koło tego) to owszem, moim zdaniem mieliby prawo do swojego państwa.

ad 1 - nie potepiam - a dokladnie jest mi to na reke - jak Rosja jest zajeta na swoim terytorium to nie czepia sie np "republik nadbaltyckich" - pisalem ze propaganda jest mowienie ze tylko Czeczeni sa ofiarami tej wojny - chodzi o to ze ofiary i winni sa zawsze po obu stronach (zacytuj kawalek w ktorym wprost potepiam Czeczenow lub gloryfikuje poczynania wojsk rosyjskich - potepiam terrorystow)

ad 2 - a co do roznic w sytuacji - to nie stoimy w Gdnasku czolgami bo ten nie chce sie odlaczyc od Polski, gdyby tylko chcial to zobaczylbys ze i czolgi by sie znalazly, i ciekawi mnie czy mowilbys o prawie do panstwowosci gdyby np o wolnosc Gdanska walczyli najemnicy - Niemcy, Dunczycy lub Holendrzy (i to za gruby szmal) ... i nie wiem czy fajnie by bylo jakby jakis Prusak chcial zeby Olsztyn przylaczyc do Germanii i traktowal "polaczkow" jako ludzi II kategorii, czy wtedy tez bys tak gadal :?: moze tak ale tylko do momentu jakby wojna dotknela Ciebie lub Twoich bliskich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla pokoju muszą być ofiary :cry: 

Podobno przy czeczeńcach były narkotyki i alqochol

Ja to bym ciebie zlozyl w ofierze ! flowerman !

No i co z tego co przynich bylo ? Juz ich nie ma ! poszli do piechu ! i dobrze !

Teraz to dopiero bedzie sajgon w czeczeni ale coz sami sie oto prosili :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla pokoju muszą być ofiary :cry: 

Podobno przy czeczeńcach były narkotyki i alqochol

Ja to bym ciebie zlozyl w ofierze ! flowerman !

No i co z tego co przynich bylo ? Juz ich nie ma ! poszli do piechu ! i dobrze !

Teraz to dopiero bedzie sajgon w czeczeni ale coz sami sie oto prosili :(

Już bym wolał być tam niż to czytać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad 1 - nie potepiam - a dokladnie jest mi to na reke - jak Rosja jest zajeta na swoim terytorium to nie czepia sie np "republik nadbaltyckich" - pisalem ze propaganda jest mowienie ze tylko Czeczeni sa ofiarami tej wojny - chodzi o to ze ofiary i winni sa zawsze po obu stronach (zacytuj kawalek w ktorym wprost potepiam Czeczenow lub gloryfikuje poczynania wojsk rosyjskich - potepiam terrorystow)

Wszystko to bardzo pięknie, ale weź pod uwagę po czyjej stronie te ofiary są większe? Rosjan którzy jeżdżą po Czeczeni czołgami i stosunkowo dobrze uzbrojeni czy Czeczeńców którzy jak mają Kałasznikowa to już jest świetnie? W Czeczeni giną czeczeńscy partyzanci, cywile i rosyjscy żołnierze. Teraz to się troche zmieniło bo ci terroryści pozabijali rosyjskich cywilów. Potępiasz ich, ok, masz prawo, ale tak samo jak oni zachowują się Rosjanie. No ale oni prowadzą regularną wojnę, a nie pojedyńcze ataki więc już nie można ich nazwać terrorystami. Skojarzyła mi się z tym pewna definicja dyplomaty: "Ktos, kto potrafi powiedziec "<span style="color:red;">[ciach!]</span>j" w taki sposob, ze poczujesz podniecenie w zwiazku ze zblizajaca sie wyprawa."

ad 2 - a co do roznic w sytuacji - to nie stoimy w Gdnasku czolgami bo ten nie chce sie odlaczyc od Polski, gdyby tylko chcial to zobaczylbys ze i czolgi by sie znalazly, i ciekawi mnie czy mowilbys o prawie do panstwowosci gdyby np o wolnosc Gdanska walczyli najemnicy - Niemcy, Dunczycy lub Holendrzy (i to za gruby szmal) ... i nie wiem czy fajnie by bylo jakby jakis Prusak chcial zeby Olsztyn przylaczyc do Germanii i traktowal "polaczkow" jako ludzi II kategorii, czy wtedy tez bys tak gadal :?: moze tak ale tylko do momentu jakby wojna dotknela Ciebie lub Twoich bliskich

Odwracasz kota ogonem nie nawiązując w ogóle do tego co powiedziałem. Gdyby tych Prusaków było w Olsztynie zdecydowanie wiecej niż Polaków, albo wręcz inaczej. Gdyby w Olsztynie byli sami Prusacy (bo ilu jest Rosjan mieszkających na stałe w Czeczeni? 1/1000 czy jeszcze mniej?) do tego w liczbie kilku milionów to nie miałbym nic przeciwko ich niepodległości. A nawiązując do tej wojny o której mówisz i która miałaby wybuchnąć to heh, kto by ją rozpoczął? Prusacy czy Polacy? Oni by tylko ogłosili niepodległość, wojnę rozpętalibyśmy (albo i nie) my.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra jeszcze jeden motyw... wierzycie w to że czeczeńcy chcieli wysadzić ten teatr i zabić zakładników?!? zakładnicy byli tylko po to co by odrazu z miejsca tam ruscy nie weszli! Wydaje mi się że jakby chcieli zdetonować ładunki przy wejściu alfy to mogli by to zrobić ale nie chcieli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra jeszcze jeden motyw... wierzycie w to że czeczeńcy chcieli wysadzić ten teatr i zabić zakładników?!? zakładnicy byli tylko po to co by odrazu z miejsca tam ruscy nie weszli! Wydaje mi się że jakby chcieli zdetonować ładunki przy wejściu alfy to mogli by to zrobić ale nie chcieli.

Nie ma co gdybac ! bylo jak bylo kazdy widzial !

A nie wiem czy wiesz ale czeczency zabili kilku zakladnikow !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez czeczenię idzie większość gazociągów i ropociągów, właśnie dlatego ruscy nie chcę im tego oddać a co do tego kogo więcej zgineło to w Czeczeni wybili 1/4 z 60tys. narodu a Czeczeńcy zabili około 60 tys. rosyjskich żołnierzy wiem bo Ukrainiec mi opowiadał jak tam był jako gość który pakował trupy w skrzynie i odsyłał do rosji, to była jedna z najwiekszych klęsk Rosji, dlatego też się wycofali bo nie byli wstanie wygrać. A co do tych ataków to potępiam Czeczeńców i Ruskich bo to zaczyna się robić jak wojna w izraelu oko za oko ząb za ząb....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaczyna się robić jak wojna w izraelu oko za oko ząb za ząb....

i to jest problem niestety, teraz bedzie juz coraz gorzej bp bedzie pacyfikacja za atak terrorystyczny....jesli ruscy nie odpuuszcza w czeczenii to atakow terrorystycznych bedzie coraz wiecej...

jak ktos mysli ze ruscy sa w porzo niech sobie zalatwi newsweeka sprzed pary miesiecy, tam byl naprawde wstrzasajacy reportaz o tym co robia rusckie oddzialy podczas pacyfikacji wiosek czeczenskich, oni dokonuja exterminacji narodu a w tej sytuacji czcency beda walczyc o zycie do konca bo to taki narod

a a propos ataku to byl zajebiscie przeprowadzony - wyobrazcie sobie co by bylo jakby wybuchla choc jedna z tych oblozonych metalowymi kulkami bomb...,jednak dali [gluteus maximus] z jednym - za duze stezenie gazu paralizujacego bylo, wlasnie umieraja ludzie w szpiatalach bo nie moga po nim odzyskac przytomnosci, ofiar wsrod zakladnikow bedzie wiec duzo ponad 100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Budynek był świetnie zaminowany. Jeszcze 10-12 godzin po szturmie go rozbrajali. Szkoda mi Czeczeńców, bo oni są naprawdę zdesperowani. Czeczenia to jest w tej chwili plac zabaw wojskowych rosyjskich - normalny poligon, totalna eksterminacja narodu czeczeńskiego. Z drugiej strony Putin rzeczywiście, nawet jakby chciał, nie może wyprowadzić wojsk i przyznać Czeczenii niepodległość, bo połowa republik rosyjskich chce się od Rosji oderwać łącznie, nawet, z Sankt Petersburgiem. Boje się teraz, że Bush będzie handlował z Putinem - wy zgodzicie się na operację w Iraku, a my przymkniemy oko na wasze działania w Czeczenii.

Panowie, idzie WWIII...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, idzie WWIII...

E tam przesadzasz !

Ale swoja droga "Tak sie robi historie"

Ps. Chcial bym z calego serca podziekowac PLL "Lot" za prawdopodobny remont pasa glownego w wyniku czego samoloty lataja centralnie nad moim domkiem ! Ja sie chce kurde wyspac !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko to bardzo pięknie, ale weź pod uwagę po czyjej stronie te ofiary są większe? Rosjan którzy jeżdżą po Czeczeni czołgami i stosunkowo dobrze uzbrojeni czy Czeczeńców którzy jak mają Kałasznikowa to już jest świetnie? ...

ROTFL - taaaa i z kalasza Czeczency zestrzelili jakies 2 miechy temu helikopter lub ze 2 latka temu rozbili kolumne pancerna - ROTFL - co ta propaganda robi z ludzmi 8O

powiedz skad Czeczency maja telefony satelitarne, nowoczesne reczne wyrzutnie ziemia-powietrze i kupe innych gadzetow o ktorych nikt nie zwiazany z wojskiem nie slszal - powiem tylko ze osobiscie tam nie bylem ale z wiem od osoby ktora tam byla (nie w celach turystycznych) ze "bojownicy" Czeczenscy maja czesto lepsze uzbrojenie niz Rosjanie a najlepsza akcja jest taka ze kazdy z tych "bojownikow" o wolnosc i wiare nosi ze soba Koran - ale napisany po arabsku i wydrukowany w ArabiiSaudyjskiej - czy teraz czaisz z kim i o co na prawde Rosja walczy :?: z wplywami obcych panstw - jak dodamy do tego ropociagi i gazociagi to juz wiadomo po co walczy Rosja - nie dla zabawy ale zeby utrzymac swoje panstwo (w innym przypadku - jak juz ktos wpomnial - rozpadlaby sie w diably)

Odwracasz kota ogonem nie nawiązując w ogóle do tego co powiedziałem... bo ilu jest Rosjan mieszkających na stałe w Czeczeni? 1/1000 czy jeszcze mniej?...

to sie popisales - do 90 lat XXw w republice Czeczeni mieszkalo 100% (powiedzmy) Rosjan - bo Stalin wyslal po II WS caly narod Czeczenski na daleki wschod - dopiero jak byla Pierestrojka to Czeczeni zaczeli wracac i od tego wziela sie wojna, wrocil sobie general wojsk lotniczych czeczenskiego pochodzenia Dzochar Dudajew (bo rozwiazano jednostke w ktorej sluzyl bodajze na Lotwie) i po nieuznawanych przez Rosje wyborach oglosil sie prezydentem, zaczely sie represje Rosjan i reszte juz znamy

od razu nasuwa sie porownanie z Izraelem - tyle tylko ze tam dziwnym zbiegiem okolicznosci wiekszosc jest za "tubylcami", a w Czeczenii za "przybyszami" - jakims dziwnym zbiegiem okolicznosci zawsze pokrzywdzeni sa Muzulmanie (nic do nich nie mam ale troche zaczyna mnie to draznic) - i w dawnej Jugoslawi Bosniacy i Albanczycy to pokrzywdzeni a Chorwaci nie wspominajac o Serbach to sami bandyci, gwalciciele i mordercy - ale juz Baskowie lub Katolicy z Irlandi Polnocnej to juz tylko terrorysci - a to nie ich wina ze nie urodzili sie Muzulmanami :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi