DiaboloPomidoro Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Witam! Czy posiadacze płyty ABIT NF7 S2G mogą się wypowiedzieć na temat podkręcania proca na niej. Ja jak narazie na mojej płycie podkręcałem Semprona 2500+ udało mi się ustawić taktowanie 2150 MHz ze standardowego 1750 MHz czyli ze standardowych ustawień 166X10,5 ustawiłem FSB na 205 MHz ale boje się kręcić dalej bo niewiem czy płyta ulegnie zniszczeniu jak będę kręcił dalej. Pamiętam że kiedyś paliły się płyty po pdniesieniu FSB to nawet chyba MSI było... Możecie mi powiedzieć czy uda mi się ustawić troche więcej niż teraz bez obawy o zniszczenie płyty?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 a co chcesz spalic na nf jak masz wszystko ladnie schlodzone zapewne go go go go Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiaboloPomidoro Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 kiedyś sięwylewały chyba tranzystory na płytach MSI jak FSB było ustawione na ponad 200 MHz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 tranzystor nie moze sie wylac no chyba ze sie stopi to jest krzem !! kondensator moze spuchnac jednak w takim wypadku moze to byc spowodowane slabym psu i raczej nie ma prawa cos takiego stac sie na full sprawnej mobo jak cos to oddajesz na gware Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...