Skocz do zawartości
Axcel

Jakie macie wyniki w 3D marku 2000

Rekomendowane odpowiedzi

Może jush ten temat był, ale jakoś w opcji szukaj go nie znalazłem.

Jestem ciekav jakie macie wyniki na jush dość starym i mało praktycznym benchmarku jakim jest 3D mark 2000 :P

Głównie chodzi mi o te powyżej 10000 w 1024x768/16bit no i wasze konfiguracje sprzętowe.

(nie chce tutaj od razu setek odpowiedzi tak jak w podobnym topicu, lecz jestem ciekav dlaczego znajomy na GF4 ma zaledvie 12000ptk)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jush ten temat był, ale jakoś w opcji szukaj go nie znalazłem.

Jestem ciekav jakie macie wyniki na jush dość starym i mało praktycznym benchmarku jakim jest 3D mark 2000 :P

Głównie chodzi mi o te powyżej 10000 w 1024x768/16bit no i wasze konfiguracje sprzętowe.

(nie chce tutaj od razu setek odpowiedzi tak jak w podobnym topicu, lecz jestem ciekav dlaczego znajomy na GF4 ma zaledvie 12000ptk)

No, to masz dość dużo. Ja jeszcze na nowym sprzęcie nie próbowałem. Wyniki na nowych grafach są niskie, bo w ogóle przekroczyć 10000 w 3DMarku 2000 jest trudno, a nie wykorzystuje on potencjału nowych kart graficznych. Na GF4 jest lepiej pewnie tylko dlatego, że pamięci na tej karcie mają wyższe taktowanie niż na twojej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Axcel, no co jak co, ale twojej wiedzy wolałbym nie podważać, gdyż uważam, że jesteś zaawansowanym użytkownikem i overclockerem. Niemniej jednak, wytłómaczenie jest proste co do niskich wyników w 3DMarku 2000. Otóż jak dobrze wiesz, program nie został zoptymalizowany dla przyszłych kart, a prawdziwe zmagania w tym benchmarku przeżywały karty TNT-2 - GF2. Po prostu to jest DirectX 7, a jego mozliwości chyba kończą się na liczbie 12k (lub troszkę więcej). Oczywiście to przenośnia, ale tutaj wpakowanie nawet Radeona 9700 na goofno się zda. Jedynie to co może z lekka podwyższyćwyniki o mocny procesor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze jedna rzecz... w 3Dmarku 2001 mam 11111 a w tym jakiś 1000 więcej... paranoja.I jeszcze jedna rzecz... w 3Dmarku 2001 mam 11111 a w tym jakiś 1000 więcej... paranoja.I jeszcze jedna rzecz... w 3Dmarku 2001 mam 11111 a w tym jakiś 1000 więcej... paranoja.I jeszcze jedna rzecz... w 3Dmarku 2001 mam 11111 a w tym jakiś 1000 więcej... paranoja.I jeszcze jedna rzecz... w 3Dmarku 2001 mam 11111 a w tym jakiś 1000 więcej... paranoja.I jeszcze jedna rzecz... w 3Dmarku 2001 mam 11111 a w tym jakiś 1000 więcej... paranoja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe.

Doskonale wiem, że GF4 i R9xxx tutaj na viele się nie zda. Ale były osoby które osiągnęły 17tys.! (na zagranicznych forum widziałem).

W sumie ten topic z ciekavości stworzyłem no i ku pamięci poczciwego benchmarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...