Yossarian Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 jak :roll: w temacie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 jak :roll: w temacie :) Ile sie da, tak jaset najlepiej - IMHO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Daj 128MB i będzie gitara. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 SpiderMan, najwięcej nie zawsze oznacza najlepiej. W tym przypadku najlepiej davać połowe ramu. Daj 128M tak jak ja mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 ja u siebie moge tylko miedzy 32 i 64 wybierac :( przynajmnije 128 ustaw choc moze ja mam 64 bo karta nie pociagnie wiecej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 zazwyczaj daje sie 50% procent pamieci RAM wtedy jest niby najlepsza wydajność u mnie przynajmniej sie to sprawdza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 z tego co pamietam daje sie tyle ile ma sama karta graficzna a potem to juz wzrost wydajnosci jest znikomy - ale moge sie mylic :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 z tego co pamietam daje sie tyle ile ma sama karta graficzna a potem to juz wzrost wydajnosci jest znikomy - ale moge sie mylic :] I się mylisz. Najlepiej 50% RAM'u. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 SpiderMan, najwięcej nie zawsze oznacza najlepiej. W tym przypadku najlepiej davać połowe ramu. Daj 128M tak jak ja mam. U mnie to najwiecej to jest ponizej 50% ramu, wiec daltego tak napisalem, a z doswiadczenia wiem, ze im wiecej ustawi tym lepper tfu lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 ja u siebie moge tylko miedzy 32 i 64 wybierac :( przynajmnije 128 ustaw choc moze ja mam 64 bo karta nie pociagnie wiecej ? To nie zależy od karty. Ja mam gf2mx400 i mogę dać więcej. Nie rozumiem dlaczego ty nie możesz dać więcej niż 64MB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 nie zrozumiales mnie plyta i815 tylko tyle daje mysel ze moze ludzi od projekcjji chipow doszli do wnioskoo ze karty graf wiecej nie wykorzystaja a ustawianie nic nie da Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 z tego co pamietam daje sie tyle ile ma sama karta graficzna a potem to juz wzrost wydajnosci jest znikomy - ale moge sie mylic :] I się mylisz. Najlepiej 50% RAM'u. Dużo zależy od tego ile sama karta graficzna ma pamięci. Ja na przykład mam 128MB na GF i nie widzę sensu dawania więcej niż 128MB Aperture Size mimo, że mam 512MB pamięci operacyjnej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 wedlug mnie dawania np 256 ramu to juz za duzo poniewaz jak wiadomo w kartach graf. (nowszych) pamieci sa naprawde szybkie, wiec po co ladowac rzeczy do zwyklego (wolniejszego zreguly) ramu ??? pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Obsługa teksturowania w pamieci RAM jest w sumie protezą współczesnych akceleratorach. bardzo rzadko zdarzają się gry które naraz krozystają z więcej niż 64 MB tekstur. najlepsze aktualnie karty mają 128 MB pamięci która jest o rząd wielkości szybsza od systemowaj, a dzięki kompresji tekstur może się tekstur w pamieci karty zmieścić baardzo dużo (nawet 512 mb bez kmpresji). Dlatego imo aperture powinno się utawić tak, aby łączna pamięc DIME wynosiła 128 MB - tzn na kartach z 1/8 GB dawać najmniejsze aperture (4 mb) a na kartach z 64 MB dawać 64 MB aperture jakby karcie z jakiejś przyczyny brakło pamięci własnej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Obsługa teksturowania w pamieci RAM jest w sumie protezą współczesnych akceleratorach. bardzo rzadko zdarzają się gry które naraz krozystają z więcej niż 64 MB tekstur. najlepsze aktualnie karty mają 128 MB pamięci która jest o rząd wielkości szybsza od systemowaj, a dzięki kompresji tekstur może się tekstur w pamieci karty zmieścić baardzo dużo (nawet 512 mb bez kmpresji). Dlatego imo aperture powinno się utawić tak, aby łączna pamięc DIME wynosiła 128 MB - tzn na kartach z 1/8 GB dawać najmniejsze aperture (4 mb) a na kartach z 64 MB dawać 64 MB aperture jakby karcie z jakiejś przyczyny brakło pamięci własnej. zgadza sie :) wlasnie przetestowalem rozne ustawienia, i wychodzi ze to jest najpardziej kozystne dla systemu :) btw. we wtroek bede mial 786 mb (znowu :) siesze sie jak cholera :D :twisted: ) THX za pomoc !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...