Khunu Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Nie smućmy się śmiercią papieża. On był wielkim człowiekiem, całym swoim życiem i nawet swoją śmiercią zrobił wiele dobra. Bynajmniej ja w to wierzę, że w każdym z nas obudził jakąś wielką moc, moc miłości... On o tym wiedział, umierał w spokoju, więc i my bądźmy spokojni. Czasem coś musi się zawalić, żeby mogło powstać coś innego. W ludziach coś się zmienia, chyba na dobre. Sam przed chwilą modliłem się przy tych zaledwie kilku świeczkach, choć normalnie nie czynię tego często. On jest teraz w lepszym miejscu, a nawet jeśli w to nie wierzymy, to na pewno jest teraz w naszych sercach i to jest najważniejsze, to wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 [`] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 [*] R.i.P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Szkoda tak dobrego czlowieka. Ja jestem dumny ze ja jestem Polakiem tak jak On i pozostanie w moim sercu na zawsze. Papiez zawsze kojarzyc mi sie bedzie z Janem Pawłem II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackshmith Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Odszedł ostatni sprawiedliwy ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zywiol Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Pokój Jego duszy. AMEN Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez Zywiol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4d4m0 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Byles, Jestes i Bedziesz z nami Ojcze [*] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Papież dokonał wiele dla ludzkości, ale i wiele dla Boga. Myśle że pasuje w tej sytuacji dość dobrze znany zwrot łaciński z okresu Średniowiecza, a mianowićie AD MAIOREM DEI GLORIAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robsiu Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Osoba, która była dla nas autorytetem i wzorem do naśladowania dziś o 21:37 odeszła od nas....chociaż nie ma już Jana Pawła II na tym świecie to na zawsze pozostanie w naszych sercach. [*][*][*][*] Umarłeś ciałem, lecz duchem pozostaniesz w nas żywy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 ['] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Czas ucieka, wieczność czeka.. ['] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 [*] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 ╬ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allah Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] :sad: :sad: :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Gdy widzę jego ciało to aż mnie ściska i chce mi się płakać. Nie mogę się z tym pogodzić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Requiestat In Pace. AMEN. ['] Nie wstydźcie się płakać, po takim człowieku warto... Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez micitek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crisis Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) [`] Niech spoczywa w pokoju, w Naszych sercach żył będzie wiecznie ... [`] Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez Crisis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) brak mi słów :( :( :( :( :( ['] Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez Dziobak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 niesamowite, sam nie jestem praktykujacym katolikiem .. ale po prostu nie moge uwiezyc - wydaje mi sie ze to niemozliwe ... szkoda wogole cos pisac:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaminski99 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 "Nasz Ojciec Święty Jan Paweł II powrócił do domu Ojca" "Odszedł Wielki PAPIEŻ-Nasz Najwybitniejszy Rodak" JEDNAK NA ZAWSZE POZOSTANIE W NASZYCH SERCACH !! [*] [*] [*] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Odszedł Biały Żołnierz tego Świata... Zawsze będę miał go w pamięci. [*] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Żal [`] Nie będzie takiego drugiego człowieka :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 wielki mały człowiek ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 R.i.P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidzama1x Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 bardzo wielki czlowiek . Zarazem pielgrzym nie grzł krzesła tyklo w watykanie. zrobił wiele dla ludzkosci... Przekroczył progi synagogi. Był za połaczeniem wiary. czlowiekk który przyczynił sie do upadku komunizmu zaraz po leszku Wałesie.... drugiego takiego paieza nie bedzie modlić sie za niego trzeba szkoda go .... 21.37 do konca zycia bedzie w momej pamieci :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Świat bez Ojca Świętego Jana Pawła II nie bedzie już taki sam. Uczył nas miłości i dawał nam wielką nadzieję, jednoczył wszystkie narody. To niesamowite, że cały świat myśli teraz o jednym człowieku. Dzięki takim ludziom jestem dumny ze swojej narodowości. Wielki człowiek, pielgrzym nadziei odszedł z tego świata jednak nie umarł, będzie żył wiecznie w niebie i tutaj na ziemii w naszych sercach i pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rathaniel Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Mam 16 lat, jestem katolikiem śmierć papieża zalamala mnie kompletnie (jak kazdego z nas). Zdaje sobie sprawe ze to co pisze dla wielu wyda się beznadziejne ale moze ... Nigdy nie bylem na zadnej pielgrzymce poniewaz byly one w sporej odleglosci od miejsca mojego zamieszkania, a wiec pielgrzymowanie wiazalo sie z pewnymi kosztami. Chcialbym ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> udzial w pogrzebie Jana Pawla II tam w Rzymie. Czy jest jakas mozliwosc zeby ktos zasponsorowal taka pielgrzymkie mi i opiekunowi? Wiem ze takich jak ja jest wielu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Sam nie jestem wierzacy tzn mam zupełnie inne poglady nie związane z żadną wiarą,ale Papież,tak czy inaczej zrobil mase dobra połaczyl miliony ludzi zmienił świat na lepsze On zasługuje na wielki szacunek,i myślę że wspólnie kazdy z nas,mógł by wybrać się do Rzymu,może wspólnie złóżymy się jakoś i zrobimy taką małą pielgrzymkę,moz bedzie nas 10-u moze 10--u,ale koszty powinny się zmniejszyć a uczcimy w jakiś sposób śmierć Jana Pawła II. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmon Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 [*] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 :sad: [*] R.I.P Był Wielkim Człowiekiem ale jak mówił nie smućmy sie jest juz na pewno w lepszym swiecie :( chociaż nie moża sie nie smucić po takiej stracie ;( [*] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...