Skocz do zawartości
Gość Przemq

Jan Paweł Ii Nie Żyje !

Rekomendowane odpowiedzi

Nie smućmy się śmiercią papieża. On był wielkim człowiekiem, całym swoim życiem i nawet swoją śmiercią zrobił wiele dobra. Bynajmniej ja w to wierzę, że w każdym z nas obudził jakąś wielką moc, moc miłości... On o tym wiedział, umierał w spokoju, więc i my bądźmy spokojni. Czasem coś musi się zawalić, żeby mogło powstać coś innego. W ludziach coś się zmienia, chyba na dobre. Sam przed chwilą modliłem się przy tych zaledwie kilku świeczkach, choć normalnie nie czynię tego często. On jest teraz w lepszym miejscu, a nawet jeśli w to nie wierzymy, to na pewno jest teraz w naszych sercach i to jest najważniejsze, to wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osoba, która była dla nas autorytetem i wzorem do naśladowania dziś o 21:37 odeszła od nas....chociaż nie ma już Jana Pawła II na tym świecie to na zawsze pozostanie w naszych sercach.

[*][*][*][*]

Umarłeś ciałem, lecz duchem pozostaniesz w nas żywy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo wielki czlowiek . Zarazem pielgrzym nie grzł krzesła tyklo w watykanie. zrobił wiele dla ludzkosci... Przekroczył progi synagogi. Był za połaczeniem wiary. czlowiekk który przyczynił sie do upadku komunizmu zaraz po leszku Wałesie.... drugiego takiego paieza nie bedzie modlić sie za niego trzeba szkoda go .... 21.37 do konca zycia bedzie w momej pamieci :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świat bez Ojca Świętego Jana Pawła II nie bedzie już taki sam. Uczył nas miłości i dawał nam wielką nadzieję, jednoczył wszystkie narody.

To niesamowite, że cały świat myśli teraz o jednym człowieku.

Dzięki takim ludziom jestem dumny ze swojej narodowości.

Wielki człowiek, pielgrzym nadziei odszedł z tego świata jednak nie umarł, będzie żył wiecznie w niebie i tutaj na ziemii w naszych sercach i pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 16 lat, jestem katolikiem śmierć papieża zalamala mnie kompletnie (jak

kazdego z nas). Zdaje sobie sprawe ze to co pisze dla wielu wyda się

beznadziejne ale moze ... Nigdy nie bylem na zadnej pielgrzymce poniewaz byly

one w sporej odleglosci od miejsca mojego zamieszkania, a wiec

pielgrzymowanie wiazalo sie z pewnymi kosztami. Chcialbym ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> udzial w

pogrzebie Jana Pawla II tam w Rzymie. Czy jest jakas mozliwosc zeby ktos

zasponsorowal taka pielgrzymkie mi i opiekunowi? Wiem ze takich jak ja jest

wielu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam nie jestem wierzacy tzn mam zupełnie inne poglady nie związane z żadną wiarą,ale Papież,tak czy inaczej zrobil mase dobra połaczyl miliony ludzi zmienił świat na lepsze On zasługuje na wielki szacunek,i myślę że wspólnie kazdy z nas,mógł by wybrać się do Rzymu,może wspólnie złóżymy się jakoś i zrobimy taką małą pielgrzymkę,moz bedzie nas 10-u moze 10--u,ale koszty powinny się zmniejszyć a uczcimy w jakiś sposób śmierć Jana Pawła II.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi