theboss Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Witam.Mam problem z tymi pamięciami,potrzebuję info od osób mających płytę GA-7N400 Pro2 (Rev. 2.0) i tytułowe pamięci aby napisały jak je mają ustawione. 1.Jakie timingi przy fsb 200Mhz? 2.Jakie napięcie? 3.Jaka wersja biosu? 4.Jaka wersja sterowników? Pamięci nie chcą działać z fsb 200Mhz (system jest niestabilny),zmieniałem timingi i napięcia.Po zmianie boisu na FK i wgraniu sterów ze strony Gigabyte system chodzi w miarę dobrze (z fsb 200) ale jak odpalę jakąś gierkę to odrazu się zawiesza.Z najnowszymi sterami system zawiesza się przy ładowaniu.Testowałem pamięci memtestem i goldmemory po kilka godzin i oba programy nie znalazły błedów. Pamięci są na kościach kingstona. Oto mój konfig: Procesor AMD Athlon XP 3200+ (11 x 200) Grafika Sapphire Radeon 9550 Dysk Samsung SP0812C (80 GB, 7200 RPM, Serial-ATA/150) Zasilacz Chieftec 360-202Df System WinXP Aktualnie pamięci chodzą z fsb166 a proc 200 i system jest stabilny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zwieksz napiecie o 0,1 i daj timingi na 2,5 3 3 11 ( u mnie najwydajniej).Ps. bios mam FK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboss Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Dzięki za odpowiedź.Ustawiłem wszystko tak jak napisałeś,ale niesteety nie pomogło.Nadal system jest niestabilny.Może jest jeszcze jakiś sposób na sprawdznie pamięci oprócz memtesta i goldmemory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...