Snooz Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) Chce podłączyć do plyty z ultra ATA dysk serial ATA czy to mozliwe (czy można uzyć jakiejś przejściówki) ?? :mur: zmienilem temat zeby kazdy wiedzial o co chodzi benek Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez benek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 no bywaja takie przelotki - choc duzo trudniej je trafic niz te w odwrotna strone (w Polsce jakos nie trafilem ale przyznam ze nie szukalem) a tu masz przyklady http://www.shopaddonics.com/Itemdesc.asp?C...B55}&ic=ADSAIDE http://www.provantage.com/buy-22090759-add...er-shopping.htm no i cena zbilza je do prostych/tanich kontrlerow PCI/SATA na ukladach SIL a tak BTW gdyby ktos to posiadal to moglby napisac jak to dziala - zwlaszcza chodzi mi o instalacje systemu na nowiutkim dysku - no bo do tej przelotki nie ma sterow :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 nie powinno być do niej sterów bo płyta gł widzi dysk Ata zamiast seriala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 no to logiczne ze jest wykozystywany standardowy kontroler PATA - ale na tej plytce jest jakis ukladzik ktory dokonuje konwersji - i o to mi chodzi czy to nie ma wplywu na instalke systemu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 nie :) wszystkim on się musi zajmować bo ja nie widze w tym momencie instalacji systemu innego niż np windows,ewentualnie linux,a mac :>? wątpie aby był potrzebny sterownik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooz Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Dobra olalem sprawe wymienilem dysk na Ultra ATA WD Caviar 1600JB i jestem zadowolony. Thx benek za edycje tematu :wink: Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez Snooz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...