liechmaster Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 no wiec tak , bylem dzis na wgk i na jednym ze stoisk zauwazylem ze sprzedaja , jak karteczka podaje :P , ti4200 gigabyte O_O nie chccialem w to uwiezyc, ale karta akurat lezala. patrze kolor laminatu typowy dla gigabyte - filetowy, radiator tez przypomina wzornictwem gb. pamiatki to samsungi o oznaczeniu 223 nie wiem jake to sa pamieci , gdzies mi sie obily o uszy , chba to sa 3.2 ns ale poprawcie mnie jak sie myle. cena tez nie jest mala (co w sumie tez jet znakiem rozpoznawczym gb :D ) bo 770 zeta. co o tym myslicie? czy gb naprawde zrobil gf4? czy to jakis big lol? ps. z wrazenia zapomnialem zobaczyc ile mb ma ta karta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aztec Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 To jest MEGA LOL. Miałem w Poznaniu taką samą sytuację. Wystarczy zajrzeć na stronę GIGABYTE żeby przekonać się, że nie mają oni nic Nvidia wspólnego. Only ATI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liechmaster Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 no wlasnie bylem na stronie i tez tam nic nie ma :P no ale pamiatki to chuyba nie sa najgorsze i cena tez nie jest niska to kto by wydawal kase na dobre pamiatki zeby podrabiac markowe pordukty? z reszta tego jeszcze nie bylo zeby podrabiac sprzet komputerowy. chociaz ostatnio podobno flopy teaca podrabiaja :D tylko ze od flopa do grafy i to jeszcze na ti4200 droga daleka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Czerwony laminat na GF robił Gainward, a z tego co pamiętam (opinie na forum) nie za bardzo im się Ti4200 udał, więc uważaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liechmaster Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 ale laminat jest fioletowy (a w sumie to taki niebieskawy :P) a nie czerwony! poza tym na czerwony to jest jeszcze msi . ale to nie temat o kolorach :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 to pewnie mógłbyć soltek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Ciekawa sprawa. Mieszkalbym w W-wie, to bym sprobowal, jak jest z ta karta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LucAss Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 to pewnie mógłbyć soltek raczej nie, Soltek ti4200 jest srebrny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 W takim razie musiał to być Ti4200 made in Russia! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 W takim razie musiał to być Ti4200 made in Russia! :D Moze jakias karta z przemytu(moze tam takie robia???) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 made in russia albo jaki "prototyp" - karta której jeszcze nei ma w masowej sprzedaży, no ale jak ją ten dureń wykombinował... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 A może jakiś TOTALNY NO-NAME? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 moja terz jest fioletowa a radiatorki moze gosciu zamienil z jakiegos radeona padnietego :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liechmaster Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 a pamiatki tez masz szajsungi? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Ja bym tego nie tykał no name myślę.... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 A moze to allbatron czy jak sie ta firma zwała ?? Było kiedyś o jej kartach w newsach Tweak'u. GF4ti4200 na płytce Ti4400. 128mb, taktowanie 500 chyba na początek. ALe i tak bym tego nie ruszał. GAINWARD ROX ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Ciekawe ale ja w to nie wierze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aztec Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 To jest MEGA LOL. Miałem w Poznaniu taką samą sytuację. Wystarczy zajrzeć na stronę GIGABYTE żeby przekonać się, że nie mają oni nic Nvidia wspólnego. Only ATI. Jak już wcześniej pisałem sprawa wyglądała tak: Na stronach http://www.ckznak.pl/htm-y/kg_gf4_ti4200.htm znalazlem kartę Ti-4200 GIGABYTE 128 MB za 750 PLN. Skuszony ceną wybralem się do Znaku celem oblookania tejże karty. Na miejscu okazało się, że karta zapakowana jest w gustowny woreczek plastikowy z naklejką Gigabyte (zrobione zwykłym textem na naklejkach np Zweckform). Kiedy powiedziałem Panom Sprzedafcom, że Giga nie produkuje kart na kościach Nvidii usłyszałem, że oni kupują to jako Giga i sprzedają jako Giga i w ogóle nie wiedzą o co chodzi. Sama karta miała pamiątki Samsunga 4 ns i jakiś mały kuler z wiatraczkiem (coś jak GF3 Gainwarda), D-sub, DVI, S-video. PS W linku jest to druga od góry karta tyle, że skubańce wykreślili Gigabyte hehe :) A wykreślili dlatego, że sprawą zainteresowałem JTT jako oficialnego dystrybutora GIGA w naszym pięknym kraju. Nie będzie nieuczciwy sprzedawca pluł nam w twarz :twisted: :twisted: :twisted: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LucAss Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 To jest MEGA LOL. Miałem w Poznaniu taką samą sytuację. Wystarczy zajrzeć na stronę GIGABYTE żeby przekonać się, że nie mają oni nic Nvidia wspólnego. Only ATI. Jak już wcześniej pisałem sprawa wyglądała tak: Na stronach http://www.ckznak.pl/htm-y/kg_gf4_ti4200.htm znalazlem kartę Ti-4200 GIGABYTE 128 MB za 750 PLN. Skuszony ceną wybralem się do Znaku celem oblookania tejże karty. Na miejscu okazało się, że karta zapakowana jest w gustowny woreczek plastikowy z naklejką Gigabyte (zrobione zwykłym textem na naklejkach np Zweckform). Kiedy powiedziałem Panom Sprzedafcom, że Giga nie produkuje kart na kościach Nvidii usłyszałem, że oni kupują to jako Giga i sprzedają jako Giga i w ogóle nie wiedzą o co chodzi. Sama karta miała pamiątki Samsunga 4 ns i jakiś mały kuler z wiatraczkiem (coś jak GF3 Gainwarda), D-sub, DVI, S-video. PS W linku jest to druga od góry karta tyle, że skubańce wykreślili Gigabyte hehe :) A wykreślili dlatego, że sprawą zainteresowałem JTT jako oficialnego dystrybutora GIGA w naszym pięknym kraju. Nie będzie nieuczciwy sprzedawca pluł nam w twarz :twisted: :twisted: :twisted: . mi juz troche swita w glowce... piszesz ze logo jest cos ala GigaByte... czy to aby nie karta Galaxy ???? Ten producent ma logo bardzo podobne, praktycznie zerzniete od GigaByte... literka G w dziwnym ksztalcie, do tego te same kolory co GigaByte !!! To by sie moglo nawet zgadzac bo czesto ten producent uzywa coolerow podobnych do Gainwarda z naklejka z logiem na nim, no i stosuje pamieci Samsunga... sprawdz dosklanie czy nie mam racji :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlado Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 To jest MEGA LOL. Miałem w Poznaniu taką samą sytuację. Wystarczy zajrzeć na stronę GIGABYTE żeby przekonać się, że nie mają oni nic Nvidia wspólnego. Only ATI. Jak już wcześniej pisałem sprawa wyglądała tak: Na stronach http://www.ckznak.pl/htm-y/kg_gf4_ti4200.htm znalazlem kartę Ti-4200 GIGABYTE 128 MB za 750 PLN. Skuszony ceną wybralem się do Znaku celem oblookania tejże karty. Na miejscu okazało się, że karta zapakowana jest w gustowny woreczek plastikowy z naklejką Gigabyte (zrobione zwykłym textem na naklejkach np Zweckform). Kiedy powiedziałem Panom Sprzedafcom, że Giga nie produkuje kart na kościach Nvidii usłyszałem, że oni kupują to jako Giga i sprzedają jako Giga i w ogóle nie wiedzą o co chodzi. Sama karta miała pamiątki Samsunga 4 ns i jakiś mały kuler z wiatraczkiem (coś jak GF3 Gainwarda), D-sub, DVI, S-video. PS W linku jest to druga od góry karta tyle, że skubańce wykreślili Gigabyte hehe :) A wykreślili dlatego, że sprawą zainteresowałem JTT jako oficialnego dystrybutora GIGA w naszym pięknym kraju. Nie będzie nieuczciwy sprzedawca pluł nam w twarz :twisted: :twisted: :twisted: . Wniosek taki, że ckznak robił jawne wały na klientach wciskając jakiegoś kiblowatego klona jako Giga. Może i faktycznie takie dostawali od dystrybutora(choć wątpię)ale sprzedawca i tak powinien wiedzieć co sprzedaje... no bo jak nie to na bazar i pyrami handlować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar81 Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 to pewnie mógłbyć soltek Soltek jest srebrny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...