GenghisKhan Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Za pare dni bede mial zastrzyk kasy - jaka karte graf kupic do 650zl???? czy opyla sie kupic Herculesa 8500LE???????????? czy moze lepiej GIGABYTE'a??????????? aha - chodza ploty ze bedzie obnizka cen tulipanow 1.3,1.4 - czy czekac jeszcze - czy sie nie opyla za bardzo - proca musze miec jak najszybciej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Gigabyte raedon bedzie najlebszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 mysle ze dostane go gdzies za 600 zeta - ale prosze o opinie Hercules moze ktos ma taka karte???jak sie dziala??? iWOGLE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Ty se lepiej kup celka 1GHz tualatin, niz grafe. Wykrecisz go na 1.5GHz lub nawet wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 bierz pod uwagę że płytka może ci nie obsługiwać TULIPANÓW :( mi na przykład nie obsługuje bo mam chipset VIA694X :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Za tą kasę kupisz GF4Ti4200 np. Prolink'a. Jest wydajniejszy od Radka 8500 a od 8500LE to dużo lepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 tulipanek na 1.5 haha dobre jak masz go o tyle podkrecac do lepeij daj spokoj na 1650u mnie popiepsza az smiga ajak dochlodze lepiej mobo to na 1700 ale do tego radeonek to by sie przydal gf2mx jakiego mamposzedl w tyl zdlawiony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 bierz pod uwagę że płytka może ci nie obsługiwać TULIPANÓW :( mi na przykład nie obsługuje bo mam chipset VIA694X :( W podpisie ma ST6 (czyli Abit) i on na bank obsługuje tulipana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 mam mobo pod tulipana!!! kurde ale jak kupie 1.0A to na 1.5 juz bedzie ostro przekrecony - a ja chce wycisnac ze 1800 z peltem oczywiscie lepiej jak bedzie 1.4 na 1.7 i jeszcze jakis zapas nie???????? a pozatym mam brata ktory sie buntuje i dla niego nominalnie proc musi byc szybki!!! a gf4 nie chce bo nie ma trueforma i innych barjerow a pozatym 8500 ma 12 GB/s RAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 mi na 1700 nie przekracza 40 C w iddle a stresie 46 przy napieciu 1.84 V ten proc sie nei grzeje bloku nie dotykam bo za zimny jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 tulipanek na 1.5 haha dobre jak masz go o tyle podkrecac do lepeij daj spokoj na 1650u mnie popiepsza az smiga ajak dochlodze lepiej mobo to na 1700 ale do tego radeonek to by sie przydal gf2mx jakiego mamposzedl w tyl zdlawiony ale ja nie o tym - grzybu :WinFast Geforce 2mx SH PRO 32Mb 175/166@235/260 V-mod czy pamiatki na mx chodza ci na 260???? czy to core????? a pozatym 1.0A to slabizna dla nie - nie chce go Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 mówisz slabizna a to co teraz masz to nie jest slabizna ????????? A pozatym jak bys podkrecil takiego 1GHz na 1.5 to nie wiem czy to by byla taka slabizna a CELEK 1Ghz kosztuje grosze (widzialem oferte gdzie kosztowal 230 zł ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 u mnie jest tak CORE nominalnie 175 podkrecone na 235 MEM nominalnie 166 podkrecone na 260 pamieci pojda wiecej ale musialbym je dochlodzic zalozyc radiatorki z koleji COE osiagnalem dopiero po zrobieniu v-moda bez niego na 220 byly artefakty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 mi na 1700 nie przekracza 40 C w iddle a stresie 46 przy napieciu 1.84 V ten proc sie nei grzeje bloku nie dotykam bo za zimny jest jak masz tak dooze napiecie na cpu???? v-mod???? ja wiem ze nooshkami da sie na 1.825 bodajrze wyciagnac - to garacy ten proc - na pelcie u mnie bedzie ze 30 na max - przy max wykreceniu - tak mysle - musze tylko chlodnice qpic NO ALE NIKT NIE MA TEGO HERCULESA?????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 kurde al 1.5 przy 1.7 albo wiecej to jest cienizna - mi chodzi aby miec zapas w podkrecaniu - jak kuipie 1.0A to juz bedzie zylowany te 500(600)megahercow - a z 1.4 bedzie tylko 200(300) - fakt ze z 1.0A bede mial wieksza magistrale - ale roznica w wydajnosci jest niezauwazalna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Za tą kasę kupisz GF4Ti4200 np. Prolink'a. Jest wydajniejszy od Radka 8500 a od 8500LE to dużo lepszy. Popieram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 gf4 nie chce bo nie ma trueforma i innych barjerow a pozatym 8500 ma 12 GB/s RAM chyba cos ci sie machnelo z ta przepustowoscia Radek 8500 ma 8.8GB/s a dla przykaldu Gf4 ti 4600 ma 10,4 wiec nie wiem skad wziales te 12 GB/s 8O :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Ta grafa jest spokokliknij tu:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 gf4 nie chce bo nie ma trueforma i innych barjerow a pozatym 8500 ma 12 GB/s RAM chyba cos ci sie machnelo z ta przepustowoscia Radek 8500 ma 8.8GB/s a dla przykaldu Gf4 ti 4600 ma 10,4 wiec nie wiem skad wziales te 12 GB/s 8O :lol: gdzies w specyfikacji czytalem chyba na stronie ati - a gdzies indziej widzialem 9.4 giga na sek czy ilesta (ale ok 9) juz nie pamietam zrodla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 gf4 nie chce bo nie ma trueforma i innych barjerow a pozatym 8500 ma 12 GB/s RAM chyba cos ci sie machnelo z ta przepustowoscia Radek 8500 ma 8.8GB/s a dla przykaldu Gf4 ti 4600 ma 10,4 wiec nie wiem skad wziales te 12 GB/s 8O :lol: gdzies w specyfikacji czytalem chyba na stronie ati - a gdzies indziej widzialem 9.4 giga na sek czy ilesta (ale ok 9) juz nie pamietam zrodla zobacz TUTAJ i sam sobie policz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 sorqi ale nie chce mi sie liczyc fakt faktem ze taki czy siaki 8500 bedzie ze 2x szybszy od tego h...wego MX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a jak to jest z jakoscia obrazu na 8500 gigabyte'a a herculesa??????????????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Po pierwsze Hercules jest sporo tanszy od GF4 ti4200 ,w hurcie stoi za 460zl bodajze wiec za 5 stuw do znalezienia, jakosc obrazu WYSMIENITA ,mialem na jeden dzien Herca 128mb LE i bylem ZWALONY z nog ,miodzio, mimo ze na mojego supergracea nie narzekam to hercules klasa sama w sobie, ludzie twierdza ze lepsha od orginalnego ATI ,Gigabyte tesh dobra jakosc ale jednak deczko nizsza (w zaleznosci od karty jakosc ATI albo troszku gorzej).Jesli bedziesz w stanie dorwac tego Herca w rozsadnej cenie to sie nie zastanawiaj.Walisz bios od ATI i karta sie zaczyna niezle krecic (na org. biosie sa bardzo agresywne timingi ramu i ram sie kreci raczej slabo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...