Skocz do zawartości
GenghisKhan

PYTANIE!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Za pare dni bede mial zastrzyk kasy - jaka karte graf kupic do 650zl????

czy opyla sie kupic Herculesa 8500LE???????????? czy moze lepiej GIGABYTE'a???????????

aha - chodza ploty ze bedzie obnizka cen tulipanow 1.3,1.4 - czy czekac jeszcze - czy sie nie opyla za bardzo - proca musze miec jak najszybciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam mobo pod tulipana!!! kurde ale jak kupie 1.0A to na 1.5 juz bedzie ostro przekrecony - a ja chce wycisnac ze 1800 z peltem oczywiscie

lepiej jak bedzie 1.4 na 1.7 i jeszcze jakis zapas nie????????

a pozatym mam brata ktory sie buntuje i dla niego nominalnie proc musi byc szybki!!! a gf4 nie chce bo nie ma trueforma i innych barjerow a pozatym 8500 ma 12 GB/s RAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tulipanek na 1.5 haha dobre

jak masz go o tyle podkrecac do lepeij daj spokoj na 1650u mnie popiepsza az smiga  ajak dochlodze lepiej mobo to na 1700 ale do tego radeonek to by sie przydal gf2mx jakiego mamposzedl w tyl zdlawiony

ale ja nie o tym - grzybu :WinFast Geforce 2mx SH PRO 32Mb 175/166@235/260 V-mod

czy pamiatki na mx chodza ci na 260???? czy to core?????

a pozatym 1.0A to slabizna dla nie - nie chce go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi na 1700 nie przekracza 40 C w iddle a stresie 46 przy napieciu 1.84 V ten proc sie nei grzeje bloku nie dotykam bo za zimny jest

jak masz tak dooze napiecie na cpu???? v-mod???? ja wiem ze nooshkami da sie na 1.825 bodajrze wyciagnac - to garacy ten proc - na pelcie u mnie bedzie ze 30 na max - przy max wykreceniu - tak mysle - musze tylko chlodnice qpic

NO ALE NIKT NIE MA TEGO HERCULESA??????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde al 1.5 przy 1.7 albo wiecej to jest cienizna - mi chodzi aby miec zapas w podkrecaniu - jak kuipie 1.0A to juz bedzie zylowany te 500(600)megahercow - a z 1.4 bedzie tylko 200(300) - fakt ze z 1.0A bede mial wieksza magistrale - ale roznica w wydajnosci jest niezauwazalna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gf4 nie chce bo nie ma trueforma i innych barjerow a pozatym 8500 ma 12 GB/s RAM

chyba cos ci sie machnelo z ta przepustowoscia Radek 8500 ma 8.8GB/s a dla przykaldu Gf4 ti 4600 ma 10,4 wiec nie wiem skad wziales te 12 GB/s 8O :lol:

gdzies w specyfikacji czytalem chyba na stronie ati - a gdzies indziej widzialem 9.4 giga na sek czy ilesta (ale ok 9) juz nie pamietam zrodla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gf4 nie chce bo nie ma trueforma i innych barjerow a pozatym 8500 ma 12 GB/s RAM

chyba cos ci sie machnelo z ta przepustowoscia Radek 8500 ma 8.8GB/s a dla przykaldu Gf4 ti 4600 ma 10,4 wiec nie wiem skad wziales te 12 GB/s 8O :lol:

gdzies w specyfikacji czytalem chyba na stronie ati - a gdzies indziej widzialem 9.4 giga na sek czy ilesta (ale ok 9) juz nie pamietam zrodla

zobacz TUTAJ i sam sobie policz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorqi ale nie chce mi sie liczyc fakt faktem ze taki czy siaki 8500 bedzie ze 2x szybszy od tego h...wego MX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a jak to jest z jakoscia obrazu na 8500 gigabyte'a a herculesa???????????????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze Hercules jest sporo tanszy od GF4 ti4200 ,w hurcie stoi za 460zl bodajze wiec za 5 stuw do znalezienia, jakosc obrazu WYSMIENITA ,mialem na jeden dzien Herca 128mb LE i bylem ZWALONY z nog ,miodzio, mimo ze na mojego supergracea nie narzekam to hercules klasa sama w sobie, ludzie twierdza ze lepsha od orginalnego ATI ,Gigabyte tesh dobra jakosc ale jednak deczko nizsza (w zaleznosci od karty jakosc ATI albo troszku gorzej).Jesli bedziesz w stanie dorwac tego Herca w rozsadnej cenie to sie nie zastanawiaj.Walisz bios od ATI i karta sie zaczyna niezle krecic (na org. biosie sa bardzo agresywne timingi ramu i ram sie kreci raczej slabo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...