Skocz do zawartości
kirkris

Jak Odprowadzić Ciepło Od Hdd I Cdrom?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem, zainstalowałem sobie ostatnio 2 dysk twardy oraz nowy zasilacz (Chieftec 420) i okazuje się że mam w środku ciut za ciepło (procek w obciązeniu 67-68, grafa 64, otoczenie ok 50 stopni) :blink: . Otworzyłem skrzynkę i okazało się że zasiłka jest gorąca i ciepławo jest w okolicach dysków i cdrom. Z tej strony nie ma żadnej wentylacji. Pytanie jest jak sobie z tym poradzić?

pozdr

KK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek Intel 3.0HT (Northwood)

grafa Winfast GF6800 (A400TDH)

w budzie faktycznie nie ma wentyli - jedynie w zasilaczu

natomiast nie ma tam za wiele miejsca na ich wstawienie, chyba że zmienię budę na inną (tylko że to kosztuje a to wymaga akceptacji żony :? )

pozdr

KK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to wytnij sobie chłopie dziure z boku w tej budzie co masz i zamontuj sobie wentylator 120x120 i masz problem rozwiązany koszt jakieś 40zł, nie szkoda tobie sprzętu ? , przecież w tej temperaturze zasilacz, hdd i reszta podzespołów, za długo nie pożyje, kurcze ma gość sprzet za kilka tysiaków a żal mu pare złoty na chłodzenie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepszym rozwiazaniem było by kupno jakeigos bigtower'a (uzywanego oldskula) do tego wciagajacy z przodu,wyciagajacy z tyłu i na topie tez wyciagajacy np. bys wycial dziure dremlem albo od biedy wiertarką,do tego poukładał bys kable zeby lepszy obieg był i po ptokach.

btw.na procku masz boxowy cooler?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi