kirkris Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Mam problem, zainstalowałem sobie ostatnio 2 dysk twardy oraz nowy zasilacz (Chieftec 420) i okazuje się że mam w środku ciut za ciepło (procek w obciązeniu 67-68, grafa 64, otoczenie ok 50 stopni) :blink: . Otworzyłem skrzynkę i okazało się że zasiłka jest gorąca i ciepławo jest w okolicach dysków i cdrom. Z tej strony nie ma żadnej wentylacji. Pytanie jest jak sobie z tym poradzić? pozdr KK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Otoczenie 50*?52* to ja mam w stresie na procku.Napewno masz nie wentylowana bude,zainwestuje w jakies wentyle bo to sie tam wszytko gotuje. btw. jaki proc i grafa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirkris Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 procek Intel 3.0HT (Northwood) grafa Winfast GF6800 (A400TDH) w budzie faktycznie nie ma wentyli - jedynie w zasilaczu natomiast nie ma tam za wiele miejsca na ich wstawienie, chyba że zmienię budę na inną (tylko że to kosztuje a to wymaga akceptacji żony :? ) pozdr KK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 no to wytnij sobie chłopie dziure z boku w tej budzie co masz i zamontuj sobie wentylator 120x120 i masz problem rozwiązany koszt jakieś 40zł, nie szkoda tobie sprzętu ? , przecież w tej temperaturze zasilacz, hdd i reszta podzespołów, za długo nie pożyje, kurcze ma gość sprzet za kilka tysiaków a żal mu pare złoty na chłodzenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirkris Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 czym to wyciąć? i ma być wdmuciach!ący czy wyciągający powietrze? co myślicie o wentylatorach na śledziu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 A nie lepszym rozwiazaniem było by kupno jakeigos bigtower'a (uzywanego oldskula) do tego wciagajacy z przodu,wyciagajacy z tyłu i na topie tez wyciagajacy np. bys wycial dziure dremlem albo od biedy wiertarką,do tego poukładał bys kable zeby lepszy obieg był i po ptokach. btw.na procku masz boxowy cooler? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirkris Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 tak, boxowy a gdzie można kupić uzywane obudowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 allegro,komisy... tu masz 2 aukcje z allegro 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirkris Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 wiesz co, do prac ręczych to mam dwie lewe ręce i mało czasu :) chyba jednak kupię jakąś obudowę i bedzie dobrze pytanie tylko jaką? muszę poczytać na forum, dzięki za helpa, chyba że coś polecisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Jak bigtower'a to poelcam chieftec'a dragona sam mam wiec wiem co mowie :D bez zasilki bardzo przystepna cena 281 pln : klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirkris Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 zasiłkę mam niezłą: Chiefa 420, więc nie ma sensu zmieniać buda: nie wiem czy big tower czy midi ? big trochę duzo miejsca wymaga, i nie będę miał obiegu powietrza dookoła obudowy (mam kompa pod blatem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Domyslalem sie ,ze masz dobra zasilke dlatego napisalem cene budy bez Psu. btw.w tej budzie jest chief 360w. Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez gib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirkris Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) Kupiłem Chiefa DX :) Temp spadła o 10 stopni super KK Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez kirkris Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Jak chcesz by jeszcze spadla zasponsoruj sobie z przodu wciagajacy z tyłu wyciagajcy powietrze wentyl ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirkris Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) założyłem 3 Qlteki - 120 z tyłu i 2 80 z przodu :) procek idle 34-36 stopni, obciążony do 58 grafa obciążona 60 pozdr KK Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez kirkris Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...