mkl Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Postanowilem schlodzic sobie dysk. Pod koszykiem na dysk przylkeilem wentylator (1800 obr/min). Mam pytanie. Czy takie chlodzenie pomaga czy szkodzi dyskowi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 szkodzi ... moze sie rozchorować biedaczek !! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 a moge prosic o inteligenta odpowiedz, a nie taka byle jaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 kazde obnizenie temp. pomaga pozespolom. schlodzenie dysku wyzdluza czas jesgo pracy. chyba ze schlodzisz cos ponizej 0. to pytanie jest naprawe glupie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 a moge prosic o inteligenta odpowiedz, a nie taka byle jaka 1365847[/snapback] ... zadaj inteligentne pytanie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 ja mam 2 dyski..kupilem sanki do 5,25..zamontowalem w 5,25...wzialem 2 zaslepki 5,25..skleilem..wycialem otwor na wiatrak 80mm..i wieje na dyski @ 2000rpm..wiec spoko..twojemu dyskowi nic sie nie stani..a zato obnizy temp..ja teraz mam ok 29C na dyskach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 pytam bo slyszalem, ze takie chlodzenie moze zaszkodzic, a to jest w tym temacie najlepsze polskie forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 pytam bo slyszalem, ze takie chlodzenie moze zaszkodzic, a to jest w tym temacie najlepsze polskie forum 1366495[/snapback] jesli dobrze zamontowales wszystko i wentyl nie bedzie wprowadzal w zbyt duze drganie koszyka w ktorym znajduje sie dysk to wszystko bedzie ok :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...