Skocz do zawartości
MaStEr

Uszkodzona Płyta Instalacyjna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam mały/duży problem - młodszy brat zniszczył mi płyte instalacyją win xp home edition, która należała do znajomego (naprawiałem mu komputer). Z nośnika już nic nie będzie - jest pęknięty :mur: i mam pytanko czy orientuje się ktoś czy istnieje możliwość wymiany nośnika w M$? Mam nadzieje, że tak bo kupno nowego systemu operacyjnego niezbyt mi się podoba :-|

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że telefon to najlepsze rozwiązanie ale tak się składa, że jest niedziela M$ nie czynny a koleś od rowalonego systemu ma wpaść dzisiaj wieczorkiem i wiesz wolałbym wiedzieć na czym stoje - czy daje mu siano za winde (a nie on mi za naprawe :-| ) czy tylko wyminiam nośnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście, że jeśli ma się legalną licencję to dostaniesz nowy dysk instalacyjny .... tylko, że jest taki problem, że taka operacja kosztuje mniej więcej od 150-200PLN :) i musisz się przygotować na taki wydatek :)

co więcej, możliwośc otrzymania noweg odysku instalacyjnego Windowsa napewno dotyczy sytuacji gdy masz licencję BOX a co do posiadania licencji OEM to zupełnie nie wiem - więc w błąd Cię wprowadzać nie zamierzam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak M$ :-| Masz pirata niedobrze, masz oryginał jeszcze gorzej. Czy Ci ludzie kiedyś coś normalnego wymyślą? O ich chorych licencjach wole już nie wspominać, ale wymiana nośnika instalacji za 200zł?? Co oni mi to w srebrze wypalają :angry: Po prostu no comment

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mam jeszcze takie pytanko:

Skoro posiadam licencje na korzystanie z systemu na moim komputerze, to czy musze posiadać oryginał płyty instalacyjnej (działający) czy wystarczy mi kopia?

Oryginał (w dwóch częściach :) ) zawsze moge pokazać, a system instalować z kopii zrobionej z innej płyty? Czy takie rozwiązanie jest legalne? (oczywiście korzytając z kluczy instalacyjnych od mojego windowsa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi