Gość =H2o=Destroyer[PL] Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Juz najwyzszy czas na zmiane zasilki,stary chieftec 360 w juz sie wysluzyl i nie daje rady z moim configiem wiec pomyslalem nad czyms nowym i na mysl przyszly mi 2 chyba jak mysle bardzo dobre zasilki,oto one: Beqiute 420 P5 LUB Toppower P6 420 Ceciach!e oba bardzo mocna linia 12v i dobre wykonanie,cena tez w miare podobna.Sklanialbym sie do tego Bequite'a.A co wy na ten temat sadzicie,ktory lepszy?? Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez =H2o=Destroyer[PL] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość =H2o=Destroyer[PL] Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Teraz jeszcze przejzalem strone zenfista i znalazlem taki oto zasilacz,cena jak bequite ale widze moc znacznie wyzsza i lepsze napiecia: ENERMAX 550 W A co myslicie o tej zasilce,cena niska jak na takie parametry ale czy naprawde jest tak dobry....?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 bierz topowera P6 to okorojony ocz power stream 420... a co do enermaxow to ten zasluguje na uwage http://zenfist.pl/zasilacz.php/cPath/34/pr...Noisetaker.html tylko ze jest 2 razy drozszy od p6 http://www.enermax.com.tw/ http://www.topower.com.tw/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 bierz topowera p6 420w ! ja mam i chwalę go sobie... cichy jak Tagan (miałem Tagana) i badzo dobrze trzyma napięcia ! na moim konfigu różnice pomiędzy idle a stress są w granicach błędu (mierzyłem napięcia multimetrem) na lini +12V 12,01-12,03 na linii +5V 5,02-5,03 POLECAM :) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 mnie nie pozostaje nic innego jak tylko podpisać się pod tym na już napisano. Topower TOP-526P6 :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość =H2o=Destroyer[PL] Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Sadziłem że tak powiecie,bym brał Toppowera ale jeszcze pytanko dotyczace tego Enermaxa 550 W za 395 ktorego Zenfist ma na stronie.Widze bardzo mocna linie +12v bo az 36A a toppower 30.A jak z pfc w tej zasilce??I czy zasilka ktora mia niby 420W i odzielne obwody dla napiec moze byc lepsza od duzo mocnejszej tylko na kombinownaych??CZy ten Toppower jest porownywalny naprzyklad z takimi zasilkami jak Antki Tru...430w,czy lepszy?? Ktos tam jeszcze mowil iz ten Topower jest okrojona wersja Ocz powerstreama, na jakiej podstawie tak sadzicie??? POzdro all:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) na podstawie bebechow... rozni sie tylko tym ze nie ma recznego kontrolera napiec chodziciaz wersja gamers edition juz go posiada :) Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez watow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 jezeli chcesz cos cochszego niz topower wez bequieta, stabilny i dobry do oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 (edytowane) do oc to raczej wymieka ten be-quiet a 25db to duzo nie jest :P Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez watow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość =H2o=Destroyer[PL] Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Chyba sie przekonalem, do tego toppowera.Dzisiaj chyba go kupie:)Dzieki za rady wszystkim. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 do oc to raczej wymieka ten be-quiet a 25db to duzo nie jest :P 1373516[/snapback] Mialem topowera wersja p5 400W i go wymienilem bo byl za glosny. Mam teraz Be-quiet P5 370W i wreszcie jestem zadowolony. Jest naprawde bardzo cichy. Nie wiem czy w sklepie w ktorym kupowalem mieli trefna serie topowerow (kumpel kupil kilka miesiecy temu i jego jest cichutenki) ale jak poszedlem wymienic ten zasilacz to przetestowalismy 3 oraz jednego tagana i jednego be-quiet'a i ten ostatni wypadl najlepiej. A topowery zachowywaly sie niewiele lepiej niz codgeny. Slowo, strasznie glosne byly. Jezeli kryterium ma byc cisza i dobre parametry to polecam be-quiet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 lolu tylko ze miles p5 a nie p6 widzisz roznice w pomieszy 5 a 6 ? dam ci przyklad bo nie kumasz {a b c d e f} - to jest zbior 6 elemetow a to 5 {a b c d e } ... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 tak gwoli scislosci sa to zbiory jednelementowe. poszczegolne elementy zbioru oddzielamy przecinkiem. przewrazliwiony student matematyki:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 (edytowane) lolu tylko ze miles p5 a nie p6 widzisz roznice w pomieszy 5 a 6 ? dam ci przyklad bo nie kumasz {a b c d e f} - to jest zbior 6 elemetow a to 5 {a b c d e } ... :D 1373671[/snapback] Tyle,ze wg materialow reklamowych obie seria sa rownie ciche (21-23dB). Wiec zastanow sie nastepnym razem zanim cos palniesz. Lolu. Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez Vasago Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Vasago lolu te zasilacze sie roznia budowala jak ogine i woda wiec nie pier**** mi tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Vasago lolu te zasilacze sie roznia budowala jak ogine i woda wiec nie pier**** mi tutaj 1374248[/snapback] No to wyjasnij mi, o sprzetowy guru, czym rozni sie chlodzenie seri P5 i P6. Bo z informacji zamieszczonych na stronie dystrybutora wynika,ze niczym. PS Zawsze jestes taki hardy, czy moze odwaga w tobie wzbiera jak siadasz bezpiecznie przed swoim komputerem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 na sprzedaż :wink: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=126378 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 tak jestem tak sztuczny tutaj lol jestem soba pizdka ale zes mi przysral lol jak nie widzisz roznicy w budowie zasilek to mi cie zal i tyle... wrocmy do tematu zapytaj sie kogos nie zaleznego np benito co jest lepsze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 EOT-szkoda mi klawiatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość =H2o=Destroyer[PL] Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 (edytowane) Nie kłoccie sie tylko dyskutujcie jak na forumowicza tweak.pl przystalo :lol: Pojechalem dzisiaj po zasilke ale jakos nic nie wybralem. Ale koles mi zaproponowal Antca 550 True Powera za 549zl(uzywany),jak myslicie oplaca sie wziac czy lepiej juz wziac zasilke 6 Generacji(P6),taką jak te Topowery?? Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez =H2o=Destroyer[PL] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 topower jest tanszy o 200 :) sa 3 wersje tej 550 wiec nie wiesz ktora chcial by ci sprzedac ja bym wola nowego P6 nie uzywanego anteca strona antec to porarzka pie*prze*ni amerkanie nawet stony nie potrafia z optymalizowac http://www.antec.com/ec/productDetails.php?ProdID=07553 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość =H2o=Destroyer[PL] Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Ten antec to zwykla 550 nie true control ani EPS.Zwykly(:P ) TP550 :) Ale tez mi sie wydaje ze P6 bedzie lepsze. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość =H2o=Destroyer[PL] Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 No i kupilem tego toppowera 420 P6,zasilka fajna ale jest jeden feler,program od MSi(core center) i biosie pokazuje ze na napieciu +12v ze mam zaledwie 11.5 :cry: Ale znowu speed fan pokazuje 12.10,na starym chiefie 360 w biosie mialem 11.8 i w core center 11.7 a speed fanie 11.95. To ja juz nie wiem czemu mam wierzyc,mam nadzieje ze nie trafilemn jakiegos felernego modelu?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Weź schowaj sobie te programy ........ i kup miernik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość =H2o=Destroyer[PL] Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Wiem wiem.....ale jak sie to to mierzy bo ja nieznaju... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_aniol Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Wiem wiem.....ale jak sie to to mierzy bo ja nieznaju... :D 1378050[/snapback] Jak mierzyć masz tutaj: http://www.neotec.pl/page.php?id=11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość =H2o=Destroyer[PL] Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) Dzieki za ten opis ale mam jeszcze w jednej sprawie watpliwosci gdyz tu jest napisane by ustawic wartosc wlozyc kabelki i wlaczyc miernik,lecz ja mam taki miernik w ktorym jak wybieram wartosc to odrazu go wlaczam wiec nie moge w tym wypadku podlaczyc wylaczonego miernika do molexa na wybranej wartosci.A czy jak jest miernik wlaczony i kable sa podlaczone mozna zmieniac wartosci w mierniku??? TO moze prosciej czy moge p0odlaczac wlaczony miernik do wlaczonego zasilacza??? Nie chce nic zepsuc dlatego sie pytam??? Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez =H2o=Destroyer[PL] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 mozesz smiało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość =H2o=Destroyer[PL] Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 No pierwsze testy zasilki w idle: +12v==12.15v +5v==5.07v~5.1v +3.3v==3.34v Wiec w idle niezle:) zobaczy sie jak w load i po o/c ale to juz jutro. Pozdro all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość =H2o=Destroyer[PL] Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Juz mam napiecia z Load:)Zapusczony super PI,3dmark 2001,winamp i kopiowanie pliku na dysk z cd romu: +12=12.14-12.16(wiec wogule prawie zadnej zmainy w porownaniu do idle:) ) +5=5.07(tyle samo co w idle) +3.3=3.34-3.36(tyle samo co w idle) Jednak jak widac odzielne linie zasilania robia swoje bo zasilacz nawet sie nie poci:) Jak widac mam narazie za malo pradozerny sprzet by nadwyrezyc ten zasilacz,jutro o/c wiec pare dziesiat watow moze wpadnie,wtedy zobaczymy:) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...