VanZan Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Witam Jestem w posiadaniu tunera TV o nazwie AVerMedia TV Series Device - Bt878 Video Section posiada on wyjscie tv, video, s-video wejscie i wyjscie audio i jeszcze jakis dziwna wtyczke ktora posiada na sobie gwint, chciales sobie przegrac z kamery analogowej kasety ale nagrywac moge jedynie bez kompresji poniewaz podczas kompresji trace duza ilosc klatek. I mam pytanko czy ta karta umozliwia kodowanie mpeg czy tez nie, czym dobrze zgrac te kasety, uzywam ferro ale cos mi to nie wychodzi bo nawet nie skopmpresowany obraz i dzwiek gubi klatki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 fajnie ze napisales jakiego masz kompa.... na 133 mhz, 32 ramu napewno beda Ci uciekaly klatki jak i dzwiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Witam Jestem w posiadaniu tunera TV o nazwie AVerMedia TV Series Device - Bt878 Video Section posiada on wyjscie tv, video, s-video wejscie i wyjscie audio i jeszcze jakis dziwna wtyczke ktora posiada na sobie gwint, chciales sobie przegrac z kamery analogowej kasety ale nagrywac moge jedynie bez kompresji poniewaz podczas kompresji trace duza ilosc klatek. I mam pytanko czy ta karta umozliwia kodowanie mpeg czy tez nie, czym dobrze zgrac te kasety, uzywam ferro ale cos mi to nie wychodzi bo nawet nie skopmpresowany obraz i dzwiek gubi klatki 1366129[/snapback] Najlepiej zgrywać na avi, tylko podaj konfiguracje kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanZan Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Mam AMD Duron 850mhz 256mbram geforce 2mx 64mb, dysk 40gb 7200 obrotow na min. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Mam AMD Duron 850mhz 256mbram geforce 2mx 64mb, dysk 40gb 7200 obrotow na min. 1366830[/snapback] Ja robię to tak kodeki - DivX 5.0.5 ustawienia http://img239.exs.cx/img239/2475/dvix5054gs.jpg programik do zgrywania iuVCR_v4.7.2.285 ustawienia http://img239.exs.cx/img239/7094/iuvcr1mr.jpg ustawienia audio http://img239.exs.cx/img239/7865/audio7ps.jpg VirtualDub 1.5.4 --kompresja dżwięku na MP3 masz dokładnego helpa, sam go zrobiłem bo zawsze zapominałem ustawień :) Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanZan Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Ustawiam tak jak mi podales Dziuby tylko posiadam kodek divx 5.2.1 pro ale nadal gubi klatki ale jak robie bez kompresji to nie gubi ich czy moze to byc wina slabego komputera czy tez tunera tv ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 a może zamiast divx xvid :>?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 IMHO to za slaby komp jest do kompresji w locie, i machanie kodekami tu niewiele pomoze. Jest przy zrzucaniu bez kompresji nie gubi klatek, to zrzucaj w ten sposob i potem konwertuj na Divx, jak juz nie masz "cisnien" czasowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Ustawiam tak jak mi podales Dziuby tylko posiadam kodek divx 5.2.1 pro ale nadal gubi klatki ale jak robie bez kompresji to nie gubi ich czy moze to byc wina slabego komputera czy tez tunera tv ? 1367108[/snapback] Pobaw się kodekiem tak aby nie gubił klatek, np. tak tam gdze jest namalowane można przestawiać http://img184.exs.cx/img184/6880/dvix5054gs6xe.jpg Ja mam takiego kompa ---mój złom---- Athlon 1700xp ,Płyta ECS K7s5a 512 Ram (kinkongi- KINGSTON) Baracuda 120Gb/7200,+ Baracuda 80Gb/7200, NEC DVD_RW ND-3500AG, Geforce MSITi 4200se, SB Live Value, AVerMedia TVCapture98, Win98SE Monitor 19" LG FLATRON F900P Tak dobrałem parametry że u mnie jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuco22 Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 IMHO to za slaby komp jest do kompresji w locie, i machanie kodekami tu niewiele pomoze. 1367456[/snapback] To nie jest do końca prawda. Kiedyś na Celeronie 400, dysku 5400 i Windowsie 98 mogłem nagrywać w rozdzielczości 320x240 (kodek xvid). Na Duronie 850 powinno dać się nagrywać w rozdzielczości 352x288. Trzeba odpowiednio dobrac kodeki, najlepiej xvid i Fraunhofer MP3, w zadnym wypadku nie mozna używac kodeka Lame MP3, ponieważ na nim nie uzyskasz synchronizacji obrazu z dźwiekiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 To nie jest do końca prawda. Kiedyś na Celeronie 400, dysku 5400 i Windowsie 98 mogłem nagrywać w rozdzielczości 320x240 (kodek xvid). Na Duronie 850 powinno dać się nagrywać w rozdzielczości 352x288. Trzeba odpowiednio dobrac kodeki, najlepiej xvid i Fraunhofer MP3, w zadnym wypadku nie mozna używac kodeka Lame MP3, ponieważ na nim nie uzyskasz synchronizacji obrazu z dźwiekiem. 1368361[/snapback] Coś niesamowitego ja właśnie używam "Lame MP3" żeby uzyskać synchronizajei obrazu z dźwiekiem, ale numer :lol: :lol: Dużo kodeków testowałem ale właśnie "Lame MP3" dał mi roskosz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanZan Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Gdy koduje w XviD nie gubi klatek, stosuje Lame MP3 bo przy zwykych dzwiek jest nie synchronizowany z obrazem, dzieki wszystkim za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...