Skocz do zawartości
Icewin

Ciemny Ekran Na Lcd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od ponad 2 lat używam monitora LCD Philipsa 15" (mod. 160B3B). Do tej pory pracowal bez zarzutow. Jednak dzis rano przy właczeniu nie zobaczylem obrazu. Po uwaznijszym przygladaniu sie okazało sie ze obraz jest, lecz strasznie ciemny. Ustawienia kontrastu i jasnosci w monitorze nic nei dały. Po podlaczeniu do innego komputra efekt byl taki sam. Inne sterowniki tez nic nie dały. Jako, że nie mam pojęcia o LCD prosze o jakąłs rade.

Edytowane przez Icewin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

podświetlanie chyba padło.był podobny temat na forum.Grzechu 1990 nie myl CRT z LCD

1366660[/snapback]

Chodzi o to tylko że miałem podobny problem, i tylko porównałem, jak mówisz że padło podświetlanie to mnie kiedyś też=>serwis=>działa=>kupno nowego monitora :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 99% padlo podswietlanie , jezeli padly same lampy podswietlajace no to niestety ale tutaj chyba tylko wymiana matrycy (czyli w sumie pewnie kupno nowego monitora okaze sie korzystniejsze) ev jakis uklad sterujacy podswietleniem wtedy naprawa moze nie bedzie bardzo kosztowna i uda sie odratowac sprzet , ale generlanie sprzet w lapy i do serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Od ponad 2 lat używam monitora LCD Philipsa 15"  (mod. 160B3B). Do tej pory pracowal bez zarzutow. Jednak dzis rano przy właczeniu nie zobaczylem obrazu. Po uwaznijszym przygladaniu sie okazało sie ze obraz jest, lecz strasznie ciemny. Ustawienia kontrastu i jasnosci w monitorze nic nei dały. Po podlaczeniu do innego komputra efekt byl taki sam. Inne sterowniki tez nic nie dały. Jako, że nie mam pojęcia o LCD prosze o jakąłs rade.

1366187[/snapback]

jak od ponad 2 lat a nie wiecej niż 3 to powinieneś mieć jeszcze grarancje :) w każdym razie napewno na CRTeki Philipsa jest gwara minimum 3 lata :) a jak jest z LCD t onie pamiętam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to tylko że miałem podobny problem, i tylko porównałem, jak mówisz że padło podświetlanie to mnie kiedyś też=>serwis=>działa=>kupno nowego monitora :D

1368080[/snapback]

:lol: tylko na crt nie ma podświetlenia :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1368080[/snapback]

:lol: tylko na crt nie ma podświetlenia :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi