Skocz do zawartości
Olek

Co wybrać pod P4 która płytę z i850 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam P4 1.6 i zamierzam zmienic płyte główną z chipsedem i850 ponieważ mam już 2*po 128 RIMM którą byście mi polecili płyte główna interesuje mnie podkręcanie poniewaz na tej co mam nie jest to możliwe D850MV Intel Która mam wybrać asus abit czy inna może soltek a jesli o abita to Abit TH7-II Raid i850 czy Abit TH7 raid itd czym one sie róznia za ta ma Numer II a druga nie ma narazie widze ze cena pierwsza jest o 100 droższa

P.s a jesli o RIMM to czy mozna łączyc marowe rimm kingstona z zwykłymi to znaczy 2*128 RIMM + 2*128 RIMM KINGSTON czy muszą to byc jednakowe chodzi mi o czy że przy obsadzonych wszystkich slotach RIMM na płycie komputer chodzi o wiele szybciej ale słyszałem że muszą byc to jednakowe RAMBUSY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem Abit TH7-II jest aktualnie najwydajniesza dostepna na rynku plyta wazna jej cecha jest w miare oficjalny support szyny 533MHz.

Na http://firingsquad.gamers.com/hardware/p42...533/default.asp jest wlasnie test najnowszewgo P4 2.53GHz i testuja go wlasnie na tej plycie osigajac 301 klatek w quake3 w high quality 800x600 :)).

O co do kwestii pamieci to naprawde nie wiem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...