Skocz do zawartości
Magnum_333

Mysz A4-tech Rp-650 - Problem Z Akumulatorkami

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj kupiłem myszkę A4-Tech model RP-650 (bezprzewodowa, optyczna)

wyposażoną standardowo w ładowarkę (jednocześnie odbiornik) i cztery akumulatorki 1200 mAh.

Przy intensywnym wykorzystaniu akumulatorki działają mi max. kilka godzin. Czy ktoś może spotkał się z takim problemem? Być może akumulatorki dopiero dojdą do większej mocy po kolejnych cyklach ładowania ??

Mam prośbę o wszelkie pomocne informacje oraz odpowiedź na poniższe pytania:

- jaki jest czas pełnego naładowania takich akumulatorków ?

- czy akumulatorki się ładują przy wyłączonym komputerze (z tego co sprawdziłem to raczej nie) ?

- czy wyłączacie mysz (mam taki przełącznik) przy wyłączaniu komputera, czy też po jakimś czasie bezruchu wyłącza się ona samoczynnie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj kupiłem myszkę 1366377[/snapback]

zacznijmy od tego ze akumulatorki bylo trzeba sformatowac przed uzywaniem.... nie laduja sie jak komputer jest wylaczony... na takiej ladowarce to pewnie minimalny czas ladowania wynosi z dobre 12 godzin... za taka cene mogles kupic wiele lepsza myszke.. np: opto swop80 tyle ze bezprzewodowa.. nie pameitam dokladnie oznaczenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam aku 1400 od myszki i moje trzymaja przy srednim uzytkowaniu kilka (2-4) dni choc mialem przypadek, ze w ciagu dnia zajezdzilem 2 komplety. aku sie nie laduja jak komp jest wylaczony a czas ladowania to 8 lub 12h ( nie pamietam). jako, ze sa to NiMH to wskazane jest postepowanie takie jak z telefonem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... za taka cene mogles kupic wiele lepsza myszke.. np: opto swop80 tyle ze bezprzewodowa.. nie pameitam dokladnie oznaczenia

1366776[/snapback]

Neo, Chodzi Ci o model RFSWOP-80 (RP-680), czyli bezprzewodowy odpowiednik SWOP-80.

Ja kupiłem RFSWOP-50 (RP-650), który z tego co wiem różni się jedynie liczbą przycisków, a cena w internecie jest praktycznie taka sama jak RP-680.

Zresztą swoją kupiłem za 85 zł, a w necie chodzi za ok. 100 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rok temu kupiłem zestaw klawiatura + mysz a4 techa model rfkb 23.

1. co do łądowania przy wyłączonym kompie to zależy od płyty głównej. na moim ausie przy wył. kompie ładowanie trawa, ale miełem kiedyś przez tydzień innego kompa i przy wył. ładowanie się zatrzymywało

2. akumulatory wystarczają w myszce na ok tydzień, przy czym mysz jest wykorzystywana około 5 godzinn dziennie. akumulatory w klawiaturze wystarczają na okło 2 miesiące.

3. zjawisko pamięci akumulatorów występuje. przy maksymalnym wyładowaniu (wkładam do walkmana i włączam radio, po 2 dniach mam pewność, że są rozładowane) i naładowaniu, akumulatorki wytrzymują trochę dłużej.

zestaw mam od roku i nie mam żadnych problemów. poleciłem go kumplowi i u niego występują takie problemy:

- po pewnym czasie bezczynności mysz przechodzi w stan czuwania (dioda świeci zdecydowanie słabiej, lub nie świeci ciągle a poprostu miga) przy ruszeniu myszką powinna się wzbudzić, ale to nie następuje. trzeba wyłączyć i ponownie włączyć myszkę

- akumulatorki w myszce wytrzymują ok 2 dni

- przy słabych akumulatorkach myszka mimo tego, ze dioda świeci to nie komunikuje się z odbiornikiem, u mnie działa aż do wyłączenie się diody

- ostatnio padła mu ładowarka w odbiorniku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi