Aien Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Mam Neostradę a co za tym idzie także router. Chciałbym postawić serwer do gry o nazwie Tibia, ale inni gracze nie mogą się do mnie dołączyć. Wiem, że muszę przekierować port 7171 na swoim routerze ale nie wiem jak :oops: . Proszę o pomoc doświadczonych forumowiczów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 a moze bys chociaz napisal jaki masz router...? :mur: poza tym, moze by tak spojrzec do instrukcji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aien Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Mam Sagem 800, a instrukcji niestety nie dostałem z Neostradą :sad: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Mam Sagem 800, a instrukcji niestety nie dostałem z Neostradą :sad: . 1366507[/snapback] Ten sagem to jest modem do łaczenia z internetem. A nie router :wink: . Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aien Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 To ja już nie wiem czy to jest modem czy router. Ale da się na tym Sagemie zrobić przekierowanie portu? Jeśli tak, to jak? Wiem że ten błąd jest związany z portem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Z tego co wiem to przekierowac sie nie da, ale chyba trzeba odpowiedni port wpisac do polaczenia sie z twoim serwerem, nr ip :port numer ip i po dwukropku port. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aien Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Możliwe, ale nie mam z kim przetestować. Radek masz czas i Tibię 7.1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Tiby nie mam i niewiem co to, a czasu troche mam. Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aien Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 A umiesz przekierować? Bo mówisz że się nie da ale ja na pewno wiem że muszę przekierować port 7171, no i jestem w kropce. Powiedz chociaż jak się przekierowuje routery, może coś wygrzebię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 sorry ale nie umiem przekierowywac poszukaj na google moze cos znajdziesz ale chyba napewno na modemie dostepowym sie nieda przekieriwac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 jesli jestes sam na tym modemie to nie trzeba przekierowywac portow tylko otworzyc je na firewallu (bo chyba takowego uzywasz...?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aien Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Szkoda a na google już szukałem i nic nie znalazłem :sad: . Może muszę zmienić tego Sagema na router? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 jak juz to sagem podlaczyc pod router ,bo tak to internet wogole miec nie bedziesz, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aien Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Aha sorki ale ja zielony jestem jeśli chodzi o modemy etc. Ale musi być jakiś sposób na postawienie tego serwera na Sagemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Niestety nie wiem. Moze ktos ci jeszcze pomoze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 serwer do gry stawiasz u siebie na kompie, otwierasz firewall dla portow na ktorych ma dzialac i finito, modem nie gra tu zadnej roli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aien Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Ale w tym jest problem, że ja nie mam żadnego firewalla! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 z tego co wiem to neo przy tworzeniu połączonia włączadla niego zapore systemową. Musisz wejść w opje połączeń internetowych w panelu sterowania i tam wyłączyć zapore dla połączenia neostady i powinno działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 To ja już nie wiem czy to jest modem czy router. Ale da się na tym Sagemie zrobić przekierowanie portu? Jeśli tak, to jak? Wiem że ten błąd jest związany z portem. 1366600[/snapback] huhuhu, czym sie rozni kura od jajka, taka roznica. Podstawowa wiedza z tego zakresu sie klania. W Twoim przypadku portow nie przekierowujesz jezeli masz modem bezposrednio wpiety w komputer, co najwyzej w firewall'u musisz "otworzyc" te/ten porty/port. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...