Theriel Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Witajcie. Planuję zrobić prawie całkowitą modernizację komputera, prosiłbym o jakieś sugestie, wypowiedzi na temat proponowanego przeze mnie zestawu: --Intel Pentium 4 640 lub 650 (zależy od funduszy) --------na procesor pasta termoprzewodząca Arctic Silver 5 --------Thermalright XP-120 + NoiseBlocker Ultra Silent SX2 (ew. inny wiatrak) --DDR2 512 MB HyperX 675MHz KHX5400D2/512 Kingston (2x512MB) (czy może jest coś lepszego w podobnej cenie ?) --DFI LanParty 925X-T2 lub Gigabyte GA-8AENXP-D Intel 925XE (ew. coś innego do 1200zł) --karta graficzna PCI Express x16 Winfast GeForce 6800GT --------chłodzenie na kartę (Zalman VF700-Cu, chyba że znacie coś lepszego) P.S. Czy jest sens stosowania podkładki silikonowej pod zasilacz w obudowie Antec (zasilacz też tej firmy, 430W)? P.P.S.Czy warto stosować maty wyciszające ? O wiele zwiększają temperaturę wewnątrz obudowy? Jeżeli tak, to jakiej firmy najlepiej ? Z góry dziękuję za wszelkie rady, sugestie, opinie... Serdecznie pozdrawiam Theriel //dopisane: Widzę, że ludzie wchodzą, oglądają i wychodzą -> dlaczego ? Może znajdzie się mimo wszystko chociaż jedna osoba, która doradzi, pomoże ? Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez Theriel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Siemasz widze ze masz sporo kasy do wydania nie myslales o platformie na AMD może cos takiego: AMD Athlon 64 (939 winhester) ok 500zl ASUS A8N-SLI Deluxe ok 600zl 2X Geforce 6800GT (no ten winfast) w SLI Jakies dobre pamiatki raczej nie kingstony bo sam sie na nich przejechalem moze te A-data Vitesta DDR 533/600 niezle sie o nich wypowiadaja Zasilacz raczej nie Antec bo nie jest wart swojej ceny lepiej mocny Be quiet! 500W (mam podobny i jestem z niego zadowolony) lub Enermax, ewentualnie jakis Tagan lub Topower. Najlepiej sprawdz na forum o zasilaczach tam sie dowiesz który najlepszy :) Chlodzenie spox ten cooler miazdzy tylko ze moze z innym wiatrakiem bo noiseblocker ma "terkoczace" lozyska Cena powinna byc podobna a wydajnosc po podkreceniu procka ktory notabene sie swietnie kreci zdecydowanie wyzsza. "troszke' zmienilem twoja koncepcje ale prosiles o zdanie wiec ja bym bral to co napisalem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 procek to 3000+ bo zapomnialem dopisac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Z tym sli do przesada :? Ja bym też proponował winiego 3000+ ale płytka to bierz DFI na fn4 bo jest najlepsza i tyle(zwłaszcza do o/c)Jak troszke poczekasz to pojawia się teraz nowy stepping a64 i nowe procki mozna wykręcić w okolice 3ghz a to już daje takiemu 1,8ghz a64 ogromnego kopa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...