Nightwalker Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 witam próbowałem odpalić konppixa na lapku digital hinote vp TS30H Klapa zatrzymuje się na: Enabling DMA acceleration for: hdc [TOSHIBA CD-ROM XM-1702BC]Looking for CDROM in: /dev/scd0i na tym koniec cały czas świeci się dioda na cd'eku :( no to ok próbuje slax'a też klapa pisze że nie obsługuje tego cdroma, próbwałem też puppy nic z tego :( Jakie byście polecili distro livecd tak do 100mb z kde? takie żeby działało na laptopie: - p2 266mhz - 80mb ram (66mhz) - cdrom toshiba dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Jakie byście polecili distro livecd tak do 100mb z kde? takie żeby działało na laptopie: :lol: Nie ma takiego z kde :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartekplus Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 wylącz dma i powinno pójśc umnie , działa tak bez problemu ( testowane an knoppiksie o auroksie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 działa mi na nim damn small linux, co do 100mb masz racje ale slax ma 150 :D dma sie nie da wylaczyc (szukalem w biosie) a jest może jakaś komenda aby knoppix nie korzystał z dna?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Uruchom z parametrem ide=nodma chyba w knoppixe bedzie to tak : knoppix26 lang=pl ide=nodma Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...