Skocz do zawartości
guru

Bios

Rekomendowane odpowiedzi

jak :arrow: z dyskietki po uruchomieniu albo z poziomu windowsa (soft dostarczony razem z mobo)

korzysci :arrow: obsluga nowych prockow, pamieci, poprawa bug'ow. rzadko poprawa stabilnosci. zwykle podaja na stronie producenta co zmienia kolejna ver.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeczytaj ten linek z niego powinienes sie wszystkiego dowiedziec

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=7988&hl=bios

i jeszcze uwaga w przypadku gdy masz programi do flaschu biosa na cd od płyty głownej to radze skorzystac z niego jest to z pwenością dużo wygodniejsze i łatwiejsze:D wystarczy wtedy ściągnąc odpowiedzniego biosa do twojej płyty głownej i sflaszowac go przez ten gpogrami pod windowsem plik z biosaem ma o ile sie nie myle rozszerzenie .rom i 512kb udanej aktualizacji pozdro !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jestem alfą i omegą!i kompletnie nie wiem o co ci chodzi w tym drugim pytaniu podajesz jak twierdzisz oznaczenie płyty a chcesz wyczytac model ram ??zzieleniałem :/

jak mi sie wydaje to nie jest oznaczenie płyty głownej tylko chipsetu!

co w jakis sposób charakteryzuje płyte !

podaj lepiej producenta i model bedzie prościej chyba ze nie wiesz co to za płyta !!

Edytowane przez Jaro830628

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi