Gość Kyniek Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 że tak zapytam... jakie masz bloki bo na fotach trudno się dopatrzyć Brawo!! węże za 10zł/m a ja mam za 3.5zł/m :P grunt to płacić tyle ile coś jest warte ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 no cóż właśnie się skończyła pierwsza 50m rolka rauclaira - jak widac ludzie mają dużo pieniedzy na towar dobrej jakości... nastepna dopiero w przyszłym tygodniu BTW - Andy - przy pomocy suszarki mozna zrobić łuk 90st praktycznie 2cm (trzeba przegrzać ponad 80st - trochę to trwa) osobiscie mam ten wąż naciągnięty na złączki 16 bez cybanta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Kyniek: Bloki są w mojej sygnaturze Fit: Ale czy łuk tak zrobiony z upływem czasu pod wpływem temperatury wody nie zacznie "niknąć"? Wiecie, mobo w serwisie -> nie chcę ciągnąć tego wątku. Na pewno WC będzie przerobione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 spaliłeś mobo :blink: czy zalałeś ? nie wiem jak z trwaloscia łuku przy gorącej wodzie - przy ciepłej powinien trzymać - jak odzyskam moj hotairgun to sprawdze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Patrząc na fotki widze że można znacznie uprościć układ. Chodź mam tu na myśli bardziej przebudowanie i to o 90 stopni cały układ. Chłodniczkę bym dał z przodu na dole budy żeby ciągneła zimne powietrze z zewnątrz (miałem w pierwszym WC podobnie chłodnice i różnica w porównaniu z chłodnicą z przodu to ok 5-7 stC). Najlepiej jeszcze wyciąć blachę z przodu żeby nie było żadnego tamowania powietrza. Woda z pompy prosto do chłodnicy i z chłodnicy na CPU, CPU bym zakorkował i z wylotu bloku CPU puścił na grafe i z grafy na NB i do zbiornika, i z zbiornika do wlotu pompy. Myśle że układ byłby znacznie prostszy, chłodził by tak samo jak nie lepiej. a teraz pierwsze co zrób to lepszy dostęp powietrza do chłodnicy, porządeczek w kablach między PSU a napędami obowiązkowy. No i te węże myśle, że jednak nie nadają się zabardzo. Jeśli sa twarde jak mówisz to nie widze sensu ich stosowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...