Skocz do zawartości
AndyN

Kompletne Wc A64 By Andyn

Rekomendowane odpowiedzi

że tak zapytam... jakie masz bloki bo na fotach trudno się dopatrzyć

Brawo!! węże za 10zł/m a ja mam za 3.5zł/m :P grunt to płacić tyle ile coś jest warte ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no cóż właśnie się skończyła pierwsza 50m rolka rauclaira - jak widac ludzie mają dużo pieniedzy na towar dobrej jakości... nastepna dopiero w przyszłym tygodniu

BTW - Andy - przy pomocy suszarki mozna zrobić łuk 90st praktycznie 2cm (trzeba przegrzać ponad 80st - trochę to trwa)

osobiscie mam ten wąż naciągnięty na złączki 16 bez cybanta...

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na fotki widze że można znacznie uprościć układ. Chodź mam tu na myśli bardziej przebudowanie i to o 90 stopni cały układ. Chłodniczkę bym dał z przodu na dole budy żeby ciągneła zimne powietrze z zewnątrz (miałem w pierwszym WC podobnie chłodnice i różnica w porównaniu z chłodnicą z przodu to ok 5-7 stC). Najlepiej jeszcze wyciąć blachę z przodu żeby nie było żadnego tamowania powietrza. Woda z pompy prosto do chłodnicy i z chłodnicy na CPU, CPU bym zakorkował i z wylotu bloku CPU puścił na grafe i z grafy na NB i do zbiornika, i z zbiornika do wlotu pompy.

Myśle że układ byłby znacznie prostszy, chłodził by tak samo jak nie lepiej.

a teraz pierwsze co zrób to lepszy dostęp powietrza do chłodnicy, porządeczek w kablach między PSU a napędami obowiązkowy.

No i te węże myśle, że jednak nie nadają się zabardzo. Jeśli sa twarde jak mówisz to nie widze sensu ich stosowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi