TrueVanDal Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Cze! Mam takie pytanie; gdzie w sterownikach 71.84 jest zakładka do ustawienia częstotliwości odświeżania w różnych rozdziałkach. Dzisiaj zmieniłem i nie mam tej zakładki (chiodzi mi o stery pod XP). Usuneli ją czy co? Teraz mam problem. Wiem że można to ustawić jakimiś innymi programikami ale w moim mniemaniu to po co skoro to co było działało i chcę żeby znowu tak było. Chwilowo wróciłem do 66.93. I jeszcze jedno pytanie przy okazji. Gdy tylko odinstalowałem 66.93 i zrestartowałem kompa to windows zamykał się strasznie długo i od tamtego momentu już tak zostało (przy napisie że windows się wyłącza czekałem zawsze góra kilka sekund a teraz duuużo więcej). Wiecie co się stało? Nara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 driver cleaner usuń stery i ponownie zainstaluj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 poszukaj: coolbits2 - google lub guru3d.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) Oki dzięki za odpowiedzi. Ale czy u was też tak było (że brakowało tej zakładki)? EDIT: Sprawdziłem z tym Driver Cleanerem ale jak się długo komp wyłączał tak się długo wyłącza(nic się nie zmieniło ale mimo wszystko dzięki). Jedyna nadzieja że samo się naprawi (nie wiem jak ale...;) ) bo z tego powodu windowsa reinstalować nie będę :). Nara. PS. Jak ktoś na coś wpadnie to niech pisze. Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zakładke pewnie da się włączyć przez dodatkowy wpis w rejestrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 to usunołeś te stery czy nie :>? bo mi chodziło oto abyś stery wywalił do końca i potem wypróbowane zainstalował.Ewentualnie polecam riva tuner z tego programu możesz "pare" rzeczy ustawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 to usunołeś te stery czy nie :>? bo mi chodziło oto abyś stery wywalił do końca i potem wypróbowane zainstalował.Ewentualnie polecam riva tuner z tego programu możesz "pare" rzeczy ustawić. 1368209[/snapback] No tak. Miałem 66.93 i usunołem wedłóg wskazówek Driver Cleanera i potem ponownie zainstalowałem te 66.93 ale nic to nie daje: komp dalej długo się wyłacza. W nich tą zakładkę mam ale w 71.84 już nie. Pewnie tym coolbitsem by się odblokowało ale jeszcze nie próbowałem (wolałbym żeby komp się dobrze wyłączła najpierw ;) ). Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 oco ci chodzi dokładnie od podkręcanie pamięci i rdzenia na karcie?czy o częstotliwości odświeżania :>? jeśli o jaką kolwiek rzecz którą napisałem użyj Riva tuner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 oco ci chodzi dokładnie od podkręcanie pamięci i rdzenia na karcie?czy o częstotliwości odświeżania :>? jeśli o jaką kolwiek rzecz którą napisałem użyj Riva tuner 1368668[/snapback] gdzie w sterownikach 71.84 jest zakładka do ustawienia częstotliwości odświeżania w różnych rozdziałkach Nie wiem czego nie wiesz ;). Tak chodzi mi o tę zkładkę w której dla różnych rozdzielczości ustawia się inne odświeżanie monitora. We wszystkich poprzednich było a jak zainstalowałem te 71.84 to jakoś jej nie ma :? . WIEM że mozna to zrobić innymi programami tylko po chol**ę skoro zawsze było takie coś w sterach i działało. Dlatego się zapytałem gdzie się ona podziała i tyle i czy wy też tak mieliście jak zainstalowaliście te stary. Ktoś napisał o CoolBits i pewnie ma rację(to odblokowuję masę rzeczy ale żeby NV "ukryło" jedną z najważniejszych zakładek to trochę dziwne). Tak czy inaczej mam teraz też problem z tym że gdy tylko odinstalowałem stery 66.93 Windows(XP) zaczął się długo wyłączać. Nie ważne co robię nic tego nie zmienia (mam znowu te stery 66.93 i nic). Także sprawę tej zakładki uważam za zamkniętą ale gdybyście mi pomogli co zrobić z tym nieszczęsnym Windowsem to byłbym wdzięczny. Tylko proszę nie piszcie że to błachy problem bo wiem o tym...tyle że takie problemy denerwują najbardziej. Narazie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 colbits słurzy od uaktywnienia opcji oc....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) colbits słurzy od uaktywnienia opcji oc....... 1369131[/snapback] To chyba zdeczka masz niepełne info.... To odblokowuje wiele ukrytych zakładek w tym do OC. Rejestr sam umiem przerobic żeby odblokować zakładkę OC ale o nią mi NIE CHODZI. Coolbits 2 unleashes hidden function within ForceWare drivers, it enables several new Direct3d and OpenGL configuration tabs, and even more tweaking capability from the nVidia taskbar settings panel NIE wiem czy odblokuje tą zakładkę o którą mi chodzi bo nie mam czasu się teraz tym bawić. Prawdopodobne jednak że tak. Nara. Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...