Damekslip Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Mam takie małe, dla wielu z Was napewno głupie pytanie. B) Otóż, czy da się cooler, który chłodzi procesor dać na tył obudowy (tam pod zasilacz)? Chodzi mi o "czyste" przestawienie, bez żadnych modyfikacji. To jest istota mojego pytania. Czy coolery wykorzystywane do chłodzenia procka, są używane do chłodzenia wnętrza obudowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefen Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Tak... tylko dajesz go bez radiatora:P. No i poza tym musisz tez zwrocic uwage na ciszę, jezeli jest to boxowy cooler(taki dodawany razem z prockiem) to najlepiej go sciszyc (dac na 5 volt najlepiej, jest w faq napisane co i jak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 wiatraj jak wiatrak. możesz sobie wstawić nawet taki od chłodnica samochodowej ale mija sie to z celem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damekslip Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Nie no, chcę poprostu kupić na "tyły", i nie wiem dokładnie jak to z nimi jest. ;) No ale jeżeli mówicie że te od procków są do tego wykorzystywane to nie ma problemu. Chyba że robicie mnie w wała. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Nikt cie nie "robi w wala" po po co. Wiatraczek sobie mozesz tam wsadzic jaki chcesz. Piszesz "cooler" wiec oczywiscie radiator zostaw w spokoju. Polecam Arctic Fan TC jak chcesz kupowac nowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damekslip Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 ARCTIC LH-3800 ATH3000+ z podkł.CU łożysk. 2750 rpm C.Master DREAM 3000+ rdzeń.CU i podkł.CU łożysk. 2500 rpm C.Master DREAM II 3200+ rdzeń.CU i podkł.CU łożysk. 2200 rpm GIGABYTE GH-PCU21 UNIWERSALNY CU łożysk. 4500 rpm SPIRE Rock IV 3000+ z podkł.CU łożysk. 3000 rpm A z tych wymienionych który jest najlepszy? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefen Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 ja bym wzial arctic bo tani :> cichy, w miare wydajny... po prostu dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Ja sobie dziasiaj dałem taki z procka na kerte graficzną i jest dużo cichrzy od standardowego i lepszy... :P A tak to bym zabrał C.Master DREAM II 3200+ rdzeń.CU i podkł.CU łożysk. 2200 rpm ten, bo ma niska prędkość obrotową i [powinien] być cichy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 chyba czegoś nie załapałem ... potrzebujesz wiatraka na tył budy, a podajesz modele ukladów chłodzenia CPU? Do obudowy daje się to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47680576 a jak chcesz coś na procesor, to poszukaj sobie na forum .. takich dyskusji było setki. http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OTUM Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Arctic Cooling Fan Pro TC kosztuje 8 zloty w sklepie jest bardzo dobry i cichy. Polecam. puszczajac go na 5v wogule go nie slychac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...