Engineer Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Witam. Mam problem z losowymi restartami kompa. Nieważne czy gram, siedzę w necie czy oglądam film. Co jakiś czas komp się ponownie uruchamia tzn. zamyka wszystkie programy i uruchamia się ponownie. Mój konfig jest w opisie więc dodam tylko że używam XP z SP2. Próbowałem różnych Biosów różnych napięć i ciągle to samo :mur: Nawet na orginalnych biosach, i standartowych ustawieniach :mur: Temperatury sprawdzane MBM 5370 w 100% spoko - procek nie przekracza 35st. Po zainstalowaniu SP2 na świeżutkim systemie ale zanim jeszcze zainstalowałem Firewalla, Avasta i Ad-aware napchało mi się trochę trojanów i tego typu śmieci. Zastanawiam się czy to one mogą tak mieszać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 a napięcia :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Engineer Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Ale co napięcia ??? Zasiłka trzyma wszystko spoko +- 1% mocy na każdym z napięć więc myslę że wporzo. Napięcia ustawione standartowo na poszczególnych elementach mobo, na orinalnym Biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Ustaw proca na default, i sprawdź czy nadal to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Co jakiś czas komp się ponownie uruchamia tzn. zamyka wszystkie programy i uruchamia się ponownie. Skoro zamyka wszystkie programy to to nie ma nic wspolnego z hardwarem... proponuje sprawdzic czy nie masz jakiegos wirusa typu blaster. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 No wlasnie flasht dobrze pisze. KOmp jak sie restartuje to nie zamyka programów :D A tu jest inaczej wiec tez obstawialbym jakiegos robaczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Engineer Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Ad-aware nic nie wykrywa, Avast też nie, ale może te "drobnoustroje" coś narozrabiały zanim zainstalowałem opisane programy bo po instalacji Ad-aware znalazł chyba z 10 różnych świństw. Spróbuję postawić windę od nowa -jak ja to kocham :( Lecę do roboty - wrócę po 22:00 i zajrzę na forum czy jeszcze coś napisaliście :) Dzięki za podpowiedzi te dotychczasowe i te przyszłe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietruch666 Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 ja ci opowiem przygode mojego kumpla miał identyczną sytuacj tez resety raz czesciej raz żadziej wymienił pół kompa i dlj to samo kompw serisie wszystko ok. okazało sie że winą była listwa przepięciowa nie iwem co z nią było listwe wyminili i wszystko ok.Taka dziwna sytuacja nikt by śię tego nie spodziewał tak ze możliwe jest wszystko :blink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Ale przy uszkodzonej listwie przed resetem lub wyłączeniem nie pozamykają się programy. To raczej wina drobnoustrojów. Ja zawsze po instalacji winXP wgrywam SP2 i dopiero łącze się z internetem. To doświadczenie po blasterze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Engineer Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Łoł !!! Wróciłem z roboty:) Dzięki za wszystkie podpowiedzi, pojutrze stawiam windę i tak jak poradził "japa" - najpierw połatam a potem "połączę się ze światem":) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...