Skocz do zawartości
Allah

Strona We Flashu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio szukałem w sieci jakiegoś programu, dzięki któremu będe mógł zrobić stronę www we Flashu, ponieważ nie jest do tego wymagana znajomość HTML. Chciałem się Was poradzić jaki jest do tego najlepszy program?

p.s

Tylko nie piszcie "szukaj na gogle" bo już dość się naszukałem i poza tym chciałbym porad od użytkowników, którzy zetknęli się z takimi programami.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak chcesz robić stronkę we flashu to bierzesz program do flasha... dreamweaver jest tylko po to aby film flasha osadzić w dokumencie html, który chcesz umiescić na jakims serwerze www... skoro dokopałeś sei do tego dreamweavera to pewnie dokopiesz sie też do flashmx albo flashmx2004... te aplikacje są w wersji demo do pobrania z strony producenta: www.macromedia.com ... miłej zabawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co, po pierwsze wydaje mi sie ze HTMLa latwiej sie nauczyc niz flasha.

Po drugie pkaktycznie bez sensu jest robić stronę tylko we flashu - zazwyczaj są to flashe osadzone w HTMLu.

Co do flasha? Macromedia Flash bo co innego? http://www.macromedia.com/downloads/

Ale mimo wszystko jeśli chcecie robić strony to polecam najpierw nauczyć się chociaż podstaw HTMLa. No albo próbójcie robić wszystko wizualnie w dreamweaverze - tez powino jakoś iść. Aha i stanowczo nie polecam microsoft frontpage, nie wiem czemu uwazam go za lamerstwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mówie że nie znam html-a.

A we flashu to chciałem zrobić taką stronę - wizytówkę firmy. Najbardziej mi się w takich stronkach podobają te efekty przejścia i ogólnie chyba duzo latwiej poskładać w kupę jakąś fajną szatę graficzną we flashu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi