Skocz do zawartości
salomon

Czerwony Ekran, Czy To Kabel Sygnałowy W Ph.105s ?

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki problem , ze od pewnego czasu, barwa mego monitora zmieniła sie na czerwony, brak jakich inny kolorów, czy to problem kabla sygnałowego a moze cos w samym moniotrze, karte graficzną sprawdzilem wiem ze jest Ok. Jezeli to ten kabel to moze spodchodzą z jakisch innych modeli?. w Serwise powiedzieli ze wyminią mi go za 80zl + 20 zl ekspertyza + pewnie jeszcze koszty przesyłki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli to kabel, to 80 zł to lekka porażka , wszelkie wtyczki mozesz kupic za niewielka cene , do tego troche OSTROŻNEJ robocizny , oczywiscie jesli chcesz sie tego podjac musisz wiedziec co gdzie i jak przylutowac - wymienic i niepowinno byc problemow w sumie kabel to nie taka wielka sprawa w monitorze. Jezeli niemasz dwoch lewych rak lub potrafisz poslugiwac sie lutownica to poradzisz sobie.

Powodzenia i pozdrawiam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie co do blaszek, nie mam problemu.. są ok.. wiem ze rozciolęm zaraz przed wtyczką oslonke to czerowny kabelek byl przerwny, .. kabel moze i bym zrobil, tylko interesuje mnie zaraz przed wtyczką jakies5 cm przed na tym kablu jest zgrubienie co to jest? czy jak bym robił kabel z nową wtyczką moge to pominąć np przyciać kabel wyżej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm zapomnialem :D o tym , tnij za tym , tzn tak zeby zostalo , a reszte BARDZO DOBRZE polacz, czyli polutuj zaizoluj porzadnie i ekran walnij jakis banalny , nawet z foli aluminowej .. wiem wiem moze smieszznie brzmi , ale jak sie postarasz to ladnie wyjdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi