zariro Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Witam zakładam nowy temat bo uwierzcie mi szukałem długo ale nic na ten temat nie znalazłem (jak ktos wie gdzie coś na ten temat sie znajduje to proszę o link) Już mówie o co chodzi- mam problem z funkcją wyłączania monitora przez system przy bezczynności systemu, chodzi o to, że mimo ustawienia w opcjach zasilania wyłącznia monitora po 10min, ten sie nie wyłącza. Na początku myślałem że powyłączałem cos w usługach w narzędziach administracyjnych i już zacząłem szukać, kiedy przypadkiem okazało się że po zostawieniu kompa na dłuższą chwilę samego, monitor się wyłączył. I tutaj właśnie zaczął się naprwdę problem, bo cały dzień na to zmarnowałem, różne kombinacje, ustawienia i opcja ta działa jak chce, tzn niezależnie od tego jak mam poustawiane opcje zasilania to monitor raz sie wyłącza a raz nie. Jeżeli ktoś wie o co chodzi- proszę o rady. Siedzę na XP Prof, LG 720P, a płyta gł i czała reszta w sygnaturce Jeżeli to wina windy to mam to gdzieś, chociaż nie chce mi sie od nowa wszystkiego instalować, ale mam obawy, że płyta główna albo karta grafiki może być odpowiedzialna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezker Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Witam zakładam nowy temat bo uwierzcie mi szukałem długo ale nic na ten temat nie znalazłem (jak ktos wie gdzie coś na ten temat sie znajduje to proszę o link) Już mówie o co chodzi- mam problem z funkcją wyłączania monitora przez system przy bezczynności systemu, chodzi o to, że mimo ustawienia w opcjach zasilania wyłącznia monitora po 10min, ten sie nie wyłącza. Na początku myślałem że powyłączałem cos w usługach w narzędziach administracyjnych i już zacząłem szukać, kiedy przypadkiem okazało się że po zostawieniu kompa na dłuższą chwilę samego, monitor się wyłączył. I tutaj właśnie zaczął się naprwdę problem, bo cały dzień na to zmarnowałem, różne kombinacje, ustawienia i opcja ta działa jak chce, tzn niezależnie od tego jak mam poustawiane opcje zasilania to monitor raz sie wyłącza a raz nie. Jeżeli ktoś wie o co chodzi- proszę o rady. Siedzę na XP Prof, LG 720P, a płyta gł i czała reszta w sygnaturce Jeżeli to wina windy to mam to gdzieś, chociaż nie chce mi sie od nowa wszystkiego instalować, ale mam obawy, że płyta główna albo karta grafiki może być odpowiedzialna. 1367949[/snapback] coś mi sie wydaje,,xe jednak reinstalka cie czeka :mur: :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Cos mi sie wydaje ze moze podczas bezczynnosci kompa cos nie daje mu spac :) Moze to wina jakies wadliwej klawiatury (wcisniety jakis klawisz) albo myszki. Brudna podkladka w przypadku myszy optycznej jest powodem drzenia lasera a co za tymidzie aktywnosci myszy. W przypadku myszki kulkowej tez jest mozliwosc samoczynnego minimalnego poruszania sie jej np. brud na rolkach, zagiety kabel ktory odginajac sie porusza myszka itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zariro Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Cos mi sie wydaje ze moze podczas bezczynnosci kompa cos nie daje mu spac :) Moze to wina jakies wadliwej klawiatury (wcisniety jakis klawisz) albo myszki. Brudna podkladka w przypadku myszy optycznej jest powodem drzenia lasera a co za tymidzie aktywnosci myszy. W przypadku myszki kulkowej tez jest mozliwosc samoczynnego minimalnego poruszania sie jej np. brud na rolkach, zagiety kabel ktory odginajac sie porusza myszka itp... 1367987[/snapback] Sprawdzałem!! Taki defekt powodowałby też wyłączanie wygaszacza ekranu a u mnie nic takiego sie nie dzieje. Ale dla spokoju pobawię sie jeszcze i odłącze klawiaturę i mysz od kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...