Barty Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Posiadam obecnie Be-Quieta 520W wszystko bylo by ok, gdyby nie ten halas... Mial byc cichy, ale niestety wiatrak wtłaczajacy powietrze do zasilacza idzie na maxa i halasuje nieprzecietnie, z calego zestawu ten wiatrak jest najglosniejszy. Sprzet mam jak w podpisie, nic wielkiego, takze zasilacz chyba nie powinien tak halasowac, rozumiem ze obroty wzrastaja wraz z obciazeniem, ale bez przesady, zaraz po wlaczeniu idzie na maxa... Poprzednio mialem Chiefteca 420, bylo ciszej... ale zmienilem go bo i tak mi przeszkadzal jego halas... I teraz pytanko czy ten Tagan bedzie faktycznie cichy? Po przylozeniu ucha do grila ma byc slychac lekkie szzzzz i czuc lekki podmuch, a nie ze wieje jak halny i slychac go z 4m. Czym zasadniczo roznia sie te zasilacze, oprocz woltarzu? Z testu Benito na tweaku wynika to te same zasilacze, przynajmniej podobne z budowy... Zmiany kosmetyczne maja, cos jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 A nie lepszym rozwiazaniem była by wymianna tego "szumnego" wentyla na jakis cichszy ? Chyba,ze rozbiega tu sie o utrate gwaranncji - jesli tak to tego postu nie ma ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 BeQuiet jest starszą konstrukcją opierającą się o Topowera P4, ma też inaczej rozmieszczone wentyle, które pracują na wyższych obrotach. Tagan to nic innego jak P5 z większym radiatorem i wentylami skręconymi na maksa. Na pewno będzie cichszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 bzdura. be quiet jest zwykłą P5'ką, ale model 520W i 450W są hałaśliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 oj nie zgodze sie, testowalem bqt 470 i 450 colorline i oba sa ciche, proc skrecony do 2500MHz w sumie jakies 330-340W, ja nic nie szlyszalem a komputer stoi u mnie na biurku w odleglosci 1m max od moich uszu, dodam jeszcze ze bq 450W ma 3 predkosci wiatrakow Medium Low I auto, na auto jest slyszalny natomiast na medium juz nie a na low to kompletny grob, co wazniejesze stabilne sa oba wiec ja polecam szczegolnie ta 450W colorline fajo wyglada, a jezeli twoja 520 halasuje to zareklamuj i tyle powinni wymienic ci od reki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...