Skocz do zawartości
Gość

128MB karta graficzna!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Widział kto CodeCreatures? To jest odpowiedź na pytania "po co komu 128MB?" Jednak narazie nie ma praktycznego zastosowania w grach, a jedynie CAD, 3dsm itp.

Kupując R8500 to poszukałbym pełnej wersji gdyż widziałem takie poniżej tysiaka, ale mimo wszystko GF4 TI4200 128MB (polecam!) jest od ATi pod każdym względem wydajności lepshy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego uparles sie na raedona ,przeciez np. winfast gf4 jest we wszystkim lepszy od 8500 i do tego mozna go niezle pokrecic .

ja polecam gf4 8500 wymieka!!!

Jasne we wszystkim gf4 rulez!!

Komu przeszkadza papka na telewizorze i rozmyty obraz na monitorze!Albo spadek wydajności sięgający 100% po włączeniu filtrowania anizotropowego to tylko drobiazgi nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dlaczego 128mb przeciez ilosc pamieci na karcie nie ma zadnego woplywu

ale jesli chcesz radeona to polecam herculesa radeon8500le 128mb - podobno swietnie sie kreci

Może kolega ma Linuxa i część pamięci RAM karty graf. chce np podmontować jako partycję swap :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jesli chcesz radeona to polecam herculesa radeon8500le 128mb - podobno swietnie sie kreci

Ale za pół roku może mieć. A ja składam sobie kompa na minimum 2 lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Ta propozycja z herculesem LE jest b.dobra karte za lekko ponad 700 stow moshna dostac.Ale jesli mnie skleroza nie myli to tush ponizej tysiaka teraz tesh chodza Hercules pelny 128mb i gigabyte 128mb pelny.

a możesz podać sklep, nazwę i cenę, dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego uparles sie na raedona ,przeciez np. winfast gf4 jest we wszystkim lepszy od 8500 i do tego mozna go niezle pokrecic .

Komu przeszkadza papka na telewizorze i rozmyty obraz na monitorze!Albo spadek wydajności sięgający 100% po włączeniu filtrowania anizotropowego to tylko drobiazgi nie?

Rozmyty obraz na monitorze, o czym ty człowieku do mnie rozmawiasz?

Pracuję w 1280x1024 i obraz żyleta

Widzę że nikt nie doradza tylko chwali swoje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał GF4ti4200 Gainwarda na 128mb jeśli zależy ci na wydajności. Kręci się też nieżle.A 128 mb teraz może jeszcze nie są tak bardzo potrzebne ale za pare miesięcy, kto wie. Radka bierz wtedy kiedy przekładasz jakość obrazu nad wydajność.

Majdan, ja etż pracuje w 1280x1024 i też nie widze żadnej papki ani nic takiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje! GF4 moze dobry jest do gier, ale jesli komus zalezy na porzadnym obrazie 2D, lepiej zainwestwac w dobrego Radeona!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie! Jakbym mial teraz kupowac, tez bym sie zdecydowal na 128! Powodzenia w zakupach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maxim, nie sądze aby była jakaś zależność karta graficzna <---> RAM.

Rozmyty obraz na monitorze, o czym ty człowieku do mnie rozmawiasz?

Pracuję w 1280x1024 i obraz żyleta

Widzę że nikt nie doradza tylko chwali swoje :(

Zgadzam się z tobą Bartku. Obraz na GF jest spoko navet w 1280x1024

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Est ,nie pamietam jush dokladnie gdzie widzialem gigabytea ,hercules byl w abcdacie (hurtowni ale po doliczeniu marzy dalej bylo ponizej 1000) ale teraz jak wlazlem to jush nie maja ;[ , ale tesh jest ciekawa karta ,9000 PRO z 128mb za 712,03 (w hurcie) wiec za 750 do kupienia w sklepie(a jak mash chody to po cenie hurt + browar ;])

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL , za 2 lata bedziesz mial maszyne do pisania a nie kompa do grania .. chlopaku OBUDZ sie , to nie matrix tylko szeczywistosc , jak chcesz grac , to zmieniasz grafe co 6-9 miesiecy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL , za 2 lata bedziesz mial maszyne do pisania a nie kompa do grania .. chlopaku OBUDZ sie , to nie matrix tylko szeczywistosc , jak chcesz grac , to zmieniasz grafe co 6-9 miesiecy

nie kazdy ma kase zeby ciagle nowy sprzet kupowac! a poza tym dobra karta grafiki spokojnie starcza na 2 lata, a jak ty nie potrafisz sobie takiego kompa zlozyc, zeby ci na taki czas wystarczyl, to SORRY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to właśnie sie dowiedziałem że jak chce grać musze już karte wymieniać :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo kupować co dva lata karte za 1500-2000zł albo co rok karte za 700-800zł. Lepiej wybrać ta druga opcje gdyż kupuje się sprawdzone karty przez innych userów.

Mój GF2GTS z października 2000 do dziś starcza wydajnością ale niestety brak mu pixel shadera i tych 64MB pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...