dj_bobo Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam, W moim kompie znajdują się teraz 3 różne kości: - DDR 128MB 266MHz CL2,0 Apacer --> bank 2 - DDR 256MB 266MHz CL2,5 no name --> bank 1 oraz niedawno kupiona - DDR 512MB 400MHz CL2,5 TwinMOS --> bank 0 czyli w sumie 896MB pamięci RAM. Platforma: - Athlon XP 2000+ 1.712V (nie kręcony) - Gigabyte GA-7VR VIA KT333 - GeForce 2Ti 64MB DDR Pytanie lamerskie, ale chcę mieć jasność w tej sprawie: Co to jest SDRAM Command Rate? Przy ustawieniu w BIOSie na "1T Command" komp wiesza się non-stop w 3dMarku2001, a na "2T Command" jest już OK. Czy może być taka konfiguracja pamięci? Lepiej mięć więcej "mieszanego" RAMu czy lepiej pozbyć się dwóch mniejszych i wolniejszych kości i mieć jedną prawie 2 razy mniejszą ale szybką? Dodam, że nie zależy mi na super wydajności kompa, którego nie zamierzam ani grama podkręcać. Acha, i czy ważne jest w którym banku umieszcza się pamięć? Ja wyznaję zasadę - większa pamięć do banku o niższym numerze. Pozdro, dj bobo Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez dj_bobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_bobo Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Nikt nie pomoże? :sad: Szukałem info w FAQ-u, ale nie udało się znaleźć. Kurczę, liczyłem że pomożecie :angry: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) był topik z spisem opcji w biosie ....... a ta opcja służy do czasu w jakim pamięc jest odświeżana. Im mniejsza liczba tym szybciej pamięć pracuje pozdr Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_bobo Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Dzięki i pozdro również. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...